Skip to main content

Slik stopper folk fra å svinge gjennom smarttelefonens bilder

Slik stopper folk fra å svinge gjennom smarttelefonens bilder

Geoffrey Carr

Hvis du vil vise noen bilder på telefonen, men ikke vil at de vil skyve gjennom resten av kamerarullen, er det noen få smarte triks du kan bruke for å sikre at de ser hva du vil at de skal se ... og ingenting annet .

Smarttelefoner har blitt våre overtakelser, gjør alt, alt-i-ett-lommedatamaskiner som vi klarer (og tar opp!) Hele livet vårt på. I motsetning til å overlevere noen den lille fotoboken fra lommeboken din som vi pleide å bære rundt, gir noen smarttelefonen deres tilgang til dine personlige bilder og mer. Og vi har alle overlevert noen til telefonen vår for å vise dem ett bilde, bare for at de skal begynne å svinge gjennom for å se på alt annet.

Snarere enn å bare akseptere det, kan du enkelt bruke disse triksene til å sette et deksel på skarp kamera-rulle-rulling oppførsel og holder øynene bare på bildene du vil dele.

For enkle bilder: Bare zoom litt inn

Dette tipset er en svært lav innsats, og passer best for å vise noen et enkelt bilde på telefonen mens du er der for å overvåke dem.

På nesten alle bildegalleri-apper, inkludert standardgalleriappsene på iPhone og Android, slår den på plass med funksjonen klype til zoom på et bilde. Denne låsemekanismen er ikke ment å låse brukeren på bildet, men er en bivirkning av hvordan aktiveringen av zoom-funksjonen også aktiverer swipe-to-pan-funksjonen, slik at du kan bevege deg rundt det zoomete i bildet.

Avhengig av operativsystem og applikasjon forblir bildet enten låst til du zoomer ut eller til du forsøker å sveipe flere ganger - på iPhone, for eksempel, sveip på fotobuktene i sidene på skjermen, og du må sveipe flere ganger før det zoomer ut og gjenopptar normal kamerarullefunksjonalitet.

For å dra nytte av denne utilsiktede funksjonen, bare klype og zoome alle så lite på bildet (zooming selv den minste mengden vil gjøre kunsten). Med mindre personen som ser på bildet, forstår både begrepet knippesøking og at årsaken til at de sveiper til venstre / høyre mislyktes, vil de sannsynligvis bare klø på hodet og gi det tilbake til deg. Dette er en perfekt super lav innsatsløsning for de tider du overfører telefonen til, for eksempel en slektning som ikke får konseptet med digitalt privatliv (eller at du selv vil ha racy eller private bilder på telefonen din i det første stedet).

Opprett album for å inneholde grupper av bilder

Hva med de gangene du vil folk å sveipe gjennom noen bilder, men ikke andre? Vårt lille zoom-til-lås-triks kan være perfekt for et enkelt babyfoto, men hvis du har en hel masse bilder fra et hjemreparasjonsprosjekt, må seeren slipe gjennom dem for å se dem.

I så fall er det bedre å sette alle bildene for en bestemt ting - det være seg du ombygging av kjøkkenet eller barnets ballettrekvisisjon - til et enkelt album eller en mappe i bildeapplikasjonen. Deretter må du sørge for at du ser på galleriet i spørsmålet, når du håndterer noen andre, ikke hele kameraskiven.

Ja, personen som holder telefonen kan alltid gå ut av galleriet og begynne å bla på andre bilder, men praktisk talt er de fleste ikke skadelig nesete - de er ved et uhell (mildt?) Nosy og vil ikke gå ut av deres måte å se hva de ikke burde.

Bruk tredjepartsprogrammer for økt kontroll

Tapping inn i en tredjeparts applikasjon er en fin måte å skille din daglige bruk fra bildene du faktisk viser familie og venner. Ved å bruke en tydelig app (i motsetning til bare å zoome eller bruke et album i standardappa), gjenskaper du det gamle analoge konseptet med fotoboken i lommeboken din: et eget mellomrom bare for de delbare bildene.

Du trenger ikke oss for å fortelle deg at det erhundrevis av bildeappene i både App Store og Play Store å velge mellom. Du kan finne alt fra standard-galleri-erstatningsprogrammer for å skjule-din-porno-apper, og alt i mellom. Blant de mange appene vi har testet, er det en som vi likermye: ShowStopper Photo, tilgjengelig for både Android og iOS. For det målet vi er fokusert på i denne artikkelen, er evnen til å hånden din telefon til bedstemor eller din venn, Steve uten dem, swiping rundt alle dine personlige bilder, det er en perfekt passform.

Hvorfor det så perfekt? Først ser det ut som standardprogrammer, så selv om en person med nosy-typen ser på appen, vil de ikke merke at det ikke er standard. For det andre lag den rett over din eksisterende kamerarulle, så det er en nullfriksjonsopplevelse når du setter den opp. For det tredje kan du enten bare velge en håndfull bilder eller lage faktiske album med det. Endelig har appen et PIN-system som låser personen inn i bildene eller galleriet du har valgt, og dette er vår favorittdel. PIN-låsen ligner på hvilken plattform den er på (Android eller iOS), så hvis personen prøver å forlate galleriet det ser ut som om telefonen er låst. Det er geni og det fungerer perfekt. Den grunnleggende appen (som støtter opptil 4 bilder i valg og delingsmodus) er gratis; Å låse opp hele appen med ubegrensede bilder og gallerier er bare $ 0.99.

Lås dem inn i en app med foreldrekontroll

Selv om ShowStopper har en PIN-kode for å forhindre at de vender tilbake til selve appen og ser seg rundt, låser den PIN-koden ikke personen inn i programmet - det låser dem bare ut av de andre funksjonene av søknaden.

Hvis du virkelig prøver å stoppe en forsettlig snooper, er du bedre ikke bare å gi dem telefonen. Men du kan også låse folk inn i en enkelt app med de innebygde foreldrekontrollene på telefonen din. iPhone-brukere bør se etter en funksjon som heter "Guided Access" - vi har detaljer om hvordan du bruker den i vår veiledning om å låse ned iOS-enheten din for barn. Du kan konfigurere den til å låse dem inn i standardgalleri-appen, eller en app som ShowStoppers, til du bruker PIN-koden eller TouchID-en til å låse opp ting. Det samme trikset fungerer på Android-enheter som kjører Android 5.0 og nyere, du kan låse brukere inn i en enkelt app ved hjelp av funksjonen "skjermspenning".


Enten du bare vil beholde bestefar fra å sveipe og finne bikini-bildene dine, eller du vil ha muligheten til å låse alle inn i et album på dine oppgraderingsbilder, slik at du kan forlate rommet uten å bekymre deg for at de kommer inn i dine personlige ting, er det en løsning for alle .

Link
Plus
Send
Send
Pin