Skip to main content

Slik setter du en tilpasset loggbokskjermbakgrunn på Windows 7, 8 eller 10

Slik setter du en tilpasset loggbokskjermbakgrunn på Windows 7, 8 eller 10

Geoffrey Carr

Windows gjør det mulig å endre velkomstskjermbildene som vises når du starter datamaskinen til omtrent alt bilde du vil bruke. Det er lett å gjøre i Windows 8 og 10, men ganske godt skjult i Windows 7.

I Windows 8 og 10 ser du faktisk to forskjellige skjermer ved pålogging. Den første er låseskjermen - den du må klikke eller sveipe for å komme seg ut, slik at du kan logge inn. Den andre er skjermbildet på skjermen. seg selv der du oppgir passord, PIN eller bildepassord. Du kan endre låseskjermens bakgrunn gjennom en enkel innstilling, men du må dykke inn i registeret for å endre påloggingsskjermbakgrunnen. I Windows 7 er det bare ett påloggingsskjermbilde, og du må aktivere en tilpasset bakgrunn for den i registret (eller gjennom gruppepolicy) før du kan velge en ny bakgrunn.

Windows 8 og 10 brukere: Angi tilpasset låsskjerm og logg bakgrunn

Windows 8 og Windows 10 gjør det enkelt å tilpasse låseskjermen din. Alt du trenger å gjøre er å gå til Innstillinger> Tilpasning> Låsskjerm. Skjermbildene ser litt annerledes ut i Windows 8 enn de gjør i Windows 10, men de er de samme innstillingene.

Dessverre er det ikke like enkelt, innebygd måte å endre påloggingsskjermbakgrunnen din i Windows 8 og 10. I stedet må du stole på noen få løsninger. Vi oppfordrer deg til å sjekke ut vår fullstendige guide for detaljer, men kort sagt har du noen muligheter:

  • For å endre tegnet i bakgrunnen til en solid farge, må du gjøre en rask redigering av Windows-registret.
  • Hvis du vil endre tegnet i bakgrunnen til et egendefinert bilde, må du ta et tredjepartsverktøy som heter Windows 10 Login Image Changer.

Og igjen foreslår vi å lese vår guide for de fulle instruksjonene.

Windows 7-brukere: Sett inn en tilpasset innloggingsbakgrunn

Hvis du vil bruke en tilpasset påloggingsbakgrunn i Windows 7, må du ta to trinn. Først vil du lage en Registerredigering som aktiverte egendefinerte bakgrunner, og deretter lagrer du bildet du vil ha i en spesiell Windows-mappe. Vi vil også vise deg et tredjepartsverktøy som du kan bruke som et enklere alternativ.

Trinn ett: Aktiver egendefinerte bakgrunner i Windows 7

For Windows 7 er muligheten til å angi en tilpasset påloggingsbakgrunn, beregnet for OEM-produsenter for å tilpasse sine systemer, men det er ingenting som hindrer deg fra å bruke denne funksjonen selv. Alt du trenger å gjøre er å endre en enkelt registerverdi og deretter sette en bildefil på riktig sted.

Denne funksjonen er deaktivert som standard, så du må aktivere den fra Registerredigering. Du kan også bruke gruppepolicyredigereren hvis du har en profesjonell versjon av Windows-vi vil dekke det litt senere i denne delen.

Start Registerredigering ved å trykke Start, skrive "regedit", og trykk deretter Enter.

I Registerredigering navigerer du til følgende nøkkel:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionAuthenticationLogonUIBackground

I den høyre ruten vil du se en verdi som heter OEMBackground. Hvis du ikke ser den verdien, må du opprette den ved å høyreklikke på bakgrunnsknappen, velge Ny> DWORD-verdi (32-biters), og deretter navngi den nye verdien "OEMBackground."

Dobbeltklikk på OEMBackground verdi for å åpne egenskapsvinduet, sett verdien til 1 i boksen "Verdi data", og klikk deretter "OK".

Merk: Hvis du på et hvilket som helst tidspunkt velger et nytt tema i vinduet Utseende og tilpassing, vil dette nullstille denne registerverdien. Hvis du velger et tema, endres verdien av nøkkelen til verdien som er lagret i temaets .ini-fil, som sannsynligvis er 0. Hvis du endrer temaet, må du utføre denne registret tweak igjen.

Hvis du har en profesjonell eller Enterprise-versjon av Windows, kan du gjøre denne endringen ved hjelp av den lokale gruppepolicyredigereren i stedet for i registret. Som en tilleggsbonus gjør at endringen av innstillingen i gruppepolitikken gjør det mulig å fortsette selv når du endrer temaet ditt.

Start lokale gruppepolicyredigerer ved å trykke på Start, skrive "gpedit.msc," og deretter trykke Enter.

På venstre side av vinduet Lokalt gruppepolicyredigeringsverktøy, drill ned til følgende sted:

Computer ConfigurationAdministrative TemplatesSystemLogon

Til høyre finner du en innstilling som heter "Bruk alltid tilpasset innloggingsbakgrunn." Dobbeltklikk på denne innstillingen, og velg "Aktivert" i innstillingsegenskapsvinduet og klikk deretter "OK".

Enten du aktiverte tilpassede bakgrunnsbilder ved å redigere registret eller bruke lokal gruppepolicyredigerer, er neste trinn å faktisk sette bildet du vil bruke.

Trinn to: Sett et tilpasset bakgrunnsbilde

Du kan bruke et hvilket som helst bilde du liker, men det er to ting du må huske på:

  • Bildet ditt må være mindre enn 256 KB i størrelse. Du må kanskje konvertere bildet til noe som JPG-format for å få det til å skje.
  • Prøv å finne et bilde som samsvarer med oppløsningen på skjermen, slik at den ikke ser strakt ut.

Windows ser etter bakgrunnsbilledet for tilpasset påloggingsskjermbilde i følgende katalog:

C:WindowsSystem32oobeinfoackgrounds

Som standard finnes ikke mappene "info" og "bakgrunner", så du må navigere til C: Windows System32 oobe-mappen og lage undermappene selv.

Etter å ha opprettet mappene, kopier du ønsket bakgrunnsbilde til bakgrunnsmappen og endre navn på bildefilen til "backgroundDefault.jpg."

Merk: Hvis du er interessert, kommer bildet vi bruker herfra.

Endringen bør tre i kraft umiddelbart - det er ikke nødvendig å starte PCen på nytt. Første gang du logger deg ut eller låser skjermen, ser du din nye bakgrunn.

Alternativ: Bruk et verktøy fra tredjepart i stedet

Du trenger ikke å gjøre dette for hånd. Det finnes en rekke verktøy fra tredjepart som automatiserer denne prosessen for deg, som Windows Logon Background Changer, som vi tidligere har dekket. Windows Logon Background Changer og andre verktøy endrer bare denne registret verdi og legger bildefilen på riktig sted for deg.

For å få standard påloggingsskjermen tilbake, slett du bare filen backgroundDefault.jpg. Windows vil bruke standard bakgrunn hvis det ikke er tilgjengelig et tilpasset bakgrunnsbilde.

Link
Plus
Send
Send
Pin