Skip to main content

Hva er en Warrant Canary?

Hva er en Warrant Canary?

Geoffrey Carr

Tenk deg en butikk med skilt, "Politiet var ikke her ennå“. Og plutselig, etter noen uker blir skiltet tatt av. Hva vil du utlede? At politiet besøkte butikken? Hvis du tror det, forstår du hva som er Warrant Canary. Etter Snowdens åpenbaringer mistenker vi at nesten alle ISPer og nettsteder gir vår informasjon til den føderale regjeringen. Det er sant i en viss grad. Problemet er at nettsteder ikke direkte kan fortelle deg at et føderalt byrå kontaktet dem for informasjon om deg. Hvis denne tingen lekket, ville det være en føderal lovbrudd som kan lande nettsiderne i fengsel eller få dem til å betale tungt. Det er her Warrant Canaries går inn. Posten snakker om detaljer om Warrant Canaries.

Warrant Canary

Kanariøyene er en type fugler som ble brukt i gruver, før teknologier for å oppdage metanlekkasje ble oppdaget. Når giftig gass lekket i kullgruver, gjorde kanariene en frykt, og dermed varslet minearbeiderne at noe var galt. Det samme systemet brukes nå av tekniske bedrifter for å indikere at ingen del av informasjon har blitt gitt til føderale byråer.

Disse Warrant Canaries tar form av meldinger som "Vi har ikke blitt kontaktet av noen for brukernes personlige opplysninger"Og lignende meldinger. Så lenge disse meldingene eksisterer, kan du være sikker på at nettsiden eller Internett-leverandøren er klar. Så snart meldingen er fjernet, må du utlede at nettsiden eller Internett-leverandøren kontaktet dem for informasjon.

Selv om det er talefrihet, vet vi alle hvordan det implementeres. Hvis en nettside eller en ISP kontaktes av en føderal agent for informasjon om en bruker og brukeren blir informert, er ISP eller eieren av nettstedet i trøbbel. Det er ikke tillatt av den føderale regjeringen å kontakte og informere brukerne om at deres informasjon har blitt delt med feds. Men de kan ikke stoppe nettsteder eller Internett-leverandører fra å vise meldinger nevnt ovenfor. Disse meldingene kan ta noen form og kan bli formulert uansett, men essensen av disse meldingene er at de ikke har blitt bedt om informasjon om noen som bruker tjenesten deres. Fravær av slike meldinger etter en viss periode med å vise dem, gjør at man forstår at de føderale agenter har kontaktet nettstedseierne eller Internett-leverandørene for å få informasjon om en eller flere brukere.

Hvorfor skulle en ISP vise Warrant Canaries

Ikke alle Internett-leverandører er interessert. Men kampen mot tvangsinnkjøp av detaljer om brukere er ikke akseptabelt for mange. Kampen er på i flere måneder, og spesielt etter avsløring av PRISM, NSA etc. Internettleverandørene kan holde seg stille hvis de vil. Men de som vil bekjempe systemet, viser Warrant Canaries. Det samme gjelder for nettstedseierne. Det er bare et spørsmål om valg og for å hjelpe brukerne å forstå hva som skjer.

Hvordan fungerer Warrant Canary bokstavelig

Warrant Canaries kan vises kontinuerlig på nettsidene til de blir kontaktet av feds for brukerinformasjon, eller de kan publisere en kvartalsrapport som sier at de ikke ble kontaktet av noen for brukerinformasjon i løpet av kvartalet. På samme måte gir ISPer også ut månedsrapporter som sier at de ikke ble kontaktet for brukerinformasjon i den siste måneden. De kan ikke fortelle at de ble kontaktet av feds. Du må avlede det selv hvis du ser warrantkammeret fraværende i månedlig regning / rapport. Det fungerer på samme måte som gruvekanarene flyr. I tilfelle av garanterte kanarier forsvinner warrantkammeret, men skriker ikke eller gråter om gasslekkasje.

Er ikke garantert Kanariøyene ulovlig?

Hittil har ingen domstol i USA erklært dem ulovlige. De har heller ikke blitt bekreftet som lovlige. Det er bare den delen av leverandøren av Internett-leverandøren eller nettsiden som er villig til å bekjempe talefrihet, uansett om han vil vise warrantkammeret. Som sådan er det ingen lov å hindre at selskaper utsteder warrantkanarier. Hvis en slik lov kommer opp, eller hvis en domstol som faktisk forbyr berører kanarier, vil den sette et eksempel og bli møtt med en tøff motstand: like tøff som motstanden mot netto nøytralitet og internet gag bevegelse ble oppfylt. Jeg, personlig, tror det ikke er noen umiddelbar frykt for at garanterte kanarier blir utestengt. Regjeringens aksjon vil provosere folk hvis det forbyder Warrant Canaries.

Link
Plus
Send
Send
Pin