Skip to main content

Slik legger du til gester i Android-telefonens fingeravtrykkskanner

Slik legger du til gester i Android-telefonens fingeravtrykkskanner

Geoffrey Carr

Så du har en skinnende ny Android-telefon, utstyrt med en sikkerhetsvennlig fingeravtrykkskanner. Gratulerer! Men visste du at, selv om det er nyttig på egenhånd, kan du faktisk gjøre fingeravtrykkskanneren mer enn bare låse opp telefonen din? En app som heter Fingeravtrykk Gestures kan ta den lille skanneren til neste nivå.

I utgangspunktet lar denne appen deg gjøre mer med telefonens fingeravtrykkskanner. I likhet med måten Googles Pixel-telefoner kan bruke sveipe nedbevegelsen på skanneren for å vise meldingsskyggen, kan fingeravtrykksbegrensninger bringe denne funksjonaliteten (og mye mer) til i utgangspunktet alle telefoner med en fingeravtrykkskanner.

Gå videre og gi den en installasjon ved hjelp av koblingen ovenfor. Det er gratis å installere og bruke, selv om det er et 1,49 Premium-alternativ for å kvitte seg med annonser og låse opp alle appens funksjoner. La oss snakke om noen ting du kan gjøre.

MERK: Fingeravtrykksbegrensninger virker ikke hvis du bruker en eldre enhet som ikke har Google eller Samsungs fingeravtrykk-APIer aktivert. Så noen eldre enheter med fingeravtrykkskannere kan ikke støttes. På samme måte, hvis du bruker et rimeligere håndsett med en fingeravtrykkskanner, er det en sjanse for at det kan bruke sitt eget system i stedet for Googles API. En surefire måte å vite om det erikkeved hjelp av Googles API er å sjekke Android-versjonen din: Hvis det er Lollipop eller under, bruker den ikke Googles API, og fingeravtrykksbegrensninger virker ikke.

Fingeravtrykksbegrensninger vil også gi et vedvarende varsel i meldingsskyggen din. Dette er et stikkpunkt for mange mennesker, men jeg har ikke funnet det å være alt det påtrengende. Den gir tilgang til appens innstillinger for raske endringer og modifikasjoner, som jeg kan sette pris på. Dessverre er det ingen måte å deaktivere den på dette tidspunktet, så det er alt eller ingenting.

Fint med begge de? OK, la oss komme i gang.

Komme i gang med fingeravtrykksbegrensninger

Når du brenner appen opp, må du aktivere det første du må gjøre. Bytt den lille skyveknappen øverst for å begynne å bruke appen.

Med appen aktivert, har du detkunne Begynn å sette opp dine bevegelser for enkelttrykk, dobbeltklikk og hurtig trykk / sveip bevegelser. Men! Jeg vil faktisk anbefale å bla ned litt og sjekke Demo Mode først.

I utgangspunktet gir demomodus deg en enkel måte å teste ut på hvordan fingeravtrykksbegrensninger skal reagere med telefonens spesielle modell for fingeravtrykkskanner. Med denne modusen aktivert, får du et toastvarsel som viser hvordan appen ser hver enkelt handling - gå gjennom hver enkelt (enkelt trykk, dobbeltklikk og dra) for å få en følelse av hvordan appen vil reagere på de spesifikke handlingene. Dette vil hjelpe deg mye når du prøver å faktisk bruke den senere.

Etter at du har spilt med det en stund, kan du fortsette og deaktivere det, ellers får du et toastvarsel hver gang du berører fingeravtrykkskanneren. Det kan bli irriterende fort.

Sette opp dine bevegelser

Ruller tilbake til "Gestures" -delen, du kan nå begynne å tilpasse hver gest. Trykk på og gest for å angi handlingen.

Det er enslew av valgene å velge mellom her. Dette er sannsynligvis en god stund å påpeke at hvis du bruker en rotfestet enhet, er fingeravtrykk Gestures utrolig kraftig. Du kan definitivt bruke den på et ikke-forankret håndsett, men for å få tilgang til alt det kan gjøre, vil det være nødvendig med en rotfestet telefon.

Når det er sagt, la oss ta en rask titt på alt du kan få appen til å gjøre:

  • Ikon Berøringspanel: Dette gir et panel med ni tilpassbare snarveier.
  • Navigasjon: Tilbake, Hjem og Nylige appnøkler, alt fra fingeravtrykkskanneren.
  • På-knapp: Ta opp strømmenyen, og til og med starte telefonen på rotte håndsett.
  • Rulling (røtter påkrevd): Bla opp eller ned i apper.
  • Viktige opplysninger: Åpne eller veksle varslingspanelet eller hurtiginnstillingene.
  • Mediekontroller (Android 6.0+):Spill / Pause, hopp over sang eller spill av forrige spor.
  • innstillinger: Bytt automatisk rotere (6,0 +), slå på lommelykten (6,0 +), eller veksle ringetonen.
  • App: Start en app eller en snarvei (for eksempel Nova-aktivitet, for eksempel).
  • Annen: Søk, ta et skjermbilde (bare rot), start Google Assistant (bare rot), bytt flervindu (7.0+), eller bytt til forrige app (7.0+).

Som jeg sa, kan det gjøremye.

For å angi en handling, trykk bare på den. Noen av valgene krever litt mer interaksjon, men alt avhenger av hvilken du velger. Den som krever det mest oppsettet, er ikonets berøringspanel, men du vil ikke gjøre noe mer med det før du første gang du starter den. Med det, la oss ta en nærmere titt på det før vi går videre til resten av funksjonene.

Så, for dette eksempelets skyld, la oss si at du valgte ikonet berøringspanel som din dobbelttrykksfunksjon. Når du kjører denne kommandoen, vises panelet med tomme alternativer som ser ut som fingeravtrykk. Trykk på noen av dem for å angi den aktuelle snarveien.Senteralternativet fører tilbake til de viktigste innstillingene for fingeravtrykksbegrensning.

 

Når du har satt en gest for oppføringene, er du klar. Det er i utgangspunktet en rask måte å få tilgang til mange ting som Fingerprint Gestures kan gjøre alt på ett sted. Det er pent.

Det er også verdt å nevne at visse funksjoner i app-liknende lansering av Nyhets-menyen, for eksempel, vil kreve tilgjengelighetstilgang. Den gode nyheten er da du prøver å sette en hvilken som helst gest som krever dette, det vil gi deg beskjed med en popup. Bare trykk "OK" for å automatisk bli transportert til Tilgjengelighet.

 

Herfra finner du "Fingeravtrykk Gestures", trykk på oppføringen, og slå den på. Lett peasy. Du kan gå ut av denne innstillingen når den er på.

Og det er stort sett alt som er å sette fingeravtrykk Gestures opp. Det er veldig enkelt, men utrolig effektivt.

Innstilling av fingeravtrykksbegrensninger og avanserte alternativer

Du kan også angi bestemte profiler i fingeravtrykksbegrensninger. Dette betyr at du kan sette appen opp for ulike situasjoner, som for eksempel arbeid eller hjemme, for eksempel. For å lagre en profil, bare gå inn i profiler-menyen, og trykk deretter på "Ny profil." Navn profilen, og trykk deretter på "Opprett" for å lagre den.

 

Fra det tidspunktet, hvis du noen gang vil gå tilbake til de bestemte innstillingene, må du bare gå tilbake til profiler-menyen, velge den og velge "Set".

Det finnes også en håndfull avanserte alternativer i Fingeravtrykk Gestures, med "Tillat bare registrerte fingeravtrykk" som en av mine personlige favoritter. I utgangspunktet, med dette aktivert, baredin fingeravtrykk vil kunne utføre single tap-bevegelsen. Det er bare en av bevegelsene, men fortsatt bedre enn ingenting.

Ellers kan du angi dobbelttidsforsinkelsestiden hvis du vil (selv om jeg finner standard 1000ms-alternativet til å være perfekt), samt flytte ikonpanelet til bunnen av skjermen i stedet for midten, og bytt fra Google API til Samsung API (som kun gjelder for Samsung-brukere på Lollipop eller over).

Link
Plus
Send
Send
Pin