Skip to main content

Kan Lenovo ha råd om slik negativ publisitet igjen?

Kan Lenovo ha råd om slik negativ publisitet igjen?

Geoffrey Carr

En av de største produsentene av personlige datamaskiner Lenovo, ble tidligere utestengt av flere etterretningstjenester globalt. Dette ble rapportert av Australian Financial Review, en gang i juli i fjor. Forbudet var spesielt på bruken av Lenovo PC-er, på tvers av etterretnings- og forsvarsnettverk i land som USA, Storbritannia, Australia, Canada, New Zealand og noen andre.

Intelligensbyråer hadde forbudt Lenovo på sikkerhetsproblemer

Forsvarspersonell fra Storbritannia og Australia hadde da sagt at det var skadelige modifikasjoner på den kinesiske produsentens kretser som kunne tillate folk å bryte inn i brukerens datamaskin og stjele informasjon uten brukerens kunnskap. Bekymringer ble reist på bruk ondsinnede kretser og usikker fastvare produsert i Kina av selskaper som har nær tilknytning til den kinesiske regjeringen. Mange frykter at sensitive forsvarsdata kan lekkes til Kina.

Maskinvare bakdører, som de fleste analytikere sier, ikke er lett å oppdage. De fleste av selskapene har ikke slike moderne sikkerhetssystemer som er i stand til å oppdage slike infiltrasjoner.

Professor John Villasenor, teknologisk ekspert på Washington-baserte Brookings Institution, sier,

The globalization of the semi-conductor market has made it not only possible, but inevitable that chips that have been intentionally and maliciously altered to contain hidden ‘Trojan’ circuitry will be inserted into the supply chain. These Trojan circuits can then be triggered months or years later to launch attack.

Lenovo hadde nektet disse anklagene og sa at produktene sine har blitt funnet igjen og igjen for å være pålitelige og sikre av sine bedrifts- og offentlige kunder.

Lenovo forhåndsinstallerer Superfish malware

Og nå i en nylig oppdatering, har eksperter funnet ut at Lenovo-maskiner kommer forhåndsinstallert med en adware fra et firma kalt som Superfish. Denne adware kan kapre krypterte web-økter og gjøre PC-brukere sårbare overfor HTTPS-man-i-midten-angrep.

Lenovo har sagt at den har deaktivert Superfish og vil gi kundene et verktøy som permanent fjerner Superfish malware fra Windows PC. Selskapet støttet også Superfish og sa at det ikke er en adware, men er designet for å vise målrettede annonser ved å analysere bilder av produkter som en bruker kan se på nettet.

Lenovo - Brand egenkapital tapt?

Gitt disse to ugunstige hendelsene, er det en sterk sannsynlighet for at Lenovo merkevaren, vil slå seg i forbrukerne, noe som kan få dem til å tenke to ganger før de kjøper en.

Hvis Lenovo vil lære en leksjon fra denne hendelsen og likevel komme ut som en vinner fra denne forlegenhet, la dem kunngjøre at de vil lansere bærbare datamaskiner uten å laste inn noe crapware. Ikke bare vil dette skape en veldig positivt bilde i forbrukernes sinn er det svært høy sannsynlighet for at forbrukerne kunne strømme til Lenovo å kjøpe sine rene Windows bærbare datamaskiner.

OPPDATER: Lenovo lover crapware-fri Windows-PCer.

Windows-opplevelse tar et slag!

Det er et kjent faktum at, i motsetning til en ny Mac, når du kjøper en ny Windows-datamaskin, får du en crapware lastet maskin som forringer glatt funksjon av Windows OS. En forbruker kjøper en ny Windows-datamaskin, alle forventer at den kjører raskt, og det han ser i stedet hver gang han støtter, er mange popup-påminnelser og påminnelser, noe som irriterer ham! De fleste brukere, aksepterer vanligvis dem som en del av Windows, og klandrer Windows-operativsystemet for å være så darn 'irriterende og sakte.

Utgivere av slik crapware og prøveversjon, betaler maskinvarefirmaene for å presse dem på nye maskiner, i håp om at kjøperen på et tidspunkt vil bestemme seg for å kjøpe dem når stien er over. Og statistikk har vist at konverteringer fra slike prøveversjoner er rundt 30%! Så det er et spill med store penger med en vinn-vinn-situasjon for maskinvareprodusentene og programvaren.

De fleste geeks som kjøper en ny Windows-PC, omformaterer og installerer Windows på nytt. Det er enkelt for noen å si at alt må gjøre dette for å unngå crapware, men fortell meg hvor mange er teknisk kvalifiserte til å gjøre dette? Å realisere dette problemet hadde Microsoft lansert Signaturutgave av Windows PC, men nå er det svært begrenset etter min mening. Vizio også hadde annonsert bloatware-fri PCer '

Men til slik tid at slike bloatwarefrie PCer er tilgjengelige globalt, må Windows-brukere fortsette å kjøpe crapware-fulle Windows-maskiner ...

Hvor lenge brukerne vil tolerere forhåndsinstallerte crapware bare for å bruke Windows - før de bestemmer seg for å gå videre til et annet operativsystem - er et annet spørsmål.

Forinstallerte crapware har lykkes med å forringe Windows OS-opplevelsen. Hvis det i det hele tatt Windows-popularitet skulle dyppe i fremtiden, ville kreditten for det gå til bloatware, trialware og crapware, som alle maskinvareprodusenter forhåndsinstallerer på sine maskiner - for noen få dollar mer!

Hvis Windows må leve, må forhåndsinstallert crapware dø!

Link
Plus
Send
Send
Pin