Skip to main content

Hvordan rydde opp din Facebook News Feed i bare noen få kraner

Hvordan rydde opp din Facebook News Feed i bare noen få kraner

Geoffrey Carr

På Facebook er News Feed king. Algoritmene bak den styrer hvilke innlegg du ser fra vennene dine og dine frenemier. Hver liten handling du gjør på Facebook spores, og det er alt for å finne ut hvilke innlegg som dukker opp først.

Noen ganger skjønner Facebook det feil. Nyhetsfeeden din slutter tett med artikler du bare ikke er interessert i og innlegg fra folk du ikke vet. Dette gjør ikke deg eller Facebook noe bra. Du har en dårlig tid og vil ikke bruke Facebook mye, slik at de ikke vil tjene penger til å betjene dine annonser.

Heldigvis har Facebook utviklet noen verktøy for å hjelpe deg med å sortere nyhetsfeeden din. La oss se på hvordan du kan se innleggene du vil se så snart du logger inn uten å måtte sortere gjennom cruften.

Prioriter og fjern folk fra Facebooks nyhetsinnstillinger

Det første stedet å starte er med Facebooks eget nyhetsfeed-valg. Det er et verktøy som lar deg bestemme hvilke personer og sider som dukker opp først i nyhetsfeeden din, og følg ikke folk og sider du ikke lenger vil se.

Verktøyet er det samme på nettstedet, iOS og Android, så jeg skal jobbe med iOS-versjonen. Bruk hvilken som helst du vil ha.

For å komme til verktøyet på nettstedet, klikk på Innstillings-pilen og velg Nyhetsinnstillinger.

På mobilappene går du til Innstillinger> Nyhetsinnstillinger.

Dette bringer deg til verktøyet for nyhetsfeedinnstillinger.

La oss starte med "Prioritere hvem du skal se først". Velg den, og du vil bli presentert med en liste over alle de menneskene og sidene du samhandler med mest. Velg noen av dem du vil vise opp øverst i nyhetsfeeden din.

Hvis du ikke ser personen eller siden du vil prioritere i Facebooks liste, kan du bruke søke- eller sorteringsfunksjonene for å finne dem.

Når du er ferdig, trykk på Ferdig. Nå vet Facebook hvem du bryr deg om nok til at du vil se alle innleggene sine foran.

La oss bevege oss på å bli kvitt folk og sider som ikke lenger er interessante. Velg "Følg ikke folk for å skjule sine innlegg".

I stedet for en liste over dine beste venner, vil Facebook vise deg alle menneskene og sidene i synkende rekkefølge basert på hvor mye de har lagt ut nylig.

Velg noen av dem du vil unfollow. Du kan bruke samme søke- og sorteringsfunksjoner for å finne en bestemt person eller side. Når du er klar, trykker du på Ferdig.

De to siste alternativene er ikke like nyttige. Koble til igjen folkene du har ikke fulgt, viser deg en liste over alle menneskene og sidene du har fulgt, og lar deg følge dem igjen. Oppdag sider som passer dine interesser, viser deg noen sider som Facebook mener du kanskje liker. Hvis du prøver å rydde opp nyhetsstrømmen, kan det ikke legge til rette for å legge til folk du allerede har kvitt seg med eller finne nye sider.

Ta en titt og se om det er noe du vil bruke enten for, men de vil nok ikke hjelpe mye.

Ikke følg som du går

Å gjøre en stor opprydding er bra og bra, men hvis du er noe som meg, legger du regelmessig nye venner og samhandler med nye sider. En måned etter at du har fulgt folk, vil det trolig være noen nye irritasjoner. Den beste måten å sørge for at ikke skjer, er å ufølge ting mens du går.

Hvis du ser et innlegg som irriterer deg fra noen du ikke er interessert i, bare følg dem ikke da. Slik gjør du det.

På nettstedet klikker du på den lille pilen ved siden av et innlegg.

Klikk deretter på Skjul alt fra siden eller personen du vil unfollow.

Og det er det; de er ufølge.

I mobilappene er prosessen mye den samme. Det ser bare litt annerledes ut. Trykk på pilen ved siden av et innlegg, og trykk deretter på Unfollow.

Hvis du holder på med ting og blir kvitt innlegg du ikke lenger vil se etter hvert som de kommer til syne, vil nyhetsflaten forbli fin og ryddig.


Hvor mye du liker Facebook er helt ned til kvaliteten på nyhetsflaten din. Hvis du ser en masse ting du ikke har interesse for, har du ikke en veldig god opplevelse. På den annen side, hvis du ser innlegg fra folk og sider som er viktige for deg, er det et nyttig verktøy.

Link
Plus
Send
Send
Pin