Skip to main content

Hva betyr den rare sirkel- / linjesymbolet på kameraet ditt?

Hva betyr den rare sirkel- / linjesymbolet på kameraet ditt?

Geoffrey Carr

Hvis du har sett nøye på kameraet ditt, har du sikkert lagt merke til et merkelig sirkel / linjesymbol et sted på det (du kan se det over). Det er generelt nær søkeren, men kan være hvor som helst på siden.

Det som er mest uvanlig om dette symbolet er at i motsetning til de fleste andre rare ting over hele kameraet, er det ikke koblet til en knapp. Det sitter bare der ute. Så hva betyr det?

Sirkels / linjesymbolet markerer nøyaktig plassering av sensoren (eller filmplanet) inne i kameraet. Det er en av de mange throwbacks til gamle filmkameraer.

Nå, bare fordi det er en throwback betyr ikke at det ikke er nyttig. Å vite nøyaktig sensorplasseringen lar deg nøyaktig måle avstanden mellom den og motivet. Måling fra forsiden av objektivet er greit hvis motivet ditt er et dusin meter unna, men hvis de er nær, gjør en tomme eller to en stor forskjell.

Spesielt bruker makrofotografer fortsatt fokuseringsmerket til å måle avstanden til motivet, slik at de kan fokusere manuelt nøyaktig og produktfotografer bruker det til å ringe inn belysningsoppsettet.

Link
Plus
Send
Send
Pin