Skip to main content

Slik endrer du ikonet for en EXE-fil

Slik endrer du ikonet for en EXE-fil

Geoffrey Carr

La oss innse det: Noen apps har virkelig stygge ikoner. Visst, du kan alltid lage en snarvei til EXE-filen din og deretter endre ikonet for snarveien, men hva gøy ville det være? Slik endrer du ikonet for EXE-filen selv.

Windows inneholder ikke en innebygd måte å endre ikonet for EXE-filer, så du må laste ned en gratis kopi av Ressourcehacker før du kommer i gang. Når du har installert det, brann du opp Filutforsker og finner mappen som inneholder EXE-filen. Hvis du har en snarvei til appen, og ikke er sikker på hvor den ligger, kan du høyreklikke snarveien (eller Skift + Høyreklikk den hvis den er på oppgavelinjen eller Start-menyen) og velg "Åpne filplassering."

Når du har funnet mappen som inneholder EXE-filen, gjør du en kopi av den filen for å fungere som en sikkerhetskopi bare i tilfelle noe skjer. Velg filen, trykk Ctrl + C, og trykk deretter Ctrl + V for å lime inn en kopi rett i samme mappe.

Når du installerte Resource Hacker, la den til et alternativ til kontekstmenyen du får når du høyreklikker filer. Høyreklikk på den opprinnelige EXE-filen (ikke kopien du laget) og velg "Åpne ved hjelp av ressurshacker".

I vinduet Ressurshacker velger du mappen "Ikon" i venstre rute. Klikk på "Handling" -menyen og velg deretter "Erstatt ikon".

I vinduet Erstatt ikon klikker du på "Åpne fil med nytt ikon" -knappen og blar til plasseringen av ikonet du vil bruke. Kilden kan være en EXE-, DLL-, RES- eller ICO-fil.

Når du har valgt ikonet, vises det i vinduet Erstatt ikon. Deretter velger du ikonet som skal erstattes fra listen til høyre. Hvis du ser mer enn ett ikon som er oppført, er det øverste elementet vanligvis hovedikonet for EXE-filen, men du må kanskje se gjennom dem for å være sikker. Når du har valgt ikonet du vil erstatte, klikker du på "Erstatt" -knappen.

Tilbake i hovedruten Hacker-vinduet ser du at mappen "Ikon" du har valgt nå, viser flere forskjellige størrelser på ikonet du valgte som erstatning.

Du er nå klar til å lagre filen og erstatte den opprinnelige EXE-filen når den spør - og avslutter Ressurshacker. Når du er ferdig, sjekk ut det nye ikonet for EXE-filen din i Filutforsker.

Og hvis du noen gang vil gå tilbake til originalen - eller hvis du har problemer med å åpne EXE-filen, kan du gjenopprette den opprinnelige filen fra kopien du gjorde før du begynte.

Link
Plus
Send
Send
Pin