Skip to main content

Slik importerer du en iCal- eller .ICS-fil til Google Kalender

Slik importerer du en iCal- eller .ICS-fil til Google Kalender

Geoffrey Carr

Noen sendte deg en iCalendar-fil, men du er en Google Kalender-bruker. Kan du til og med bruke dette?

Ja! Folk knytter iCalendar-formatet til Apple-produkter, men det er faktisk en åpen standard, og Google Kalender støtter det. Dette betyr at både iCalendar-nedlastinger og iCalendar-nettadresser virker bra med Googles onlinekalender, selv om måten å legge til dem er noe skjult. Her er en rask explainer, slik at du raskt kan legge til den filen eller nettadressen til deg Google Kalender.

Importer en iCalendar-fil fra datamaskinen

Det er enkelt å importere iCalendar-filer til Google Kalender, men funksjonaliteten er litt begravet. Gå til Google Kalender, så se på venstre panel. Du får se to lister over kalendere der: "Mine kalendere" og "Andre kalendere."

For å importere en iCal-fil må du klikke på pilknappen ved siden av "Andre kalendere", og deretter klikke på "Importer" -alternativet.

Et vindu vil dukke opp og spørre hvilken fil du vil importere, og hvilken kalender du vil legge til filens avtaler til. Hvis du vil at hendelsene legges til sin egen kalender, må du opprette en ny kalender før du importerer.

Når alt er satt opp, klikk på "Import", og Google Kalender vil importere alt fra filen. Du bør se endringene umiddelbart.

Som du kan se, vet jeg nå om min viktige forretningsmøte konferansestad, som er bra, fordi jeg ikke vil glemme det. Jeg er sikker på at du har like viktige og virkelige avtaler for å holde orden.

Abonner på en online kalender

ICalendar-formatet er ikke bare for offlinefiler: det brukes også ofte til å dele nettbaserte kalendere, vanligvis ved å bruke en nettadresse som begynner med webcal://. Disse nettbaserte kalendere er fine fordi de oppdateres automatisk, men hvis du fant en iCalendar-nettadresse, vet du kanskje ikke hva du skal gjøre med det. Du kan finne og abonnere på hundrevis av kalendere på iCalShare.com, og for dette eksempelet abonnerer vi på webcal://americanhistorycalendar.com/eventscalendar?format=ical&viewid=4, som fremhever hendelser i amerikansk historie.

I Google Kalender klikker du på pil ned-knappen ved siden av delen "Andre kalendere" på venstre side. Alternativet du leter etter er "Importer kalender".

Klikk på dette og du vil se et popup-vindu, der du kan lime inn en iCalendar-nettadresse.

Klikk på "Legg til kalender" -knappen, og du er ferdig! Din nye kalender vises i listen under "Andre kalendere", og hendelser skal dukke opp med en gang.

Hvis kalenderen ikke vises, må du kontrollere at kalenderen fortsatt er oppdatert, eller at du har brukt den riktige nettadressen.

Legg til kalendere til Google Kalender uten å finne filer

Ønsker du ikke å finne iCalendar-linker? Google tilbyr et anstendig antall kalendere inne i Google Kalender, og de er enkle å finne. Klikk på pilknappen ved siden av "Andre kalendere" igjen, og denne gangen går du til "Bla gjennom interessante kalendere."

Du kan bruke denne funksjonen til å abonnere på favorittspillene dine, og til og med få scoreene dag etter spill.

Du finner også kalendere for ferier i land rundt om i verden, og soloppgang og solnedgangstider for hvilken by du bor i. Det er mye å utforske, så dykk inn.

Link
Plus
Send
Send
Pin