Skip to main content

Slik kommer du i gang med å redigere videoer med Final Cut Pro X

Slik kommer du i gang med å redigere videoer med Final Cut Pro X

Geoffrey Carr

Final Cut Pro X er et stort steg opp fra iMovie, som er videoredigeringsprogrammet, de fleste MacOS-brukere har sikkert startet med. Final Cut Pro X fungerer på samme måte, men pakker i mye mer strøm mens du holder deg til iMovies enkle design.

Final Cut Pro X tilbyr mange avanserte funksjoner som mangler fra iMovie, inkludert støtte for UHD 4K media, teamsamarbeid, multikamera redigering og synkronisering, og mye mer. Her vil vi dekke grunnleggende om hvordan du kommer i gang og hvordan du navigerer grensesnittet.

Importer dine filer til et nytt prosjekt

Når du åpner Fil> Ny meny, ser du noen ting du kan opprette:

  • Bibliotek: Biblioteker er der du importerer filer. De kan inneholde flere prosjekter, hendelser og importerte videoer.
  • Begivenhet: Disse fungerer som beholdere for prosjekter og videofiler.
  • Prosjekt: Det er her du gjør all din redigering.
  • mapper: Disse hjelper deg med å organisere materialer innenfor hendelser.

Final Cut Pro administrerer de fleste av disse automatisk til deg når du oppretter et nytt prosjekt.

Du kan begynne å importere ved å trykke på Command + I for å hente inn importvinduet, som lar deg konfigurere noen alternativer før du importerer.

Et viktig alternativ å vurdere er om du vil kopiere filer over eller la dem være på plass. Hvis du har store filer og en liten harddisk, er det best å holde dem på plass. Velg en video, trykk på "Import" -knappen, og videoen vises i sidelinjen Bibliotek.

Arbeide med klipp

Når du har importert klippene dine, kan du dra dem på tidslinjen.

Manipulering av klip i tidslinjen er ganske enkelt. Du kan se her de forskjellige handlingene Final Cut støtter, som du kan velge ved å trykke på den tilsvarende tasten.

For trimming er det enkelt å dra den ene enden av klippet mot den andre eller kutte ut deler av klippet med Command + B (som automatisk blader videoen på spillhodestilling).

Hvis du vil endre hastigheten på klippene, har Final Cut en intuitiv måte å gjøre det på, trykk Shift + B hvor du vil at hastighetsendringen skal starte og stoppe.

Dette vil "bladhastighet" og tillate deg å dra den delen av klippet tettere sammen for å krympe den ned til en mindre plass (eller dra den fra hverandre for sakte mo).

Du kan legge merke til at hvis du senker videoen ned, blir den hakkete. Final Cut har en løsning på dette: Under Retiming-menyen, velg Videokvalitet> Frame Blending / Optical Flow.

Denne kommandoen kjører litt analyse på videoen for å forsøke å forbedre slankheten i slowdown-opptak. Rammeblanding skaper overganger mellom rammer (slik at det ikke kuttes så plutselig), men legger ingen detalj i filmen. Optisk flyt er et veldig kraftig verktøy som kan forutsi hva som var der mellom rammer. Det virker ikke så bra på raske bevegelser, og kan skape noen rare gjenstander.

Begge disse kommandoene kjører i bakgrunnen og tar litt behandling, slik at du kanskje vil holde av med å bruke dem mens du redigerer, med mindre du har en ganske kraftig datamaskin.

Naviger brukergrensesnittet

Kommando og talltastene 1-8 viser forskjellige deler av redigeringsprogrammet. Kommando + 5 bringer opp effektpanelet.

Herfra kan du velge mellom alle Final Cuts støttede effekter, samt tredjeparts som du har installert med plugins. Lydeffektene er også i denne kategorien. Du kan bruke dem ved å dra dem ut av effektpanelet på klippet du vil sette effekten på, eller ved å dobbeltklikke på effekten mens klippet er valgt. Kommando + Shift + 5 vil hente overgangspanelet rett ved siden av det, som du kan plassere mellom klippene.

Kommando + 6 og Kommando + 7 tar opp bølgeform og fargekorrigeringsverktøy, som du kan bruke til å fargelegge korrekt videoene dine riktig.

Denne ruten har også et histogram og vektorkop i alle forskjellige kanaler, som er svært kraftige verktøy.

Innspilling av talemeldinger

Voiceover-opptakeren lar deg ta opp lyd over et klipp. Åpne den med Alternativ + Kommando + 8 og trykk deretter på opptaksknappen for å starte opptaket.

Som standard lagrer Final Cut deg hver stemmeoverføring du lager inn i en ny hendelse kategorisert etter dato. Du kan lagre disse manuelt i eget arrangement under fanen "Avansert". Det er best å gi stemmen din et raskt navn, så du vil ikke glemme hva det er.

Dele videoen din

Final Cut gir mye gjengivelse i bakgrunnen for å forbedre ytelsen på maskinvare med lavere sluttresultat, så når det kommer tid til å gjengi, bør det gå ganske fort. Du kan eksportere videoen til en hovedfil med fil> Del> Masterfil. Du kan også dele direkte til mange video hosting nettsteder som YouTube, Vimeo og Facebook, selv om det bør bemerkes at hvis det mislykkes under opplasting, må du gjengi igjen.

Link
Plus
Send
Send
Pin