Skip to main content

Microsoft Security Response Center: MAPP, MEI, MSVR-tiltak

Microsoft Security Response Center: MAPP, MEI, MSVR-tiltak

Geoffrey Carr

I august 2008 annonserte Microsofts sikkerhetsresponsenter tre sikkerhetsrelaterte programmer - (1) Microsoft Active Protections Program (MAPP); (2) Microsoft Exploitability Index, og; (3) Microsoft Vulnerability Research (MSVR) - som samlet vil dele mer informasjon med partnere og kunder.

Med disse programmene har kundene økt tilgangen til mer effektive motforanstaltninger og tilleggsinformasjon for bedre å vurdere risiko.

Microsoft Security Response Center har nettopp lansert en rapport som fremhever utviklingen av de tre programmene.

Microsoft Active Protections Program (MAPP), Microsoft Exploitability Index og Microsoft Vulnerability Research (MSVR) er de tre strategiske initiativene som lanseres og forvaltes av MSRC; som også fungerer for å identifisere, overvåke, løse og svare på sikkerhetshendelser og sikkerhetsproblemer i Microsoft-programvare.

Illustrasjonen nedenfor viser sammenhengen mellom disse programmene og hvordan alle programmene bidrar til å bedre beskytte kunder.

De Microsoft Active Protections Program involverer sikkerhetspartnere i en bilateral kommunikasjon med Microsoft, hvorved partnere mottar sikkerhetsinformasjon før Microsofts sikkerhetsoppdateringsutgivelses-syklus, slik at de kan bygge forbedrede kundesoftwaresikkerheter; I sin tur hjelper partnere Microsoft til å bedømme bruken av sikkerhetsoppdateringene.

De Microsoft Vulnerability Research program jobber med programvare- og maskinvareleverandører for å hjelpe til med å ta opp sårbarheter i tredjepartsprodukter som kjører på Microsoft Windows-plattformen.

Og til slutt, gjennom Microsoft Exploitability Index, mottar kunden ytterligere sikkerhetsinformasjon og veiledning fra Microsoft som hjelper dem med å ta bedre beslutninger når det gjelder distribusjon av Microsoft-sikkerhetsoppdateringer.

Last ned rapport fra Microsoft.

Link
Plus
Send
Send
Pin