Skip to main content

Slik lager du nettleseren din og ber deg om å lagre passord

Slik lager du nettleseren din og ber deg om å lagre passord

Geoffrey Carr

Nettlesere vil være hjelpsomme, så de tilbyr alltid å lagre passordene dine når du logger deg på nettsteder. Hvis du bruker en egen passordbehandling som LastPass eller 1Password-eller hvis du bare vil lagre passordene dine i din egen hjerne, kan du få nettleseren til å slutte å be deg om å lagre passord.

Google Chrome

For å finne denne innstillingen i Chrome for skrivebordet, klikk på Chrome-menyen> Innstillinger. På bunnen av Innstillinger-siden klikker du på koblingen "Vis avanserte innstillinger". Under Passord og skjema fjerner du merket "Tilbud for å lagre passord med Google Smart Lock for passord".

Du kan klikke på "Administrer passord" -knappen her for å se hvilke passord Chrome husker og sletter, hvis du vil.

I Chrome for Android, iPhone eller iPad klikker du på menyen> Innstillinger. Trykk på "Lagre passord" -alternativet under Grunnleggende og sett det til "Av".

Du får også se en liste over lagrede passord du kan administrere på denne skjermen, hvis du har lagret passord. Trykk "Rediger" for å redigere listen over lagrede passord.

 

Mozilla Firefox

I Firefox klikker du på menyen> Valg. Klikk på kategorien "Sikkerhet" på venstre side av alternativsiden, og fjern merket "Husk pålogg for nettsteder".

Du kan klikke på "Saved Logins" -knappen her for å se hvilke passord Firefox allerede har lagret og fjern dem fra Firefox, hvis du vil.

Apple Safari

I Safari på en Mac klikker du på Safari> Innstillinger. Klikk på "AutoFyll" -fanen øverst i vinduet og fjern merket "Brukernavn og passord".

Du kan se hvilke brukernavn og passord Safari allerede husker ved å klikke på "Rediger" -knappen til høyre for Brukernavn og passord eller klikke på "Passord" -ikonet øverst i Safari-preferansevinduet. Du kan fjerne lagrede passord fra denne listen, hvis du vil.

På iPhone eller iPad finner du dette alternativet i hovedinnstillinger-appen. Gå til Innstillinger> Safari> AutoFyll. Deaktiver alternativet "Navn og passord".

Du kan se hvilke navn og passord Safari allerede husker ved å gå til Innstillinger> Safari> Passord. Du kan også fjerne dem herfra, hvis du vil.

 

Microsoft Edge

I Microsoft Edge på Windows 10 klikker du på menyen> Innstillinger. Rull ned til bunnen av Innstillinger-panelet og klikk på knappen "Vis avanserte innstillinger". Bla ned til delen "Personvern og tjenester" og sett "Tilbud for å lagre passord" til "Av".

Du kan klikke koblingen "Administrer min lagrede passord" her for å se hvilke passord Edge allerede kjenner og fjerner, hvis du vil.

Internet Explorer

I Internet Explorer klikker du på menyen> Internett-alternativer. Klikk på kategorien "Innhold", og klikk deretter på "Innstillinger" -knappen til høyre for AutoComplete. Kontroller at "Brukernavn og passord på skjemaer" her er unchecked.

Du kan klikke på "Administrer passord" -knappen for å se hvilke brukernavn og passord Internet Explorer allerede har lagret og fjern dem, hvis du vil.

Hvis du bruker andre webleser, finner du alternativet på et lignende sted. Gå til webleserens alternativer og se etter et alternativ som heter noe som "lagre passord", "husk passord" eller "autofyll brukernavn og passord".

Link
Plus
Send
Send
Pin