Skip to main content

Innstillinger for Windows Phone-personvern

Innstillinger for Windows Phone-personvern

Geoffrey Carr

Smartphone adopsjon har økt vesentlig de siste årene. Vi bruker smarttelefonene til å snakke, tekst, klikke på bilder, få tilgang til Internett, sjekke e-post og mer. Vi har vanligvis mye personlig informasjon lagret på våre smarttelefoner, og derfor er det viktig at vi tar visse skritt, er Microsofts personvernseksperter bekymret mye om sikkerheten og personvernet i Windows Phone. I denne artikkelen diskuterer vi om personverninnstillingene i Windows Phone 8.1.

Personverninnstillinger i Windows Phone

Plasseringstjenester på Windows Phone 8.1

Plasseringstjenester er alltid veldig nyttige. Det hjelper å legge til steder i bildene dine, legge inn stedene dine på nettsiden for sosiale nettverk og mer. Hvis du vil bruke plasseringstjenestene på smarttelefonen, må du først tillate appen å få tilgang til enhetens plassering. Du kan alltid slå på 'På eller Av' på dine egne preferanser.

Skjerm lås

En skjermlås kommer først når vi snakker om telefonens personverninnstillinger. For å låse skjermen til Windows Phone, gå til Innstillinger> Lås skjerm og gå til passordalternativet nederst.

Slik slår du posisjonstjenester på eller av

Du kan slå posisjonstjenestene 'På eller Av' fra telefoninnstillingene dine. Innstillinger> Plassering> Slå på / av. Du kan også vise eller skjule stedikonet på enheten. Hvis du gjemmer eller viser ikonet, blir det ikke noe annerledes enn plasseringenstjenestene.

Bruk av lokasjonstjenester kan være risikabelt til tider. Plasseringsprogrammet kan selge posisjonsdataene dine til annonsørene som da kan levere annonser til enheten din i henhold til plasseringen din. I verre fall kan deling av plassering på nettsiden for sosiale nettverk føre til alvorlige kriminelle aktiviteter som spionering eller stalking.

Internet Explorer 11 for Windows Phone

Mens du bruker Internet Explorer på Windows Phone, er det viktig å holde personverninnstillingene intakt. Glem aldri å slette søkeloggen, og for bedre beskyttelse begynner du å bruke SmartScreen Filter-alternativet.

 • Gå til Internet Explorer-> Mer
 • Tao på kategorien Slett historie. Det vil slette all søkeloggen, nettlesingsloggen, informasjonskapslene, lagrede passord og midlertidige Internett-filer fra enheten din.

Trykk på 'Avanserte innstillinger' og juster innstillingene slik:

 • Tillat tilgang til posisjonen din
 • Få forslag fra Bing
 • Vis bilder
 • SmartScreen Filter
 • Send en forespørsel "Spor ikke"
 • Administrer lagring
 • Lesestil
 • Blokker informasjonskapsler fra bestemte nettsteder
 • Tillat at nettsteder lagrer filer på telefonen din

Ikke lagre passord

Lagring av passord kan føre til at andre inntrer i personvernet ditt. Fra Innstillinger-alternativet til Windows Phone, gå til Programmer> Internet Explorer> Avanserte innstillinger og sjekk på 'Ikke husk' under Nettstedpassord.

Cortana Innstillinger

Med noen få innstillinger kan du ha full kontroll over din personlige assistent Cortana. For å åpne Cortana klikker du bare på søkeknappen til Windows Phone, eller du kan starte den fra Cortana-ikonet på telefonen.

Innstillingsfanen for Cortana er øverst til høyre på Windows Phone-skjermen.

Slå Cortana på eller av

Bare åpne Cortana's Notebook Slå Cortana av> Innstillinger, slå Cortana av Cortana's Notebook, og start deretter telefonen på nytt.

Administrer data i Cortana

 • Trykk på 'Slett telefondata' for å slette data fra Cortanas notatbok.
 • Trykk på Administrer sky data for å fjerne lagrede steder, Cortana data og interesser.

Se etter flyreiser

Cortana kan hjelpe deg med å finne passende flyreiser og gir deg detaljert informasjon om flyets fremgang. Videre sender Cortana deg et varsel når flyet ditt er forsinket.

For å la Cortana registrere flyene dine automatisk, må du merke av for "Spor flyreiser og andre ting i e-posten" på telefonen din.

Standardinnstillingene for Windows Phone er trygge, men å gå gjennom disse innstillingene og herding dem kan hjelpe deg med å gjøre Windows Phone tryggere og privat.

Link
Plus
Send
Send
Pin