Skip to main content

Fordeler og ulemper med å bygge en Mini-ITX Gaming PC

Fordeler og ulemper med å bygge en Mini-ITX Gaming PC

Geoffrey Carr

I de utallige ordene til Jacobim Mugatu er mini-ITX-spill-PCer så "varme" akkurat nå. "Selv om hjemmemonterte spillcomputers generelt har vært fokusert på den store midtertone-ATX-standarden i flere tiår, har et nylig godt sprang av små, kraftige komponenter har gjort mer kompakte bygg verdt å vurdere.

Men hva gir du opp hvis du bestemmer deg for å gå for en mindre formfaktor? Ikke mye, som det viser seg. Selv med høyeffektkomponenter er det bare noen få ting du må se etter. Her er en sammenbrudd av fordeler og ulemper med å gå for en mindre bygg.

Pros

La oss starte med de gode greiene: Hvorfor vil du ha en Mini-ITX-bygge i utgangspunktet?

Mini-ITX sparer plass (åpenbart)

Ok, du skjønte sikkert dette allerede, men det er dramatisk hvor mye plass du kan spare med en Mini-ITX-bygning. Mitt ATX midtårn er 232 x 464 x 523 mm, omtrent 56 000 kubikkcentimeter plass. En Mini-ITX sak fra samme produsent, med plass til fullspenningsforsyning og gaming-GPU, er 203 x 250 x 367 mm, ca 18 600 kubikkcentimeter. Så du kan stable tre Mini-ITX-tilfeller sammen, og de vil fortsatt ikke være like store som en vanlig mid-tower. Du kan til og med være i stand til å sette datamaskinen på skrivebordet ditt - hva et konsept!

Mini-ITX-PCer er lettere

Et fullt lastet midttårn i et stålhus kan være 40 pund eller mer. Alle som måtte forsiktig bevege seg, vet at det er et problem. Selv om Mini-ITX bygger bruker de fleste av de samme delene bortsett fra hovedkortet, gjør det mindre tilfelle det dramatisk lettere, for ikke å nevne mye, mye lettere å plukke opp og flytte rundt. Det reduserer virkelig frykten for å slippe det og snapping alle komponentene dine i halvparten. LAN-fest, noen?

Mini-ITX-PCer generelt koster mindre

Denne er en no-brainer. Selv om det fortsatt er mulig å lure ut en Mini-ITX-konstruksjon med sinnsykt dyre komponenter og den nyeste designeren, betyr de mindre fysiske dimensjonene og mindre kompleksitet på hovedkortet og saken at de generelt er billigere enn deres fullstendige kolleger. Selvfølgelig betyr det også at ting er generelt mindre fleksible (som vi kommer til i et øyeblikk).

De er bare veldig kule

Det er vanskelig å definere den spesielle appellen til en liten maskin fylt med like mye polygon-pushing kraft som noe mye større, men det er ubestridelig. En godt konstruert Mini-ITX-konstruksjon er som en lurt ut Honda Civic som kan slå en europeisk superbil utenfor startlinjen. Mens du kan få mest mulig utbytte av en kostbar spesialdesignet Mini-ITX-PC, som Falcon Northwest Tiki eller Digital Storm Bolt, er det mye mer tilfredsstillende (og mye billigere) å velge og sette sammen komponentene selv .

Ulemper

Ok, så hva er fangsten? Så lenge du bygger smart, er det ikke at mange ulemper - men her er de tingene du vil vurdere.

Ikke alle GPUer vil passe

Den enkle fysikken i et mindre tilfelle betyr at du må nøye velge grafikkortet ditt hvis du bygger en spill-PC. De ekstra lange high-end kortene fra NVIDIA og ATI kan ikke passe i noen Mini-ITX-tilfeller, selv de som er spesielt utviklet for kompatibilitet med spilloppbygginger. Heldigvis er GPU-produsenter ikke blinde for ønsket om mindre, kortere kort, og de designer high-end GPUer med kompakte PCB og kjølere spesielt for Mini-ITX-tilfeller. Du kan kanskje bruke en større GPU, men du må bare sjekke førsteplasser som PCPartPicker er veldig nyttige for å bestemme kompatibiliteten til byggingen din.

Mini-ITX tilbyr mindre rom for utvidelse

Mini-ITX-hovedkort må kutte hjørner, nesten bokstavelig talt, slik at de fleste av dem ikke tilbyr flere PCIe-kortspor for multi-GPU-oppsett (selv om multi-GPU-oppsett er sjelden verdt det for den gjennomsnittlige gameren, så dette burde ikke Jeg er ikke for stor bekymring.) De fleste av dem tilbyr bare to RAM-spor, så for å få et kjøttfullt 16 GB eller 32 GB minneoppsett, må du betale for dyrere DIMM med høy kapasitet.

De fleste Mini-ITX-tilfeller har plass til minst en full størrelse 3,5-tommers harddisk og en 2,5-tommers SSD, som dekker de fleste spillers behov, men for virkelig stor lagring eller sikkerhetskopiering, må du kanskje se på en slags ekstern løsning. Noen tilfeller utelater også en vanlig 5,25-tommers diskstasjon, noe som er mindre et problem nå, da de fleste PC-spill lastes ned fra tjenester som Steam.

Krammet rom betyr mer varme

Mini-ITX gaming bygger kjører litt varmere enn større systemer, ganske enkelt som en funksjon av design-de samme komponentene som kjører i mindre plass, konsentrerer varmen. Dette problemet er sammensatt når du prøver å legge til ekstra fans: Monteringsområdet for luftinntak og utgang er begrenset. Det er også mindre vertikal plass for utførlige CPU-kjølesett, slik at spillere som liker å overklokke sine systemer, sannsynligvis vil bli bedre servert med større bygg. Vannkjøling med en liten radiator / fan combo er imidlertid et alternativ.

Mini-ITX er mer utfordrende å jobbe på

Å bygge datamaskiner er ganske enkelt, men når du har et så lite tilfelle, kan komponenttilgang og kabeladministrasjon være som å jobbe med en av de ekstremt finaktige LEGO-byggene.Dette problemet er forsterket av kabler som er utformet med lengden på standard ATX bygger i tankene. For å hjelpe til med å løse dette, kan du gå for aggressiv kabeladministrasjon med bånd og ruting (mange Mini-ITX-tilfeller har dette innebygd) eller se etter et kort kabelsett spesielt designet for kompakte bygg. For det meste betyr det bare at du må være forsiktig, tålmodig, og hvis du har hender som den utrolige Hulk, har noen med smale fingre hjelpe deg.

Link
Plus
Send
Send
Pin