Skip to main content

Slik laster du ned filmer og viser fra Netflix for frakoblet visning

Slik laster du ned filmer og viser fra Netflix for frakoblet visning

Geoffrey Carr

Etter mange år med å være på folks ønskeliste, har Netflix endelig begynt å rulle sin mest ofte ønsket funksjon: muligheten til å laste ned filmer og viser for offline visning. Dette alternativet er tilgjengelig i Netflix-appene for iOS, Android og Windows 10.

Dette betyr et par ting: Du kan se Netflix på farten uten å spise opp datalåsen din, og du kan se favorittprogrammer eller filmer mens du er på et fly eller en t-bane uten dataforbindelse. Det er ganske stort.

Selvfølgelig er det også advarsler. For det første er muligheten til å laste ned filmer eller shows ikke tilgjengelig for hele Netflix-katalogen enda, men snarere en spesifikt kurert delmengde. En stor del av den offline-katalogen inkluderer Netflix-originale show (som, la oss være ærlige her, er noen av de beste tingene på Netflix uansett), sammen med noen andre utvalgte titler. Jeg antar at valget vil skifte seg kontinuerlig, noe som bør holde ting friskt.

Så, hvordan får du denne nye funksjonen? Det er faktisk utrolig enkelt.

Det første du må gjøre er å sørge for at du har den nyeste versjonen av Netflix-appen på den aktuelle enheten din (ja, Windows-brukere, du trenger Windows 10-appen - dette fungerer for øyeblikket ikke på nettstedet). Når du har installert appen, vil det være raskt å gi deg beskjed om den nye funksjonen så snart du åpner den. Front og sentrum, baby.

Du kan alltid velge "Finn noe å laste ned" for å komme i gang, men hvis du tilfeldigvis navigerer fra vinduet, kan du også åpne menyen ved å sveipe inn fra venstre side og velge "Tilgjengelig for nedlasting." Dette vil vise hele offline katalog.

Før du begynner å gå ned, må du være klar over noen av de nye innstillingene for nedlastinger. Du kan velge å bare laste ned innhold på Wi-Fi (som er sterkt anbefalt, og på som standard), samt hvilken kvalitet du vil laste ned. Dessverre er Netflix ikke veldig grei med alternativene, bare "Standard" og "Høy".

Som du antagelig kan anta, vil Standard ta opp mindre plass, hvor High vil spise opp mer. På min Pixel C kunne jeghelt sikkert se pixelasjon og artifacting med "Standard" -innstillingen, men ting klarer seg ganske mye med "High." Jeg skal gå ut på en lem og gjette at sistnevnte er 720p, men det er ingen dokumentasjon som direkte sier dette.

Første gang du åpner en tittel som har nedlastingsalternativet tilgjengelig, vil Netflix gi deg beskjed med en liten popup.

Selv etter at vinduet er borte, er det imidlertid enkelt å ta et show eller en film: Trykk på nedlastningsknappen rett ved siden av episodenavnet eller under filbeskrivelsen.

Når nedlastingen starter, vises en fremdriftslinje nederst på skjermen. Når det er ferdig, vises et varsel, slik at du vet at den er klar til å gå. På Android får du også et varsel i skyggen.

For å få tilgang til det nedlastede innholdet, skyv menyen åpent (igjen, skyve inn fra venstre) og velg "Mine nedlastinger."

Filmer vil begynne å spille så snart du trykker på oppføringen, der viser viser en liste over alt du har lastet ned fra den serien. Trykk på ett av disse oppføringene for å spille det.

Når du er klar til å slette et element, klikker du på ikonet øverst til høyre (på siden Mine nedlastinger). Det er en blyant på Android, og leser "Rediger" på iOS.

På Android vises boksene ved siden av det nedlastede innholdet - trykk på boksene for oppføringene du vil fjerne.

På IOS vil røde Xs dukke opp ved siden av titlene. Trykk på X for å fjerne nedlastingen.

Alternativt, hvis du vil fjerne alt lastet innhold, kan du gå tilbake til Innstillinger-menyen ved å skyve inn fra venstre og bla ned til "App Settings", og deretter trykke på "Slett alle nedlastinger" -knappen.

Og der har du det: Netflix nye offline funksjon i et nøtteskall.

Link
Plus
Send
Send
Pin