Skip to main content

Hvordan bli kvitt Kasperskys varslinger, lyder og programvare

Hvordan bli kvitt Kasperskys varslinger, lyder og programvare

Geoffrey Carr

Kaspersky Internet Security, som mange andre antivirusverktøy, er et støyende program. Den viser varsler og annonser, spiller lyder, animerer et systemstatusfeltikon og ber deg om før du besøker finansielle nettsteder. Du kan deaktivere alle (eller noen) av disse irritasjonene i Kasperskys innstillinger.

Følgende trinn ble utført med den betalte versjonen av Kaspersky Internet Security. Kaspersky tilbyr ikke et helt gratis antivirusverktøy. Hvis du vil vite mer om hvilke antivirusprogrammer vi anbefaler, sjekk ut denne håndboken.

Bli kvitt Kaspersky Secure Connection

Kaspersky Secure Connection er et kombinert VPN-verktøy som automatisk tilbyr for å aktivere seg når du kobler til et åpent Wi-Fi-nettverk. Det gir bare opptil 200 MB data om dagen før du må betale for mer. Den drives av Hotspot Shield-nettverket av VPN-servere.

Hvis du vil ha en virtuell privat nettverkstjeneste, anbefaler vi at du prøver en av våre anbefalte VPN-adresser i stedet for å stole på Kasperskys.

For å bli kvitt Kaspersky Secure Connection, gå til Kontrollpanel> Avinstaller et program, finn Kaspersky Secure Connection på listen, og avinstaller det.

Bli kvitt Kaspersky's Browser Extensions

Kaspersky forsøker å installere nettleserutvidelser i Google Chrome og Mozilla Firefox. Moderne versjoner av Chrome og Firefox tillater ikke at programmene installerer utvidelser uten din tillatelse, men du har kanskje blitt enige om å installere utvidelsen uansett.

Vi anbefaler at du ikke bruker antivirusens nettleserutvidelse, da de kan gjøre deg mindre trygg online. Hvis du installerte nettleserutvidelsen, bør du avinstallere den.

I Chrome klikker du på menyen og velger Flere verktøy> Utvidelser. Klikk på papirkurvikonet ved siden av Kaspersky Protection for å fjerne det.

I Firefox klikker du på menyknappen og velger "Add-ons". Klikk på "Fjern" -knappen til høyre for Kaspersky Protection på kategorien Utvidelser.

Deaktiver de fleste av Kasperskys varsler, lyder og annonser

Resten av Kasperskys alternativer er tilgjengelige i Kaspersky Internet Security-programvinduet. For å åpne den, høyreklikk Kaspersky-ikonet i varslingsområdet ved siden av klikket ditt og velg "Innstillinger". Dette K-formede ikonet kan være skjult bak ikonet for liten pil opp til venstre for ikonene i systemstatusfeltet.

Klikk på det girformede ikonet "Innstillinger" nederst til venstre i Kaspersky Internet Security-vinduet for å få tilgang til innstillingsskjermbildet.

Kaspersky viser ganske mange meldinger om ulike hendelser, komplett med hørlige lyder hver gang et varsel vises. Det viser også deg "nyheter" og "salgsfremmende materialer" - med andre ord, annonser. Du kan deaktivere alle disse.

For å få tilgang til disse innstillingene, velg kategorien "Tillegg" på skjermbildet Innstillinger for Kaspersky og klikk på "Varsler".

Fjern merket for alle alternativene her. Deaktiver "Varsle om hendelser", "Aktiver varslingslyder", "Motta annonser fra Kaspersky Lab", "Vis informasjon om spesialtilbud", "Motta spesialtilbud for brukere av sosiale nettverk" og "Motta informasjonsmeldinger og annonser etter gjeldende lisens utløper "for å deaktivere alle disse varslene, lydene og annonsene.

Deaktiver Kasperskys webkameravarsler

Kaspersky viser et varsel når webkameraet ditt er i bruk, og bidrar til å forhindre at applikasjoner spionerer på deg uten din kunnskap.

Hvis du ikke vil se dette varselet, velger du kategorien "Beskyttelse" på Innstillinger-skjermbildet, og deretter klikker du på "Webkamerabeskyttelse".

Fjern merket for "Vis varsel når webkameraet er i bruk av et program som er tilgjengelig for tilgang til webkamera".

Deaktiver Kasperksys Wi-Fi-varsler

Kaspersky kan varsle deg om sårbarheter i Wi-Fi-nettverk. Med andre ord vil Kaspersky advare deg når du kobler til et Wi-Fi-nettverk som ikke er kryptert, for eksempel et offentlig Wi-Fi-nettverk i en kaffebar, et hotell eller en flyplass.

For å deaktivere disse varslene, velg kategorien "Beskyttelse" og klikk "Brannmur".

Deaktiver "Angi sårbarheter i Wi-Fi-nettverk" -innstillingen, hvis tilgjengelig.

Deaktiver Kasperskys oppgavelinjeikon Animasjoner

Kaspersky-ikonet spiller som standard animasjoner i varslingsområdet, og prøver å trekke øye når det gjør bakgrunnsoppgaver som oppdatering.

Hvis du ikke liker disse animasjonene, velger du kategorien «Tillegg» på Kasperskys innstillinger-side og klikker på «Utseende».

Fjern merket for "Bruk applikasjonsikonanimasjon i innstillingsområdet for oppgavelinjen".

Deaktiver Kasperskys "Safe Money" -funksjon

"Safe Money" -funksjonen ber deg om å bruke Kasperskys beskyttede nettleser når du besøker et nettbasert nettsted. Hvis din nåværende nettleser er sikker, er det motbydelig å klikke gjennom en ekstra side hver gang du besøker en banks nettsted.

For å deaktivere denne interstitial-siden, velg kategorien "Beskyttelse" på Kasperskys innstillinger-side og klikk på "Trygge penger".

Velg "Ikke kjør beskyttet nettleser" her, eller bare deaktiver Pengeskap-funksjonen helt.

Når du er ferdig, har du den samme gode beskyttelsen fra Kaspersky som faktisk betyr noe, uten alle irritasjoner.

Link
Plus
Send
Send
Pin