Skip to main content

Slik legger du til et program på hurtigstartmenyen i Windows

Slik legger du til et program på hurtigstartmenyen i Windows

Geoffrey Carr

Hurtigstart-linjen, som ble fjernet i Windows 7, kan legges tilbake til oppgavelinjen i Windows 7, 8 og 10. Du kan også legge til noen programmer du vil ha hurtigstartlinjen, og vi vil vise deg hvordan.

Vi skal vise deg hvordan du legger til programmer i hurtigstartlinjen i Windows 10 ved hjelp av et alternativ på Send til-menyen for å sende en snarvei til hurtigstartlinjen. Prosedyren her fungerer også i Windows 7 og 8.

Legg til hurtigstartalternativet til Send til-menyen

For å komme i gang må vi legge til Hurtigstart-alternativet på Send til-menyen. For å gjøre dette, trykker du på Windows + R på tastaturet for å åpne dialogboksen Kjør. Type shell:sendto i "Åpne" boksen og klikk "OK" -knappen eller trykk Enter.

MERK: Prosedyren i denne delen må bare gjøres en gang. Deretter kan du legge til så mange programmer som du vil ha hurtigstartlinjen ved hjelp av Hurtigstart-alternativet på Send til-menyen.

SendTo-mappen åpnes i File (eller Windows) Explorer. Høyreklikk på et tomt område i høyre rute og gå til Ny> Snarvei.

På den første skjermen i dialogboksen Opprett snarvei skriver du inn følgende bane i boksen "Skriv inn plasseringen av elementet". Deretter klikker du på "Neste" for å fortsette.

%APPDATA%MicrosoftInternet ExplorerQuick Launch

Navnet på snarveien er standard til navnet på mappen Quick Launch. Hvis du vil endre navnet, skriver du inn en ny. Klikk på "Fullfør" for å lage snarveien.

Hurtigstart-snarveien legges til SendTo-mappen. Ikke lukk Utforsker-vinduet ennå.

Legg til et program på hurtigstartlinjen

Nå legger vi til et program på hurtigstartlinjen. For å legge til et program i Hurtigstart-linjen, vil vi sende snarveien til søknaden til hurtigstartlinjen. I File (eller Windows) Explorer finner du kjørbar (.exe) -filen for programmet du vil legge til. Generelt finner du .exe-filer for programmer i enten C:Program Files eller C:Program Files (x86). Når du finner .exe-filen, høyreklikker du den filen og går til Send til> Skrivebord (opprett snarvei).

MERK: Følg prosedyrene i denne delen for hvert program du vil legge til.

Gi nytt navn til den nye snarveien til det du vil vises på Hurtigstart-linjen (hvis du bestemmer deg for å vise tekst på elementene). Deretter høyreklikker du snarveien og går til Send til> Hurtigstart.

Du vil nå se programmet på Hurtigstart-menyen. Hvis den ikke vises i delen av Hurtigstart-menyen som vises på oppgavelinjen, klikker du på dobbeltpilknappen for å se resten av Hurtigstart-menyen.

Hvis du vil at programmet skal vises på oppgavelinjen i stedet for i popuplisten over gjenværende Quick Launch-elementer, kan du dra og slippe programelementet fra popuplisten til oppgavelinjen.

Husk at du kan vise flere programmer på oppgavelinjen-delen av Hurtigstart-linjen - du kan se hvordan i vår guide for å legge til Hurtigstart-menyen tilbake til Windows 7, 8 og 10.

Hvis du bestemmer deg for å fjerne et program fra Hurtigstart-linjen, åpner du bare File (eller Windows) Explorer, naviger til Quick Launch-mappen.

%APPDATA%MicrosoftInternet ExplorerQuick Launch

Velg snarveien for programmene du vil fjerne, og trykk på Slett-tasten.

Nå som du har lagt til programmet i hurtigstartlinjen, kan du gå tilbake til snarveien du opprettet for programmet på skrivebordet, og slette det hvis du ikke vil ha det. Du kan nå raskt få tilgang til programmene dine uten å klargjøre oppgavelinjen eller skrivebordet.

Link
Plus
Send
Send
Pin