Skip to main content

PWGen: Opprett kryptografisk sikre passord

PWGen: Opprett kryptografisk sikre passord

Geoffrey Carr

I disse dager bør alle komme med et ekstra lag med sikkerhet for ens online kontoer. Uansett om dette er din sosiale medier konto, e-postkonto eller internett bankkonto, er det viktig å angi en svært sterk og vanskelig å gjette passord eller passordfrase for å holde seg beskyttet mot brute force angrep. Dessverre bruker mange fortsatt passord som qwerty123, password123, myname og fødselsdato etc. De fleste av disse passordene er veldig enkle å huske, men kan ikke være sterke nok til å beskytte kontoen din. Dette er hvor tredjeparts passordgeneratorer kommer inn. Hvis du er en Chrome-bruker, kan du bruke den innebygde passordgeneratoren, ellers kan du også velge en frittstående passordgenerator som vår freeware PassBox eller PWGen.

Lag sikre passord eller passord

PWGen er en fantastisk tredjeparts passord generator, som er tilgjengelig gratis. Selv om ingen informasjon er påpekt på PWGens offisielle hjemmeside om tilgjengelighet eller kompatibilitet, kan du også bruke denne programvaren på Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1, uten å ha noe problem. Ikke desto mindre hang det for en kort stund, mens jeg prøvde denne programvaren, første gang jeg kjørte den på Windows 8.1 - en mindre plage.

PWGen-funksjoner

PWGen har funksjoner som er svært nyttige. Her er listen over funksjoner:

  • Opprett passord ved hjelp av ulike forhold
  • Flere tegnsettstøtte
  • Tegn kun passord, ord kun passord etc.
  • Lagre passord i tekstfil
  • Opprett profil for ulike typer passord
  • Krypter / dekrypter utklippstavle
  • Bruk hurtigtast / hurtigtast for å åpne PWGen

Den har flere andre nyttige funksjoner. Men du må bruke den for å få dem alle.

Hvordan lage sterkt passord ved hjelp av PWGen

Dette er veldig enkelt siden brukergrensesnittet er ryddig. I utgangspunktet laster du ned PWGen og installerer den på PCen. Mens du installerer denne programvaren, får du et alternativ til Lagre programinnstillingen (PWGen.in) i programmappen i stedet for% APPDATA% -mappen.

Som standard samler det alle filer i% APPDATA% mappe. Hvis du vil la det lagre alle programinnstillingene i programmappen, må du legge merke til ved siden av Lagre programinnstillinger (PWGen.ini) i programmappen i stedet for% APPDATA% -mappen.

Du kan også opprette en skrivebordsgenvei under installasjonen.

Etter at du har kjørt freeware, åpnes følgende skjermbilde.

Nå kan du sette opp det i henhold til dine krav. Den tilbyr flere alternativer, tegnsett, ordtelling for å opprette passord. Det aller første alternativet er Tegnsett. Du kan bruke forskjellige sett.

: A ... Z

: a ... z

<09>: 0…9

: 0 ... 9, A ... F

: 0 ... 9, a ... f

: Høye ANSI tegn

: <09>, +, /

For å opprette et passord, trenger du bare å velge lengden på passordet du vil ha, og tegnsettet.

Det andre alternativet er Inkluder ord. Du kan legge til ord i passordene. Som standard gir den en ordliste, som fungerer bra. Men hvis du har noen egendefinerte ordliste, kan du skrive den inn her. Du kan legge inn maksimalt 100 ord i passordet ditt.

Det siste alternativet er Formater passord. Du kan velge forskjellige formater for å opprette et sterkt passord.

Det finnes forskjellige formater som% {% 6A% L% d%}. Hvert format hjelper brukerne til å opprette et annet passord. Følgende bilde kan gi deg beskjed om formatene.

Etter å ha satt opp alt etter dine krav, trykk på generere knapp. Du vil få passordet ditt i Generert passord eske. En statuslinje er plassert under boksen Generert passord. Denne statuslinjen indikerer hvor sterkt passordet ditt er.

På denne måten kan du opprette ett passord om gangen. Hvis du vil opprette 5 passord eller 10 passord på en gang, klikker du bare på generere knappen, som er plassert under Formater passord eske.

I stedet for å bruke ditt navn, fødselsdato, kjæledyrnavn etc. som passord, er dette langt bedre å bruke en passordgenerator, som kan skape sterkt passord eller passord.

Du kan laste ned PWGen fra her.

Link
Plus
Send
Send
Pin