Skip to main content

Doc Scrubber: Fjern skjulte metadata from.Doc filer

Doc Scrubber: Fjern skjulte metadata from.Doc filer

Geoffrey Carr

Doc Scrubber som navnet antyder som er en dokumentskrubber. Det er et verktøy for Windows som kan hjelpe deg med å rydde opp de skjulte metadataene til Word-dokumentene dine, lagret med .Doc-filformatet. For de som ikke vet, inneholder Microsoft Word-dokumenter mer enn den synlige vanlige teksten. Hvert Word-dokument inneholder skjulte data som revisjonslogger, tilgangsdata, kommentarer, nøkkelord, emner, sist lagret dato og til og med forfatterens navn. Når du deler .doc-filen med noen, deles alle disse innebygde legitimasjonene også.

Dette er hvor vi trenger Doc Scrubber - et freeware fra utviklerne av SpywareBlaster. Dette verktøyet hjelper deg med å fjerne skjulte metadata fra .Doc-filer, som kan være potensielt sensitive og private, med bare noen få klikk. Det lar deg fjerne alle de skjulte sporene i dine åpne filer og hele informasjonen du kanskje ikke vil dele med andre. Det er et helt gratis verktøy og tar ingen tid å laste ned og installere i datasystemet. Den leveres med et enkelt grensesnitt som gjør det brukbart selv for nybegynnere.

Fjern skjulte metadata fra .Doc-filer

Med et enkelt klikk Doc Scrubber begynner å analysere Word-dokumentene dine og sjekker om det inneholder potensiell personlig informasjon som skal skrubbe. Hovedoversikten over Doc Scrubber inneholder to klare knapper 'Analyser' og Scrub '. Programmet analyserer først Word-dokumentene og viser detaljerte resultater i løpet av sekunder.

Når du klikker på "Analyser" -knappen, vil programmet be deg om å velge en dokumentfil fra systemet ditt, og i løpet av få sekunder kan du se detaljene som tidspunktet for analyse utført, tittel på filen, søkeord, emne, mal brukt, dato og klokkeslett når filen ble opprettet, og også de siste lagrede detaljene. Hvis du finner noe å skjule i disse detaljene, kan du skrubbe det med "Scrub" -knappen.

Doc Scrubber, overskriver som standard ikke dokumentfilen og beholder den opprinnelige, ikke-skrubbe filen som er lagret i systemet. Det genererer en ny kopi for postene dine, men du kan velge å få filen overskrevet hvis du vil. Du må bare merke av i boksen hvis du vil lagre skrubbefilen over den opprinnelige filen.

I det siste trinnet med skrubbe-metoden kan du velge elementene du vil skrubbe eller fjerne fra din .doc-fil. Bare sjekk boksen med elementer du vil slette og klikk på 'Neste' og du er ferdig. Programmet vil avhende alle data du vil fjerne, og nå er dokumentet klart for å bli delt med alle over nettet.

Verktøyet vil da fullføre skrubbingen av .Doc-filen.

Vel, jeg bruker Microsoft Word 2010 som lagrer dokumentfiler med .docx filtypen. Microsoft Office brukte tidligere .DOC-filformatet, men nyere versjoner bruker det nyere .DOCX-formatet. Så for å kunne bruke dette verktøyet må jeg lagre dokumentfilene mine med filtypen .doc for å analysere dem og skru opp den skjulte informasjonen. Dette er hvor jeg finner det litt ujevn at den ikke støtter .docx-filene. Jeg ønsker at utviklerne slipper en oppdatering med kompatibiliteten til dokumentene som er lagret med .docx-utvidelsen. Så brukere av Office 2007 og senere versjoner vil kanskje sjekke Metadata Cleaner i stedet.

Doc Scrubber nedlasting

Du kan laste ned Doc Scrubber fra sin hjemmeside.

Link
Plus
Send
Send
Pin