Skip to main content

Sideload Apps på Android TV

Sideload Apps på Android TV

Geoffrey Carr

Android TV er et utmerket produkt for alle som ønsker å utvide sin nåværende stueoppsett - det gjør det enkelt å streame mest innhold, har en rekke spill (som faktisk er verdt å spille), og er relativt billig. Men hva skjer når en app du vil ha på TVen din, ikke er tilgjengelig for enheten din?

  1. Gå til Innstillinger> Sikkerhet og begrensninger
  2. Bytt innstillingen "Ukjente kilder" til på
  3. Installer ES File Explorer fra Play Store
  4. Bruk ES File Explorer til å sidelaste APK-filer

Når det skjer, er "sideloading" svaret. Sidelading er handlingen om å manuelt installere et program som ikke er tilgjengelig via de vanlige kanalene, for eksempel Google Play Store. Det er enkelt å gjøre på de fleste Android-telefoner og -tabletter, men litt mer komplisert på Android TV.

Det første trinnet i prosessen er det samme: Du må tillate at systemet godtar appinstallasjoner fra utenfor Play-butikken. For å gjøre dette, gå inn i Innstillinger-menyen. Det er et tannhjulikon i den nederste raden på Android TV-klikk den lille fyren.

I Innstillinger ruller du ned til du ser "Sikkerhet og begrensninger." Det er verdt å merke seg at skjermbildene mine kan se litt annerledes ut enn ditt, siden jeg bruker en Nexus Player som kjører Android 7.0 for denne opplæringen. Prosessen er likevel den samme.

I Sikkerhetsmenyen skal du bytte "Ukjente kilder" på. Når du trykker på vekselen, vises en advarsel, godta det, og du er på vei.

Med det ute av veien, er du klar til å sidelast noen ting ... for det meste.

Det finnes to måter å få apper til på Android TV-enheten din: via ADB (Android Debugging Bridge) og over skyen. Hvis du ikke allerede har ADB opprettet og installert på PCen din, vil cloud-metoden væremye lettereVi vil dekke begge her, skjønt.

For dette eksempelet installerer jeg Chrome Beta på min Android TV. Dette forutsetter at du allerede har APK-filen for appen du vil installere. Hvis du leter etter en god kilde for å laste ned APKer, anbefaler jeg APK Mirror-det er et helt pålitelig og legitimt vertsområde for ikke-betalte Play Store-apper. Ingen piratkopiering her!

Slik lagrer du apper fra skyen

Hvis du allerede har ADB satt opp på datamaskinen, anbefaler jeg at du hopper over til neste del. Hvis du ikke er komfortabel med kommandolinjen, er det imidlertid enklere å bruke en skytholdingstjeneste som Dropbox eller Google Drive, men det er fortsatt litt slitsomt å sette opp.

Jeg anbefaler at du har et Bluetooth-tastatur sammenkoblet med Android-TVen din for denne metoden, fordi du kan skrive med en fjernkontroll eller spillkontrolleren enorm smerte. Hvis du ikke har et Bluetooth-tastatur praktisk, vel ... gjør deg klar til å ta litt tid å skrive med fjernkontrollen.

Det første du vil gjøre, er å gå til Play-butikken på Android TV og installer ES File Explorer. Nå, la meg gjøre noe klart akkurat nå: På telefoner og tabletter er ES File Explorer ikke noe jeg vanligvis vil anbefale. Det pleide å være en pålitelig filbehandling som var en av de mest verdifulle Android-appene, men nylig ble det riddled med annonser. Mange av dem er svært påtrengende, noe som fører til at mange brukere avinstallerer det og nettsteder for å fjerne det fra deres "må ha" lister. Heldigvis synes Android TV-appen å ha gått i det hele tatt uberørt av dette, sol jeg føler meg fortsatt komfortabel og trygg på å anbefale det til formålet med denne opplæringen - det er dessverre den beste appen for dette trikset, siden den offisielle Dropbox og Google Disk Apper er ikke tilgjengelige på Android TV.

Først: Last ned APK-filen du vil installere og lagre den i Dropbox eller Google Drive-mappen din på PCen.

Deretter, på din Android-TV, fortsett og brann opp ES, og rull ned til "Nettverk" -delen. Derfra velger du "Cloud".

Bla til "Ny" -knappen øverst til høyre, og velg deretter skygtjenesten du ønsker. Jeg bruker Google Disk for dette, for det meste fordi jeg bruker Google Disk for alt. Bortsett fra logging inn, bør resten av prosessen være stort sett den samme uansett hvilken tjeneste du bruker.

Når du er logget inn (dette er hvor tastaturet kommer til nytte, forresten), vises lagringsplassen din i ES. Velg den for å montere mappen.

Finn plasseringen til din lagrede APK-fil, og velg den for å starte nedlastingen. Når den er ferdig, vises installasjonsdialogen. Velg "installer" for å starte prosessen.

Android-installasjonsdialogen sluttet på min Nexus Player, men den ene knappen jeg trengte å bevege meg frem, var fortsatt synlig her: "Installer". Klikk på det for å fullføre prosessen.

Det er det, appen din er nå installert på Android TV-enheten din.

Hvordan Sideload Apps over ADB

Hvis du har ADB satt opp på datamaskinen din (eller du er villig til å få hendene litt smussere med kommandolinjen), er denne alternative metoden stor og personlig min foretrukne metode. Først må du kontrollere at du har installert ADB og satt opp på datamaskinen din som beskrevet i denne håndboken.

Deretter må du aktivere utvikleralternativer på Android TV-enheten din. Du kan gjøre dette ved å gå inn i Innstillinger-menyen, og deretter bla til "Om".

På bunnen av Om-menyen finner du "Bygg" og markerer det, og klikker på det flere ganger. Du får se et toastvarsel som forteller deg hvor mange klikk som er igjen for å aktivere utviklingsmodus.

Tilbake i rotasjonsinnstillingsmenyen vil en ny oppføring med tittelen "Utvikleralternativer" være tilgjengelig i delen "Innstillinger". Rull ned og hodet inn der.

Nå, bla ned til "USB Debugging" og aktiver den. Igjen ser du en advarsel, bare godta det. Ferdig.

Deretter koble din Android TV-boks til PCen med en USB-kabel. Naviger til mappen der APK du vil installere, er lagret. I den mappen, Shift + høyreklikk på et tomt rom og velg "Åpne kommandovindu her."

Når kommandovinduet åpnes, kontroller at ATV-boksen er koblet til ved å skrive følgende og trykke Enter:

adb devices

Forutsatt at det vises som "enhet", er du god til å gå. Hvis ikke, må du kanskje gjøre noen tilpasninger til ADB-oppsettet ditt. Alternativt, hvis det vises som "uautorisert", må du bare godkjenne feilsøkingsforbindelsen på Android TV-boksen din.

Når den er koblet til og viser med statusen "Enhet" på PCen, bruker du følgende kommando for å installere APK:

adb install apkname.apk

Jeg bytter ofte APK-navnene mine for å gjøre det lettere å skrive, noe som egentlig gjorde i dette tilfellet. Det bør ta noen sekunder å installere APK, og du vil motta en "suksess" -dialog i kommandovinduet når den er ferdig. Det er det.

Slik starter du sidelagde apper

I motsetning til Android-telefoner eller -tabeller vil sideloaded appenikke dukker opp i lanseringen. Hvis de ikke støttes, er de bare det: unsupported. Det er to måter å starte disse appene på: Du kan gå til Innstillinger> Apper og finne appen du vil kjøre, velg den og velg "Åpne", eller du kan bare bruke en enkel app kalt "Sidelagringsstart". en no-brainer til meg.

Når Sideload Launcher er installert, bare kjør det for å vise en liste overalle for øyeblikket installerte apper - både sideloaded og fra Play Store.

Og der går du.

Link
Plus
Send
Send
Pin