Skip to main content

Slik slår du av AirDrop på iPhone (slik at du ikke får uønskede bilder)

Slik slår du av AirDrop på iPhone (slik at du ikke får uønskede bilder)

Geoffrey Carr

AirDrop er en svært nyttig måte å overføre lokale filer mellom iOS-enheter, men hvis du har feil konfigurasjon, er det litt av en personvernrisiko. La oss konfigurere det ordentlig slik at du ikke ender opp med rare bilder fra underlige mennesker - selv om du ikke bruker AirDrop, er det enkelt å feilkonfigurere det, så følg deg alligevel for å sikre at du har de beste innstillingene.

Forutsetningen til AirDrop er enkel: det er en MacOS og IOS-funksjon som bruker Bluetooth og Wi-Fi for å tillate deg å overføre filer mellom enheten din og en venns enhet så lenge du er i nærheten av hverandre. Det er utrolig nyttig for ting som å overføre noen bilder eller mediefiler til en venn. Men hvis du ikke har det riktig konfigurert, er det ikke bare en mindre personvernrisiko, men åpner deg for å få forespørsler om filoverføring fra personer du ikke kjenner (og med innhold du kanskje ikke vil se).

Det som noen ganger kan være morsomt - i 2014 gjorde Josh Lowenshon overskrifter med sine dumme antics å sende bilder av sloths til folk rundt LA - er litt mindre morsomt hvis du sier en forretningskvinne i en flyplasssalong og den eneste andre Lounge occupant kjenner nå navnet ditt og bildet som følger med det (med takk til AirDrop-sendingen) og sender deg uønskede bilder.

Med det for øye, la oss ta en rask topp på hvordan du kan sjekke AirDrop-innstillingene dine slik at de samsvarer med hvordan du vil bruke AirDrop (som for de fleste ikke er i det hele tatt). For å gjøre det, ta tak i din iOS-enhet og sveip opp fra startskjermbildet for å åpne kontrollsenteret.

I kontrollsenteret kan du umiddelbart se statusen til AirDrop i midten av paneloppføringen, merket "AirDrop:"

Trykk på oppføringen, og du vil se AirDrop-tilgangsnivåmenyen.

Du kan velge mellom tre alternativer.

  • Mottak av: AirDrop-funksjonaliteten helt deaktivert; Du kan ikke engang bruke AirDrop selv mellom dine egne enheter.
  • Kun kontakter: Bare personer i iOS-enheten din Kontakter liste kan se din AirDrop tilgjengelighet og sende deg filer (som du må godta eller avvise); Du kan sende AirDrop-filer mellom dine egne enheter (som deler samme Apple ID) med automatisk aksept.
  • alle: Enhver med en AirDrop-kompatibel enhet innen ~ 30 meter fra deg, vil se navnet og profilbildet til Apple ID.

Hvis du ikke bruker AirDrop i det hele tatt (eller sjeldent på hendelser som familie får sammenkomster), slå den av. Ikke bare vil du aldri bekymre deg for noen personvernproblemer, men du sparer også en smidgen for batterilevetid fordi telefonen ikke vil polling for AirDrop-venner hele tiden. Hvis du bruker det rutinemessig, sett det til Kun kontaktpersoner - hvis du ikke kjenner noen godt nok til å ha kontaktinformasjon, skal de sannsynligvis ikke sende deg filer. Eller, hvis den eneste grunnen til at du klikket på denne artikkelen var å få noe av det søte uønskede sloth-handlingen, satte du det til "Alle" og leve på kanten.

Link
Plus
Send
Send
Pin