Skip to main content

Slik skanner du en QR-kode ved hjelp av Chrome på iPhone

Slik skanner du en QR-kode ved hjelp av Chrome på iPhone

Geoffrey Carr

QR (Quick Response) koder finnes på mange steder, for eksempel annonser, reklametavler, forretningsvinduer og på produkter. Men du trenger ikke nødvendigvis en egen app for å skanne dem. Hvis du bruker Google Chrome på iPhone, har den en QR-kodeskanner innebygd.

QR-koder ble først utviklet i 1994 for å spore deler i produksjonen av kjøretøy. Siden da har bruk av QR-koder utvidet til å omfatte bookmarking-nettsider, initiering av telefonsamtaler, sending av korte meldinger og e-post, tilkobling til Wi-Fi-nettverk, kuponger, visning av videoer og åpning av nettadresser for nett, for bare å nevne noen.

Det er mange apper, både gratis og betalt, tilgjengelig på mobilenheter for å skanne QR-koder. Men Chrome-brukere trenger ikke å laste ned en annen app, bare bruk Chrome's innebygde skanner.

MERK: Du må kjøre Chrome-versjon 56.0.2924.79, så sørg for å oppdatere Chrome, hvis du ikke allerede har det.

Muligheten til å skanne en QR-kode er lagt til i Chrome som en 3D-snarvei. Så, hvis du har en telefon med 3D-berøring (iPhone 6S og nyere), trykker du hardt på Chrome-ikonet på startskjermen til en meny dukker opp. Trykk på "Scan QR Code" på den menyen.

Hvis du har en eldre iPhone (iPhone 6 og tidligere) uten 3D Touch-funksjonen, kan du bruke Chrome's Spotlight-handling for å skanne en QR-kode.

For å gjøre dette, sveip til høyre på hovedskjermbildet for å få tilgang til søkelyset for søkelys. Trykk på søkeboksen øverst på skjermen og skriv "QR kode" i boksen. Resultatene vises når du skriver. Rull ned for å finne "Scan QR Code" -elementet under Chrome, og trykk på det.

Første gang du bruker Chrome QR-scanner, spør Chrome om tillatelse for å få tilgang til kameraet ditt. Trykk "OK" for å tillate Chrome å bruke kameraet.

En ramme med hvite hjørner vises. Mål telefonens kamera ved QR-koden, så koden er innenfor rammen.

QR-koden leses automatisk. I vårt eksempel er QR-koden URL for How-To Geek, slik at nettstedet åpnes automatisk i standard nettleser, Safari. (Hvis du foretrekker å bruke Chrome, kan du legge til et bokmerke til Safari som åpner den aktuelle nettsiden i Chrome.)

Skanning QR-koder med Chrome på iOS er bare tilgjengelig på iPhones, ikke iPads.

Link
Plus
Send
Send
Pin