Skip to main content

Hvordan lage MacOS Finder Suck Less

Hvordan lage MacOS Finder Suck Less

Geoffrey Carr

Å, Finder. Det har vært Apples standard filleser på Mac siden den ble kalt Macintosh, og brukerne har klaget over det helt siden. Vi kan ikke fikse Finder for deg: ingen kan bare Apple. Vi satser på at det ikke skjer snart.

Når det er sagt, kan vi påpeke noen måter å få Finder til å suge mindre, som ærlig talt handler om alt du kan be om. La oss komme i gang.

Se gjeldende filbane

Som standard er det vanskelig å kjenne plasseringen til din nåværende mappe, noe som er mer enn litt forvirrende. Men det er noen måter å gjøre den nåværende filbanen åpen Den enkleste: Høyreklikk mappens navn og ikon i topptekstvinduet.

Du ser den komplette banen til din nåværende mappe, i en rullegardinmeny.

Klikk på noen av disse alternativene for å hoppe til en gitt mappe.

Hvis du helst vil filbanen alltid være synlig, i stedet for at du må klikke, vil du ha veibanen. Klikk på "Vis" i menylinjen, og klikk deretter på "Vis sporlinje."

Dette vil legge til en linje nederst i vinduet som viser deg hele banen til din nåværende mappe.

Du kan dobbeltklikke på en hvilken som helst mappe her for å hoppe direkte til den. Dette er veldig nyttig, men det er en ulempe: det spilder vertikalt rom.

Hvis du heller ikke vil ha den ekstra linjen der, kan du erstatte mappenavnet øverst i Finder med en komplett filbane. For å gjøre dette, åpne Terminal, som du finner i Programmer> Verktøy. Kjør deretter denne kommandoen:

defaults write com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle -bool true; killall Finder

På samme måte ser du en komplett filbane i Finderens overskrift.

Disse alternativene gir deg det samme, så finn bare en som fungerer for deg!

Søk i gjeldende mappe, ikke hele systemet

Søkefeltet i Finder søker i hele systemet som standard, selv om de fleste brukere forventer at det bare skal søkes i den aktuelle mappen. Viser seg at du kan sette Finder til å oppføre seg: bare klikk Finder> Innstillinger i menylinjen, og hør deretter til fanen Avansert.

I bunnen av vinduet ser du en dropdown merket "Når du utfører et søk," må du kontrollere at den er satt til "Søk i gjeldende mappe."

Bruk faner

I lang tid med å legge til faner til Finder var det ment å installere en tredjeparts programvare, eller å erstatte Finder helt med et annet program. Ikke lenger: fra OS X Yosemite kan du trykke på Command + T i Finder for å åpne en ny fane med en gang.

Du kan enkelt dra filer fra en kategori til en annen, og du kan "trekke" en fane unna hvis du foretrekker separate forekomster. Vi har vist deg hvordan du legger til faner i nesten alle Mac-programmer, og reglene for Finder fungerer på samme måte som for alle andre apper, så sjekk ut den artikkelen for mer informasjon om hvordan dette fungerer.

Lag visse mapper åpne med spesielle stiler

Finder tilbyr fire "Visninger", som hver passer til bestemte situasjoner. Du kan se en liste over dem i menylinjen under "Vis".

Det er ikoner, som ordner alt i mappen som et rutenett med ikoner.

Det er en liste som viser gjeldende mappe i en enkel liste sammen med filens egenskaper.

Det er kolonner, lar deg bla gjennom filen heiarchy ved å bla til høyre, og viser også detaljer for den valgte filen, og er den riktige visningen for alltid å bruke hele tiden:

Og det er coverflow, som er fryktelig og må gå bort for alltid:

Det er en sjanse for at du er uenig med min helt nøyaktige vurdering ovenfor, og vil at bestemte mapper skal bruke bestemte synspunkter. Vel, du kan ganske enkelt tilordne bestemte visninger til individuelle mapper. Sjekk ut artikkelen, og du kan tilordne bestemte mapper å åpne i ikonene eller (rynker) Cover Flow-visningene.

Se eller skjul skjulte filer raskt

Vise de forskjellige skjulte filene på Mac-systemet ditt som brukes til å åpne terminalen, men i dag er alt du trenger, en snarvei: Kommando + Shilft + Periode. På samme måte kan du se alle de skjulte filene på din Mac.

Sorter mapper over filer

Hvis du kommer fra Windows, kan Finderens tendens til å blande filer og mapper sammen i alfabetisk rekkefølge være forvirrende for deg. Vel, du kan sette Finder for å sortere mapper over filer, som Windows gjør, ved å klikke Finder> Innstillinger i menylinjen, og deretter sjekke fanen "Avansert".

Alternativet er merket med "Hold mapper på toppen mens du sorterer etter navn," bare sjekk det, og du er god til å gå.

Sorter applikasjoner etter kategori

Når du snakker om: Hvis du har mange ting som stikker opp din / Programmer-mappen, kan du sortere søknadene dine etter kategori for å gjøre nettlesingen litt enklere. Høyreklikk på Programmer-mappen, og klikk deretter Vis> Vis visningsalternativer i menylinjen, og du finner muligheten til å ordne etter kategori.

Tilpass sidebjelken

Til slutt, hvis du virkelig vil gjøre Finder din suge mindre, må du dykke inn og tilpasse sidefeltet. Hvis det er noen ikoner der du ikke bruker regelmessig, fjerner du dem. Hvis det er noen mapper du bruker ofte, legger du til dem.

For å fjerne ikoner, gå til Finder> Innstillinger i menylinjen, og klikk deretter på Sidebar-fanen.

Herfra kan du også legge til noen standardikoner du tidligere har fjernet. Å legge til egendefinerte ikoner er enklere: bare dra mappen til sidefeltet, og du er ferdig.

Fotokreditt: raneko

Link
Plus
Send
Send
Pin