Skip to main content

Kindle vs Paperwhite vs Voyage vs Oasis: Hvilken tenne skal du kjøpe?

Kindle vs Paperwhite vs Voyage vs Oasis: Hvilken tenne skal du kjøpe?

Geoffrey Carr

Amazon's Kindle lineup har utvidet seg: det er nå fire forskjellige modeller, med forskjellige funksjoner til forskjellige prispunkter. Det betyr å bestemme hvilken du vil ha, er vanskeligere enn noensinne. La oss se på hva som skiller de fire Kindles og hvordan du skal finne ut hvilken som passer best for deg.

The Kindle

The Kindle er Amazon's barebones, entry level modell. Den har en 6 tommers, 167ppi berøringsskjerm, Wi-Fi og ... ikke mye annet. Det er $ 79,99 med "Special Offers", Amazonas gjennomsiktige eufemisme for hjemmeskjermannonser og $ 99,99 uten dem. Selv om du kan betale $ 20 når som helst, fjerner du dem hvis du går med billigere modellen.

Det er fortsatt i utgangspunktet den samme Kindle Amazon som ble sluppet for fem år siden, bare med en litt bedre skjerm og raskere prosessor. Det har ikke mange ekstra funksjoner, men for prisen er det ikke en dårlig avtale.

Kindle Paperwhite

Kindle Paperwhite var Amazons første premium Kindle-modell, og den sitter fast midt i lineupen. For $ 119,99 (med spesialtilbud), får du en 6 tommers, 300ppi sidebelagt berøringsskjerm, Wi-Fi. Fjerning av spesialtilbudene legger til $ 20 til prisen. Du kan også betale ekstra $ 70 for en 3G-versjon, hvis du vil laste ned bøker på farten (ingen dataplan kreves).

Sidelyset er stand-out-funksjonen her. Fire lysdioder nederst på displayet skinner over skjermen. En spesiell plast "Light Guide" sørger for at alt er opplyst jevnt. I motsetning til en bakgrunnsbelyst skjerm, som den på din bærbare eller smarttelefon, kan du lese en Paperwhite i flere timer uten å tøye øynene dine. Det er som å lese en bok med et lys over skulderen din.

Mens Kindle Paperwhite koster $ 40 mer enn den vanlige tenne, er det vel verdt de ekstra pengene. Den har en mye finere skjerm med skarpere tekst og sidelys. The Paperwhite er litt større og tyngre enn tenne, men du merker ikke helt forskjellen når du leser. Hvis du vurderer å bruke $ 80 på en tenne, bør du nesten definitivt slippe den ekstra $ 40 for den mye bedre Paperwhite. The Kindle er en god erer, men Paperwhite er en flott en.

Kindle Voyage

The Kindle Voyage er en mindre, lettere Paperwhite med seks lysdioder i sidelyset og en trykkfølsom ramme. Du kan slå siden i en e-bok ved å klemme på bezel-en funksjon Amazon kaller PagePress-heller enn å trykke på skjermen.

Kindle Voyage starter på 199,99 dollar og, som Paperwhite, kan du fjerne spesialtilbud for $ 20 og legge til 3G for $ 70.

The Kindle Voyage er litt rart. Det koster $ 80 mer enn Paperwhite, og du får ... ikke mye, egentlig. Sidelyset er litt jevnere, PagePress-knappene er litt finere enn å trykke på berøringsskjermen, og det er litt mindre og lettere. Hvis du har ekstra penger til å brenne et hull i lommen ... så er det kanskje det du er? Men for de fleste er de marginalt bedre funksjonene ikke verdt den dramatisk økte prisen.

Kindle Oasis

The Kindle Oasis er Amazons luksus Kindle. Den starter på $ 289,99 med spesialtilbud og går opp til $ 379,99 hvis du fjerner annonsene og får 3G.

For prisen får du 10 lysdioder i sidelys og sideknappknapper. Oasen kommer også i to deler: Den minste, letteste Kindle-modellen og et medfølgende lærbatteri. Du kan bruke Kindle uten saken, men batterilevetiden reduseres dramatisk.

The Kindle Oasis er utvilsomt premium Kindle. Alt om det er bedre enn de andre Kindles. Selv med dekselet er det utrolig lett. I hånden er den perfekt balansert. Sideknappknappene er lydhør og enklere enn å trykke på en berøringsskjerm. Ja, det er prislapp er latterlig for en ereader, men Amazon har gått helt ut.

Hvis du har penger og ønsker den ultimate Kindle, er den den som skal kjøpe. For alle andre, bare få Paperwhite.


Sammenfattende er Kindle Paperwhite en av de beste e-leserne på markedet, spesielt når du tar hensyn til prisen. Den vanlige tenne er god verdi, men litt under kjennetegnet. Kindle Voyage er marginalt bedre enn Paperwhite, men ikke $ 80 bedre. Endelig er Kindle Oasis spektakulær med en spektakulær høy prislapp.

Link
Plus
Send
Send
Pin