Skip to main content

Slik bruker du Androidans Wi-Fi-assistent til å koble deg til offentlige Wi-Fi-nettverk (og lagre data)

Slik bruker du Androidans Wi-Fi-assistent til å koble deg til offentlige Wi-Fi-nettverk (og lagre data)

Geoffrey Carr

Hvis du ikke bruker Android's "Wi-Fi Assistant", bør du. Den kobles automatisk til kjente åpne Wi-Fi-nettverk, og sikrer dem med et Google VPN. På den måten lagrer du data samtidig som du holder angripere fra å få tilgang til dataene dine.

Wi-FI Assistant ble opprinnelig utgitt med Project Fi, men nå er den tilgjengelig for alle Nexus-enheter som kjører 5.1 og høyere (i disse landene). Hvis enheten har den, er det ingen grunn til ikke å slå den på nå.

Hva er Wi-Fi-assistent?

Wi-Fi Assistant har som mål å gjøre to ting: lagre data, og hold deg trygg. Den kobler deg automatisk til å åpne Wi-Fi-nettverk som den vet, som bruker færre data på telefonen. Synes enkelt, ikke sant?

Men offentlige nettverk er iboende usikre. Det er lett for evildoers å bruke ting som pakkesniffere til å trekke dataene dine ut av himmelen mens det overføres - de trenger bare å være koblet til det samme nettverket som deg. Alt du sender kan bli oppdaget, som passord eller annen privat informasjon. Slik at nettverket i kaffebaren ikke er veldig trygt å koble til, med mindre du har en VPN.

Så, når Wi-Fi Assistant kobles til et åpent nettverk, det også kobles til et VPN (Virtual Private Network) som forvaltes av Google, dirigerer all trafikken din via en privat digital tunnel. Siden VPN er kryptert, er dataene dine beskyttet mot potensielle angrep. På denne måten kan du behandle mange åpne Wi-Fi-nettverk på samme måte som du kan behandle din mobilforbindelse eller hjemmenettverk. Du kan logge inn, bestille ting eller gjøre alt du vil. Dine data er så sikre som det kan være.

Dessverre virker det ikke på alle offentlige nettverk, det kobler bare automatisk til de som stoler på. Du får se et nøkkelikon som vises ved siden av Wi-Fi-ikonet hvis Wi-FI-assistent har sikret deg.

Hvis du ikke ser nøkkelen, er det sannsynligvis fordi du selv koblet til nettverket selv - i så fall vil Wi-Fi Assistant ikke beskytte deg. Du kan prøve å koble fra den for å se om Wi-Fi Assistant automatisk kobler seg til og sikrer den. Hvis det ikke gjør det, kan du koble til manuelt, bare vet at VPN ikke kjører.

Slik setter du opp Google Wi-Fi Assistant

Som jeg sa tidligere, er Wi-Fi Assistant bare tilgjengelig på Nexus-enheter som kjører Android 5.1 eller høyere. Det er også region låst til USA, Canada, Danmark, Færøyene, Finland, Island, Mexico, Norge, Sverige og Storbritannia. Hvis begge disse kravene er oppfylt, les videre.

Når Wi-Fi Assistant er tilgjengelig på enheten din, er det kan gi beskjed når du er koblet til et offentlig nettverk. Men du trenger ikke å vente på det - du kan aktivere det selv på forhånd.

Gå først inn i Innstillinger-menyen. Trekk varselskyggen ned et par ganger, og trykk deretter på tannhjulikonet.

Derfra, bla ned til «Google» -oppføringen. Trykk på den.

Nær bunnen av listen er det en oppføring med tittelen "Nettverk." Det er det du leter etter.

Nettverksmenyen er kort og søt: det er et veksle for Wi-Fi Assistant, sammen med en "Avansert" innstilling. Gå videre og skift Wi-Fi Assistant først - vi vil se på Avansert-menyen i et øyeblikk.

Når Wi-Fi-assistent er slått på, bør en advarsel av sorter dukke opp, i utgangspunktet fortelle deg hva tjenesten gjør. Les over det hvis du vil, og trykk deretter på "Fikk det".

Det er det; Wi-Fi Assistant vil gjøre ting for deg fra nå av. Når du er koblet til et nettverk som Google Wi-Fi Assistant ønsker å sikre, vises et varsel.

Hvis du er nysgjerrig på den avanserte delen, er det bare en ting i denne menyen: muligheten til å la Wi-Fi Assistant administrere lagrede nettverk, så i fremtiden vil den automatisk koble seg til nettverk som du allerede har brukt. Jeg kan tenke på ingen grunn til å slå denne funksjonen av, så la oss forlate det alene. Jeg mener, du kan deaktivere den hvis du vil. Det er jo din telefon.

Og det er ganske mye det.

Link
Plus
Send
Send
Pin