Skip to main content

Slik tar du et skjermbilde på iPhone eller iPad

Slik tar du et skjermbilde på iPhone eller iPad

Geoffrey Carr

Å knytte et skjermbilde av iPhone er en fin måte å bevare akkurat det du ser på skjermen, og heldigvis er det enkelt å gjøre, fordi snarveien er bygget rett inn i hver iPhone, iPad og iPod Touch.

Det er mange grunner til at dette kan være nyttig. Trenger du å vise gutta i IT-avdelingen hvordan selskapets intranettportal ser merkelig ut på iPhone? Ta et skjermbilde. Bekymret for flaky cellular service vil gjøre det vanskelig å trekke opp den kupongen eller boarding passet du trenger å bruke når du er på disken? Ta en skjermbilde av barcode på skjermen, så selv om du ikke kan laste inn nettsiden eller appen, kan du fortsatt få dem til å skanne koden. Når du er vant til å bruke skjermbildet verktøyet, vil du finne deg selv å bruke det på nye måter hele tiden.

For å ta et skjermbilde på en iPhone, iPad eller iPod Touch med en Hjem-knapp, trykk og hold Home-knappen og Sleep / Wake-knappen (for eksempel strømknappen) samtidig.

På en iPhone X, XR, XS eller XS Max må du i stedet trykke og holde Volum opp-knappen og sideknappen på samme tid. "Side-knappen" er det nye navnet på Sleep / Wake eller Power-knappen, som også lar deg starte Siri ved å holde den nede.

Skjermen vil blinke hvit for et kort øyeblikk når du tar skjermbildet, og du vil høre et øyeblikksbilde. IOS 10 og tidligere blir skjermbildet lagret direkte til appen Bilder. På iOS 11 ser du et miniatyrbilde som representerer skjermbildet nederst til venstre på skjermen. Ta flere skjermbilder, og du vil se flere miniatyrbilder.

For å jobbe med et skjermbilde umiddelbart, trykk på miniatyrbildet. Hvis du ikke gjør det, vil det forsvinne etter omtrent fire sekunder, og skjermbildet du tok, blir lagret i appen Bilder.

 

Den nye skjermdumpvisningen viser deg ett eller flere bilder du tok og lar deg merke eller dele dem.

For å merke et skjermbilde, trykk på de forskjellige tegneverktøyene (som markør, blyant eller høylys) nederst på skjermen og velg en farge. Du kan tegne rett over skjermbildene. Disse verktøyene er optimalisert for bruk med Apple-blyant på en iPad, men du kan bruke dem med bare din finger.

For å dele en eller flere skjermbilder - før eller etter markering av dem - trykk på standard Share-knappen nederst på skjermen. Du kan velge hvilken som helst app du har installert som kan godta bilder, slik at du kan sende bildene til en venn, legge dem til sosiale medier, laste dem opp til en skytholdingsservice, redigere dem med en kraftigere bilderedigeringsprogram , eller hva du liker.

 

Når du er ferdig, trykk på "Ferdig". Du kan velge å enten lagre skjermbilder i appen Bilder eller kaste dem, og slette dem fra enheten.

Forutsatt at du lagrer skjermbilder til Photos-appen - enten her eller ved å ta skjermbilder og lar miniatyrbildet forsvinne alene - de vil være tilgjengelige i Bilder-appen. De blir lagret som. PNG-filer og lagret enkelt i "Skjermbilder" -mappen som er synlig i albumvisningen. Videoer du tar opp med det nye skjermopptakverktøyet, blir også lagret i denne mappen.

 

Du kan åpne, redigere og sende skjermbilder som alle andre bilder på enheten din, legge dem til iMessages, sende dem, eller kopier dem til datamaskinen din med en USB-kabel, akkurat som et annet bilde. Merk: Hvis du bruker et program på datamaskinen din til å kopiere bilder fra iPhone, må du sørge for at den kopierer PNG-filer og JPG-filer. Googles fotoadministrasjonsprogramvare Picasa, som et eksempel, vil ikke kopiere PNG-filer til du instruer det å gjøre det.


Interessert i å ta skjermbilder på mer enn bare din iPhone eller iPad? Du kan lese mer om å ta skjermbilder på nesten alle andre enheter her.

Link
Plus
Send
Send
Pin