Skip to main content

Bruk ASCII-tegn for å skape sterkere passord

Bruk ASCII-tegn for å skape sterkere passord

Geoffrey Carr

Et passord er en streng med tegn som brukes til å få tilgang til konfidensiell informasjon, et nettverk, mobile enheter eller en datamaskin. Passord er vanligvis lengre enn passord, for ekstra sikkerhet, og inneholder flere ord som lager et uttrykk.

Bruk ASCII-tegn for å skape sterkere passord

Passord og passord satser på å forhindre uautoriserte personer i å få tilgang til filer, programmer og andre ressurser. Når du oppretter et passord eller passord, bør du gjøre det sterkt, noe som betyr at det er vanskelig å gjette eller sprekke. Det er en god ide å bruke sterke passord på alle brukerkontoer på datamaskinen din. Hvis du bruker et arbeidsnettverk, kan nettverksadministratoren kreve at du bruker et sterkt passord.

Merk: I trådløst nettverk støtter en WPA-sikkerhetsnøkkel bruk av en passordfrase. Denne passordet er omgjort til en nøkkel som brukes til kryptering, som ikke er synlig for deg.

Hva gjør et passord eller passord sterk?

Sterke passord og passord inneholder tegn fra hver av de følgende fire kategoriene:

Et passord eller passord kan oppfylle alle kriteriene ovenfor og fortsatt være svakt. For eksempel, Hello2U !, oppfyller alle kriteriene for et sterkt passord som er oppført ovenfor, men er fortsatt svakt fordi det inneholder et komplett ord. H3ll0 2 U !, er et sterkere alternativ fordi det erstatter noen av bokstavene i hele ordet med tall og inneholder også mellomrom.

Tips for å huske ditt sterke passord eller passordfrase:

1. Lag et akronym fra en lett å huske informasjon. For eksempel, velg et uttrykk som er meningsfullt for deg, for eksempel min sønns bursdag er 12. desember 2004. Bruk dette uttrykket som din guide, du kan bruke Msbi12 / Dec, 4 for passordet ditt.

2. Erstatt tall, symboler og stavefeil for bokstaver eller ord i et lett-å-huske uttrykk. For eksempel, min sønns bursdag er 12. desember 2004 kunne bli Mi $ un's Brthd8iz 12124, som ville gi en god passord.

3. Forbind passordet eller passordet til en favoritthobby eller sport. For eksempel elsker jeg å spille badminton kunne bli ILuv2PlayB @ dm1nt () n.

4. Hvis du føler at du må skrive inn passordet eller passordet for å huske det, må du ikke merke det som sådan, og hold det på et trygt sted.

Opprette sterkere passord og passord som bruker ASCII-tegn:

Du kan også opprette passord og passord som bruker utvidede ASCII-tegn. Bruke utvidede ASCII-tegn bidrar til å gjøre passordet ditt eller passordet mer sikkert ved å øke antall tegn du kan velge mellom for å gjøre det sterkt. Før du bruker utvidede ASCII-tegn, må du passe på at passord og passord som inneholder dem, er kompatible med programmene som brukes av deg eller din arbeidsplass. Vær spesielt forsiktig med å bruke utvidede ASCII-tegn i passord og passord hvis arbeidsplassen bruker flere forskjellige operativsystemer eller versjoner av Windows.

Du kan finne utvidede ASCII-tegn i Character Map. Noen utvidede ASCII-tegn skal ikke brukes i passord og passord. Ikke bruk et tegn hvis et tastetrykk ikke er definert for det i det nedre høyre hjørnet av dialogboksen Tegnoversikt.

Windows 7 eller Vista passord kan være mye lengre enn de åtte tegnene som er anbefalt ovenfor. Faktisk kan du opprette et passord på opptil 127 tegn. Men hvis du er på et nettverk som også har datamaskiner som kjører Windows 95 eller Windows 98, bør du vurdere å bruke et passord som ikke er lenger enn 14 tegn. Hvis passordet ditt er lengre enn 14 tegn, kan du kanskje ikke logge på nettverket ditt fra datamaskiner som kjører disse operativsystemene.

Hentet fra Microsoft

Relaterte innlegg:

  • Hva er den maksimale lengden på passordet i Windows 10?
  • Brute Force Attacks - Definisjon og forebygging
  • Topp 10 mest brukte passord for å unngå
  • Hvordan generere eller opprette sterke passord
  • Gratis sikker online passord generator for å lage tilfeldige passord

Link
Plus
Send
Send
Pin