Skip to main content

Slik deaktiverer du tilgang til Windows-registret

Slik deaktiverer du tilgang til Windows-registret

Geoffrey Carr

Å rote rundt i Windows-registret kan forårsake alle slags problemer hvis du ikke er forsiktig. Hvis du deler PCen med andre, kan du forhindre at mindre erfarne brukere får tilgang til og redigere registret.

Når du deler en PC med andre mennesker, kan det være veldig nyttig å låse ned visse aspekter av Windows. Vi har for eksempel snakket om hvordan du kan hindre brukere i å stenge Windows og hvordan du deaktiverer kontrollpanelet og innstillingsgrensesnittet. Du kan også deaktivere tilgang til moren til alle administrative verktøy - Registerredigering - hvis du foretrekker at ikke alle kan komme inn på den. Dette er hvordan.

En veldig viktig advarsel, skjønt. Vi skal minne deg på disse instruksjonene for å sikre at du bare hindrer tilgang for brukerne du vil, men du bør alltid forlate minst en administrativ konto på PCen din, som ikke er låst på noen måte, inkludert tilgang til registret. Ellers kan du finne deg selv ikke i stand til å reversere disse endringene.

Hjembrukere: Deaktiver tilgang til registret ved å redigere registret

Hvis du har Windows 7, 8 eller 10 Home, må du redigere Windows-registret for å gjøre disse endringene. Du kan også gjøre det på denne måten hvis du har Windows Pro eller Enterprise, men bare føle deg mer komfortabel å jobbe i registret. (Hvis du har Pro eller Enterprise, anbefaler vi at du bruker den enklere lokale gruppepolicyredigereren, som beskrevet i neste avsnitt.)

Standard advarsel: Registerredigering er et kraftig verktøy og misbruker det kan gjøre systemet ustabilt eller ubrukelig. Dette er en ganske enkel hack, og så lenge du holder deg til instruksjonene, bør du ikke ha noen problemer. Når det er sagt, hvis du aldri har jobbet med det før, bør du vurdere å lese om hvordan du bruker Registerredigering før du begynner. Og definitivt sikkerhetskopiere registret (og datamaskinen din!) Før du gjør endringer.

Før du begynner å redigere registret, må du ta to trinn:

  • Hvis brukerkontoen du vil begrense registeret til, er en standardkonto, må du midlertidig endre den til en administratorkonto. Dette vil tillate deg å gjøre de endringene du trenger å gjøre. Og vi vil minne deg om å endre det igjen etter at det er gjort.
  • Du må logge på som brukeren du vil gjøre endringer til, og rediger deretter registeret mens du er logget på kontoen sin.

Og hvis du har flere brukere for hvem du vil gjøre endringer, må du gjenta de to trinnene for hver bruker.

Når du har logget på som brukeren du gjør endringer for, åpner du Registerredigering ved å trykke Start og skrive "regedit." Trykk Enter for å åpne Registerredigering og gi den tillatelse til å gjøre endringer på PCen.

I Registerredigering, bruk venstre sidebjelke for å navigere til følgende nøkkel:

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem

Deretter vil du opprette en ny verdi inne i det System nøkkel. Høyreklikk på System nøkkel og velg Ny> DWORD (32-bit) verdi. Navngi den nye verdien "DisableRegistryTools."

Deretter dobbeltklikker du på DisableRegistryTools verdi for å åpne egenskapsvinduet. Endre verdien fra 0 til 1 i boksen "Verdi data" og klikk deretter "OK".

Du kan nå avslutte Registerredigering. Endringene finner sted umiddelbart, og du kan teste dem ved å prøve å åpne Registerredigering på nytt. Du bør få en feilmelding. Nå kan du logge deg ut som den brukeren, logg på med din administrative konto, og endre den brukerens konto tilbake til en standardkonto hvis det var slik det var før.

Hvis du ønsker å reversere endringene, må du logge på igjen som brukeren endrer kontoen til administrativ en hvis den ikke allerede er, og åpne kommandoprompt med administrative rettigheter, siden du ikke vil kunne få tilgang til registret. Skriv da følgende kommando ved spørringen:

reg add 'HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem' /t Reg_dword /v DisableRegistryTools /f /d 0

Denne kommandoen endrer DisableRegistryTools verdi fra 1 tilbake til 0. Alternativt kan du bruke nedlastbar hack vi detalj i neste avsnitt.

Last ned vår One-Click Registry Hack

Hvis du ikke har lyst til å dykke inn i registret selv, har vi opprettet to nedlastbare registerhack du kan bruke. En hack deaktiverer tilgang til Registerredigering og den andre hacken gir tilgang. For å bruke dem må du følge disse trinnene:

  1. Endre brukerkontoen som du vil deaktivere registreringsdatabasen til en administratorkonto, hvis den ikke allerede er en.
  2. Logg på med brukerkontoen du vil gjøre endringer for.
  3. Dobbeltklikk på hacken du vil bruke, og klikk gjennom instruksjonene.
  4. Logg deg på og logg deg på med din administrative konto.
  5. Endre brukerkontoen du gjorde endringer for tilbake til en standardkonto hvis det var slik det ble opprettet før.

Begge hackene er inkludert i følgende ZIP-fil.

Deaktiver Registry Hacks

Disse hackene er egentlig bare System nøkkel, fjernet til DisableRegistryTools verdien vi beskrev ovenfor, og deretter eksportert til en .REG-fil. Kjører "Disable Registry for Current User" hack oppretter DisableRegistryTools verdien og setter verdien til 1. Kjører "Aktiver Registry for Current User (Default)" hack setter verdien tilbake til 0. Og hvis du liker å fatte med registret, er det verdt å ta deg tid til å lære å lage ditt eget register hacks.

Pro og Enterprise-brukere: Deaktiver tilgang til registret med lokal gruppepolicyredigerer

Hvis du bruker Windows Pro eller Enterprise, er det enklest å deaktivere tilgang til registret for bestemte brukere, ved hjelp av lokal gruppepolicyredigerer. Det gir deg også litt mer strøm over hvilke brukere har denne begrensningen. Du må gjøre litt ekstra oppsett ved først å opprette et policyobjekt for de brukerne. Du kan lese alt om det i vår veiledning for å bruke lokale gruppepolitikk-tweaks til bestemte brukere.

Du bør også være oppmerksom på at gruppepolitikken er et ganske kraftig verktøy, så det er verdt å ta litt tid å lære hva det kan gjøre. Også, hvis du er i et bedriftsnettverk, gjør alle en tjeneste og sjekk med adminen din først. Hvis arbeidsdatamaskinen din er en del av et domene, er det også sannsynlig at det er en del av en domenegruppepolicy som i stedet vil erstatte den lokale gruppepolitikken.

Start med å finne MSC-filen du opprettet for å kontrollere retningslinjer for de bestemte brukerne. Dobbeltklikk for å åpne den og la den gjøre endringer i PCen. I dette eksemplet bruker vi en som vi opprettet for å bruke policy til alle ikke-administrative brukerkontoer.

I vinduet Gruppepolicy for de brukerne, på venstre side, drar du ned til Brukerkonfigurasjon> Administrative maler> System. Til høyre, finn "Forhindre tilgang til registerredigeringsverktøy" -elementet og dobbeltklikk det for å åpne dens egenskaper dialog.

I innstillingsegenskapens vindu klikker du på "Aktivert" -alternativet og sørger også for at "Slå av regedit fra å kjøre stille" er satt til "Ja". Når det er lov å kjøre stille, kan brukerne fortsatt bruke forhåndskonfigurerte REG-filer ved å utføre dem fra kommandolinjen med et stille alternativ. Når du avviser dette alternativet ved å velge "Ja", vil brukerne ikke kunne gjøre endringer i registret. Når du er ferdig, klikk "OK".

Du kan nå gå ut av lokal gruppepolicyredigerer. Endringer bør skje umiddelbart. For å teste det, logg bare på som en av de berørte brukerne, og kontroller at du ikke kan starte Registerredigering. For å reversere endringen senere, bare gå tilbake til samme "Forhindre tilgang til registret redigeringsverktøy" innstillingen og endre den tilbake til "Ikke konfigurert."

Link
Plus
Send
Send
Pin