Skip to main content

Slik stiller du på det mekaniske tastaturet med bryterampene

Slik stiller du på det mekaniske tastaturet med bryterampene

Geoffrey Carr

Mekaniske tastaturer er kjent for sin tydelige lyd, men det betyr ikke at du (eller de du deler ditt boareal med) er veldig glad i den høye klaffen. Heldigvis er det utrolig enkelt og rimelig å slå ned volumet med bryterbeskyttelse.

Bytt dampere: Som støtdempere for tastene dine

Mekaniske tastaturer er noisier enn gummi-dome-tastaturer av sin natur: Den skarpe handlingen, den gode responsen og den taktile følelsen du får mens du skriver på de mekaniske bryterne, kommer på bekostning av betydelig mer støy. Noen mennesker, inkludert meg selv, elsker virkelig maskinpistollignende lyden av en berøringsbror hammering away. Men hvis romkameratene dine eller ektefellen holdes opp ved å skrive, så er det kanskje på tide å snu Clackety-klakk-klakkinn i en mindre oppsiktsvekkende  clackety-klakk-klakk .

Den beste måten å stille lyden på det mekaniske tastaturet ved å bruke små gummi O-ringer til dine keycaps. Disse fungerer som små støtdempere for hver nøkkel, og forhindrer at keycapet klemmer seg mot overflaten av bryteren under den. Dette vil ikke helt stille tastaturet ditt (ringe O-ringene silencers er et misnomer), men det vil redusere lyden av et høyt mekanisk tastatur ned til et tilsvarende volum som et mye roligere gummi kuppel tastatur.

Så hva er fangsten? Vel, dette vil bare dempe bunn-ut lyden av nøklene dine. Hvis du har bytter som "klikker" på aktiveringspunktet, som Cherry MX Blues eller Cherry MX Greens, vil dette ikke gjøre noe for å stille det, og det er bare stille nøkkelen på nøkkelen som rammer tastaturplaten. Det kan hende du må bytte til roligere taster hvis o-ringene ikke gjør trikset alene.

Men på ikke-klikkbare nøkler, når det brukes riktig, bør du ikke finne noen ulemper. Noen mennesker bruker modifikasjonen og finner at de 1) savner lydstyrken og 2) finner ut at følelsen av nøklene bunte ut var en del av den mekaniske tastaturopplevelsen de likte, og de fjerner O-ringene. Mens vi kan sette pris på mangler den høye rapporten av nøklene, hvis du er riktig berørt, bør du ikke bunke ut nøkkelen som er vanskelig i utgangspunktet, men vi fant ut at ved hjelp av byttefuktemidler faktiskforbedret vår berøringstasting. Dampene ga et ekstra nivå av subtil tilbakemelding (utover bare den taktile bumpen til bryteren selv) som oppfordret oss til å bruke en jevnere lettere berøring når du skriver.

Hvis det høres ut som noe du er interessert i, la oss ta en titt på hvordan du velger og bruker svitsjemidler til ditt mekaniske tastatur.

Velge Dampene: Diameter, Tykkelse og Hardhet Gjør en forskjell

Installering av demper er ganske trivielt, men å velge de rette krever litt forskning. Det er tre viktige elementer å vurdere: O-ringens diameter, O-ringens tykkelse (eller dybde) og materialets hardhet, som alle bidrar til en annen tastaturopplevelse.

Diameter: Ingen erstatning for snug

Du vil at ringen skal være tett på keycap, men ikke så stram at det er vanskelig å påføre eller bryte ned fra stress. Å velge O-ringer med riktig diameter er vanligvis enkelt, siden Cherry MX-bryterne dominerer keycap-markedet. Nesten alle søkeresultatene du finner for "tastaturfuktere" er for Cherry-kompatible O-ringer, og det er en god sjanse for at styret ditt bruker Cherry-kompatible keycaps.

Ikke desto mindre er det godt å vite faktiske målinger hvis du handler for O-ringer et annet sted enn en mekanisk tastaturbutikk. O-ringer til en Cherry MX keycap bør ha en indre diameter på ca 5mm. Topre-brytere er litt dypere og krever en 7 mm O-ring. Når du er i tvil, søk etter ditt spesielle brytermerke og se hva andre bruker.

Tykkelse: O-ringer Endre Keycap Travel Distance

Du finner O-ring-dempere på markedet i et bredt spekter av størrelser, men til tross for hvor små forskjellene mellom dem synes, er innvirkning på følelsen av tastaturet betydelig. På den skinneste enden finner du 0,2 mm O-ringer som er så slanke at de knapt skifter avstanden som nøkkelen reiser. Endringen er veldig,veldig, subtil, og du vil sannsynligvis aldri merke forskjellen med mindre du prøver dem side om side. Disse 0,2 mm O-ringene fra WASD-tastaturet er de beste selgerne av en grunn.

Økt forandringer i tykkelsen på O-ringen reduserer raskt kjøreavstanden og et Cherry MX-basert tastatur. Du vil sjelden ønske å gå utover 0,4 mm, selv om du finner O-ringer så tykke som 2,0 mm.

Hardhet: Squishy, ​​Snappy, eller et sted i mellom

Enten du kjøper et bunt O-ringer som markedsføres som svitsjemidler eller bare bestiller dem fra en spesialforsyningsbutikk, ser du etiketter som "50A" og "80A" i spesifikasjonene. "A" refererer til "Shore A hardness" -skalaen som brukes til å måle fleksibiliteten til gummisubstanser, oppkalt etter mannen som opprettet den, Alfred Shore. Ulike skalaer, som D og R, brukes til forskjellige gummiapplikasjoner, men O-ringene måles med A-skalaen.

På skalaen er 0 utrolig squishy og 100 er rockhard.Når du velger O-ringer til bruk med tastaturet, vil du se etter en hardhet på 30-40A på den myke siden til 70-80A på den svært faste størrelsen. Vi anbefaler å stikke med 40-50A, som når du kommer inn i høyere tall, er ringen fast nok til at den har en tendens til å miste sin lydreduserende evne.

Mindre overveielser: Materialer, Farge og Antall

Til slutt finner du O-ringer i to primære materialer: EDPM og nitrilgummi. Hvilket materiale du velger, er stort sett irrelevant, da egenskapene som skiller de to gummiene (som temperatur og kjemisk motstand) aldri kommer til å spille i løpet av livet deres festet til dine keycaps-enten materialet er perfekt egnet for oppgaven og god holdbarhet .

Den andre (svært små) hensynet er farge. I de fleste tilfeller spiller ikke fargene på O-ringen noe i det hele tatt, da den eneste gangen du ser det, er under søknadsprosessen til undersiden av keycap. Enten den ringen er blå, rød og svart - de vanligste fuktighetsfarger-spiller ingen rolle.

Hvis du imidlertid har halvgennemsiktige eller gjennomsiktige tilpassede tastaturer, vil du kanskje vurdere synligheten til ringen gjennom tastaturet. Du vil enten ha en som passer til fargen på LED-lysene til styret ditt, hvis det har noen, eller rydde ringer som disse. Hvis tastene dine bare er delvis gjennomsiktige (som på bokstavene selv), er det usannsynlig at O-ringenes farge vil ha betydning.

Til slutt, med mindre du kjøper O-ringene fra en spesial O-ringbutikk, trenger du ikke å bekymre deg for nummeret i pakken. Selvfølgelig trenger du nok O-ringer til tastaturet (det være seg et 87-talls eller 108-talls kort), men nesten alle pakker med O-ringer markedsført for tastaturer har 125-130 O-ringer i dem - mer enn nok for tastatur pluss noen reservedeler hvis en luftventil i nærheten av skrivebordet ditt spiser et par mens du installerer dem.

Installere bryterampene

Sammenlignet med å agonisere over hvilken størrelse og hardhet O-ringer du vil ha, er installasjonen et snap. For å installere dampene dine, er alt du trenger, en nøkkelbryter og litt tålmodighet. I stedet for å rehash hele fjernkontrollen og gjeninstallasjonsprosessen her, vil vi lede deg til vår guide for å erstatte keycaps. Når du har fjernet keycaps som beskrevet i den guiden, kom tilbake hit for å installere O-ringene.

Når knappene er fjernet, kan du bare vri dem over og plassere O-ringene på keycap-stengene. Når du setter O-ringen på klemmen på tastaturet, prøv å sette den veldig jevnt og uten å vri eller forvride ringen. Hvis du trykker ujevnt, så vil du oppdage at keycap-reisen er negativt påvirket og føles rarig grøtaktig, da fuktemidlet ikke slår bryteren jevnt.

Du vil at O-ringene skal se ut som den høyre muffen på bildet, helt nedtrykt mot kanten av stammen. Mens det er ganske enkelt å forsiktig skyve dem ned med neglene dine, liker noen folk å skille en billig ballpenn og bruke hetten eller pennens legeme som et verktøy for å presse ringen nede på jevnt.

Du trenger ikke å bruke O-ringer til de ikke-bryterstøttepostene på tastene dine - sett til venstre og høyre for den fuktede keycap-stangen nedenfor - da de ikke slår på overflaten på en bryter, men bare knytter seg til støtten våren for den nøkkelen.

Når du har påført dempene til keycap-stengene, rett og slett justere og nøklene på de riktige stedene på bordet, og trykk dem godt tilbake på plass, ta ekstra forsiktighet med tastene, for eksempel mellomromstasten og skifttastene som har støttefjærer . (Igjen, se vår guide til å erstatte keycaps for mer info).

Det er det! Du har brukt mye mer tid på forskning som O-ringer du vil ha og venter på at de skal ankomme i posten enn du vil ha brukt til å installere dem. Nå er det tid til å nyte ditt roligere tastatur uten risiko for å våkne alle i huset ditt.

Image Credits: WASD, MechanicalKeyboards.com

Link
Plus
Send
Send
Pin