Skip to main content

Endre bakgrunnsfargen for Windows 8 påloggingsskjerm

Endre bakgrunnsfargen for Windows 8 påloggingsskjerm

Geoffrey Carr

De fleste elementer i Windows 8 kan tilpasses til ens krav, forutsatt at man er klar til å gå jakt dypt inn i Windows-registret. Hvis du vil endre standardfargen på påloggingsskjermbildet, kan du endre den til en farge etter eget valg, og denne veiledningen vil vise deg hvordan, ved å endre registret.

Å endre påloggingsskjermens bakgrunnsfarge i Windows 8 er ganske enkelt, hvis du har jobbet med registret. Logg inn som administrator og følg instruksjonene som er nevnt nedenfor for å endre bakgrunnsfargen på logonskjermbildet i Windows 8.

Hvis du vil endre bakgrunnsfargen på startskjermen og påloggingsskjermen, kan du gå til startskjermbildet i Windows 8.1, åpne sjarm, velge Innstillinger og deretter Tilpass.

Påloggingsskjermen er den som vises etter låseskjermen.

Endre påloggingsskjermfarge i Windows 8

Først av, åpne dialogboksen Kjør. For dette trykker du på Win + R i kombinasjon. Skriv 'regedit' og trykk Enter. Hvis du blir bedt om av UAC, klikker du på 'Ja'.

Deretter navigerer du til følgende nøkkel i registerredigeringsvinduet

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAccent

Hvis du ikke ser en Aksent tast inn i venstre rute, høyreklikk på Explorer, klikk på Ny og Nøkkel, skriv aksent, og trykk Enter. Deretter høyreklikker du i det tomme området i høyre rute i vinduet, og oppretter en ny 32-biters DWORD-verdi og heter den som DefaultColorSet.

Angi verdien mellom 2 til 24 (Desimal). For å gjøre dette, velg alternativet Decimal og skriv inn et nummer fra 0 til 24.

Følgende figur hentet fra MSDN viser indeksen for fargeskjemaet som vist i Systeminnstillinger.

Velg fargen du vil at standardlogg på skjermen skal ha. De forskjellige tallene står for forskjellige farger. Når du er ferdig, lukk registerredigering og avslutt.

Slik kan du endre bakgrunnsfargen på påloggingsskjermbildet i Windows 8.

Husk å opprette et systemgjenopprettingspunkt først.

OPPDATER: Noen rapporterer at dette ikke fungerer på Windows 8.1. Kanskje Microsoft endret noe underveis.

Link
Plus
Send
Send
Pin