Skip to main content

Slik sletter du Windows-krav er "for lenge"

Slik sletter du Windows-krav er "for lenge"

Geoffrey Carr

Hvis du har problemer med å slette en fil som Windows klager på, er "for lang", er det en død enkel løsning bygget rett inn i Windows, ingen ekstra programmer, hack eller kreves.

Hva er overtaket med "for lange" navn?

Vi har snakket om dette i større detalj før, men her er kjernen: Windows bruker en navngivningskonvensjon kalt "Long Filenames (LFN)". LFN-systemet støtter filnavn opptil 255 tegn. Andre operativsystemer har imidlertid ikke lignende begrensninger. Så hvis noen Mac- eller Linux-brukere skulle arkivere en haug med filer med lengre navn og sende deg arkivet, vil utvinning av arkivet gi deg filer som overskrider Windows tegnlengde. Hvis du prøver å slette en av dem, rapporterer Windows at filnavnet er for langt, og det kan ikke slette det.

Det finnes en rekke måter du kan håndtere dette problemet på (for eksempel å laste ned det gratis 7-Zip-filkomprimeringsverktøyet, hvis innebygde filbehandling ikke klager på filnavnlengde), men i stedet for å bruke ekstra programvare eller tredjepart løsninger, kan vi utnytte et gammelt Windows-trick for å gjøre kort arbeid av filene.

Hvis du har problemer med lang fil sti navn, heller enn lenge fil navn, kan du lage en liten tweak i Windows 10 som også muliggjør lengre filbaner.

Den enkleste måten å slette lange filer

Før det lange filnavnet systemet var filnavnet systemet i DOS, nå kjent som 8.3 Filename-systemet (på grunn av at filnavnene er begrenset til 8 tegn med en 3-tegns utvidelse). Windows er kjent for å være bakoverkompatibel, og dette er et perfekt eksempel på hvor den bakoverkompatibiliteten er ekstremt nyttig. Tiår etter at DOS var et stort operativsystem, kan vifortsatt ring opp DOS filnavnene for filer på våre moderne Windows-datamaskiner, og i motsetning til de for lange filnavnene som opprører det, vil Windows ikke klage litt når de arbeider med de korte filnavnene (selv om de peker på det samme nøyaktig filer som forårsaket problemet i første omgang).

For å slette en altfor lang fil, er alt du trenger å gjøre, åpne en kommandoprompt i katalogen der filen ligger, og bruk en enkel kommando for å få det korte filnavnet. Åpne File Explorer og naviger til katalogen hvor filene dine er plassert. Trykk og hold Shift, og høyreklikk på et tomt område. Velg "Åpne kommandovinduet her". Et kommandopromptvindu åpnes, fokusert på katalogen du er i.

Deretter skriver du inn følgende kommando i vinduet Kommandoprompt:

DIR /X

Hvis katalogen inneholder flere filer enn det som kan vises på en enkelt skjerm, bruk kommandoen DIR /X /P i stedet slik at den vil pause på hver skjermlengde slik at du kan undersøke fillisten.

Denne kommandoen viser alle katalogene og filene i gjeldende katalog,ogdet vil også vise det gamle 8.3 filnavnet for alle filene og katalogene. I vårt eksempelskjermbilde over, kan du se hvordan dummy-txt-filen med nonsensiske (og hundrevis av tegn lange) filnavn er redusert til en enkel "WHYSOL ~ 1.TXT".

Bevæpnet med det korte navnet på filen eller katalogen du ønsker å slette, kan du bare utstede en DEL-kommando for filen:

DEL WHYSOL~1.TXT

Åpenbart erstatte WHYSOL~1.TXT med navnet på filen du vil slette.

Windows vil slette filen uten klage (du kan kjøre DIR /X igjen for å bekrefte eller bare sjekke katalogen i Window Explorer). Det er alt der er til det! Med en smart bruk av en veldig gammel kommando kan du slette hvilken som helst fil uansett hvor lenge filnavnet er.

Link
Plus
Send
Send
Pin