Skip to main content

Slik tilbakestiller du ditt glemt passord i Windows 10

Slik tilbakestiller du ditt glemt passord i Windows 10

Geoffrey Carr

Vi har alle gjort det før. Du setter deg ned for å logge deg på Windows-maskinen, skriv inn hva du synes er passordet, og du skjønner at du har glemt hva det var! Du krypterer for å prøve forskjellige kombinasjoner av bokstaver og tall for å se hva som passer, men ingenting fungerer. Hva gjør du nå?

Heldigvis er prosessen med å gjenopprette passordet ditt i Windows 10, det samme som det har vært i Windows 8 og over, om enn med noen få små tweaks. Slik kan du gjenopprette både din Microsoft Live 10-pålogging, samt legitimasjonene for andre brukere som er registrert hos den lokale maskinen.

Bruk Password Reset Tool for Microsoft Live Accounts

Den første (og mest åpenbare) løsningen som er tilgjengelig fra begynnelsen er å bruke standard passordgjenopprettingsfunksjonen som er tilgjengelig på Microsofts nettside for tilbakestilling av passord. Der finner du tre valg, og i dette tilfellet vil du følge valget "Jeg har glemt mitt passord" hvis du prøver å gjenopprette eventuelle kontoer som er knyttet til din onlineidentitet.

Når du har gjort det gjennom disse trinnene, blir du møtt med den kjente gjenopprettingsprosessen som de fleste store bedrifter vil bruke når du prøver å verifisere at du virkelig er den du sier du er. Hvis du har registrert en ekstern e-post eller et mobilnummer med kontoen din, kan du motta en kode som vil åpne kontoen din uten noe ekstra problem.

Opprett en ny bruker for å lagre kontofiler

Hvis ingen av dette fungerer, er det et annet mål du kan ta som vil (i en veldig rundkjøring), tillate deg å få tilgang til datamaskinen din.

Først begynner du å starte Windows 10-installasjonen i oppsettet ved å endre oppstartsrekkefølgen i BIOS for å prioritere CDen, eller bruk ISO som en oppstartsdisk i stedet.

Når oppsettet begynner, trykk Shift + F10.

Dette vil gi opp en ledetekst. Herfra skal vi bruke kommandoprompten til å erstatte Utility Manager ved påloggingsskjermen med cmd.exe med følgende kommandoer:

move d:windowssystem32utilman.exe d:windowssystem32utilman.exe.bak

copy d:windowssystem32cmd.exe d:windowssystem32utilman.exe

Når dette er ferdig, bruk kommandoen "wpeutil reboot" for å starte maskinen på nytt.

Når du er tilbake på påloggingsskjermen, klikker du på Utility Manager. Hvis alt gikk rett, bør du se en cmd.exe-lansering som bildet nedenfor.

Dette er spørsmålet du vil bruke til å opprette en ny administrativ bruker fra påloggingsskjermen. Skriv inn følgende kommandoer, erstatt med navnet du vil tildele til den nye kontoen (ingen gulrøtter).

net user /add

net localgroup administrators /add

Nå lukk spørringen, start på nytt, og du bør se den nye brukeren på påloggingsskjermen.

Klikk her, og skriv inn ditt friske skrivebord. Fra skrivebordet, høyreklikk Start-menyen nederst i venstre hjørne, og velg "Computer Management".

Naviger til "Lokale brukere og grupper", bla ned til den berørte kontoen, og høyreklikk. Velg alternativet "Angi passord", og velg et nytt sett med legitimasjonsbeskrivelser for å gjenvinne tilgang til din låste konto!

Det skal bemerkes at denne metoden bare vil fungere for å fullt ut gjenopprette kontoer som er utpekt til å logge på lokalt. Hvis du trenger å få tilbake ditt Microsoft Live-kontopassord, må du hente det gjennom de elektroniske skjemaene som er nevnt ovenfor.

Når det er sagt, hvis nettverksgjenopprettingstjenesten ikke virker, vil du fortsatt kunne få tilgang til viktige filer eller mapper som kan ha blitt låst opp i den kontoen ved å gå inn i C: Brukere og klikke på tilhørende mappe.

Når alt annet feiler: Ring Microsoft

Hvis den automatiske tilbakestillingsprosessen på Microsofts nettsted ikke fører noen steder for å gjenopprette din Live-only-konto, kan du se på å ringe opp en representant hos firmaet selv.

Når du ringer til TechNet Help Center direkte, blir du først hilst med de samme sikkerhetsspørsmålene du fyllte ut da du opprettet kontoen. Hvis du ikke kan svare på disse, vil representanten avlevere deg til et annet lag, som vil bruke en rekke verifikasjonsteknikker som spenner fra å spørre om detaljert informasjon om hva kontoen er brukt til, for at du har oppført noen spesifikke navn som kan være lagres i din egen kontaktliste.

Hvis du bare kan svare på to av disse på riktig måte, vil repen sende deg en midlertidig opplåsingskode, som du kan bruke til å logge inn på din Live-konto.

Forebyggende trinn

Selvfølgelig er alle disse trinnene bare nødvendige hvis du ikke allerede har fulgt våre mange forskjellige guider på å opprette en reserveoppdateringsdiskett på forhånd, enten fra Windows-standardprogrammet eller via et Ubuntu-basert redningsverktøy installert på en CD eller USB spak.

For det andre kan du også se på å utnytte den nye Windows-PIN-funksjonen, som gjør at du kan knytte en PIN-kode til kontoen din i stedet for det vanlige alfanumeriske passordet. Du finner muligheten til å legge til en PIN-kode, enten i det opprinnelige oppsettet eller i delen Kontoer i mappen Windows 10 Innstillinger.

På denne måten, enten det er ditt debetkort eller passordet ditt, vil det bare være noen få enkle tastetrykk å huske, i stedet for en komplisert kombinasjon av ord og bokstaver som kan være vanskelig å spore blant de dusinvis av forskjellige pålogginger du har over hver av dine separate enheter.


Å miste eller glemme passordet ditt kan være en frustrerende opplevelse, men takket være disse løsningene, triksene og tipsene, trenger du ikke å bety slutten av kontoen din som du vet!

Bildekreditter: Pixabay

Link
Plus
Send
Send
Pin