Skip to main content

Slik stopper du Windows 10 fra automatisk oppdatering av maskinvaredrivere

Slik stopper du Windows 10 fra automatisk oppdatering av maskinvaredrivere

Geoffrey Carr

Windows 10 installerer automatisk oppdateringer, inkludert nye versjoner av maskinvaredrivere. Men du kan blokkere Windows Update fra å installere driveroppdateringer, hvis du vil. Tidlige versjoner av Creators Update inkluderte et enkelt grafisk alternativ for å endre denne innstillingen på Windows 10 Professional, men Microsoft bestemte seg for å fjerne den.

Vær oppmerksom på at maskinvaredrivere fortsatt kan oppdateres av Windows Update i enkelte situasjoner. Driveroppdateringer kan kombineres med sikkerhetsoppdateringer eller funksjonaliseringsoppdateringer, i henhold til Microsofts dokumentasjon.

Hjemmebrukere: Stopp driveroppdateringer ved å redigere registeret

På Windows 10 Home, kan du bare endre dette alternativet via registret. Du kan også gjøre det på denne måten hvis du har Windows Pro eller Enterprise, men bare føle deg mer komfortabel å jobbe i registret i motsetning til gruppepolicyredigerer. (Hvis du har Pro eller Enterprise, anbefaler vi at du bruker gruppepolicyeditoren, som beskrevet senere i denne artikkelen.)

Dette bør forhindre at Windows 10 Home installerer driveroppdateringer, men Microsoft kan endre denne virkemåten når som helst og ignorere denne innstillingen på Windows 10 Home. Microsoft la til dette skjulte alternativet i jubileumsoppdateringen.

Standard advarsel: Registerredigering er et kraftig verktøy og misbruker det kan gjøre systemet ustabilt eller ubrukelig. Dette er en ganske enkel hack, og så lenge du holder deg til instruksjonene, bør du ikke ha noen problemer. Når det er sagt, hvis du aldri har jobbet med det før, bør du vurdere å lese om hvordan du bruker Registerredigering før du begynner. Og definitivt sikkerhetskopiere registret (og datamaskinen din!) Før du gjør endringer.

For å komme i gang, åpne Registerredigering ved å trykke Start og skrive "regedit." Trykk Enter for å åpne Registerredigering og gi den tillatelse til å gjøre endringer på PCen.

I Registerredigering navigerer du til følgende nøkkel i venstre sidefelt. Du kan også kopiere-lime inn den følgende linjen i adressefeltet i Registerredigering, forutsatt at du har oppdatert til Creators Update.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdate

Hvis du ikke serWindowsUpdate inne iWindows nøkkel, må du opprette den. For å gjøre det, høyreklikk på Windows nøkkel, velg Ny> Nøkkel og navn den "WindowsUpdate.”

Deretter må du opprette verdien. Med WindowsUpdate-nøkkelen valgt, høyreklikker du et hvilket som helst åpent mellomrom i høyre rute og velger Ny> DWORD-verdi (32-biters).

Gi den nye verdien navnet "ExcludeWUDriversInQualityUpdate,' dobbeltklikk det for å åpne egenskapsvinduet, og sett deretter verdienverdien til 1.

Du kan nå lukke Registerredigering. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt før endringene trer i kraft. For å angre denne endringen, gå tilbake til det ovennevnte stedet i registret, høyreklikk på ExcludeWUDriversInQualityUpdate verdi, og slett den.

Last ned vår One-Click Registry Hack

Hvis du ikke har lyst til å dykke inn i registret selv, har vi opprettet to nedlastbare registerhack du kan bruke. En aktiverer dette alternativet, slik at Windows Update ikke automatisk installerer driveroppdateringer. Den andre deaktiverer dette alternativet, gjenoppretter standardoppførelsen. Begge er inkludert i følgende ZIP-fil. Dobbeltklikk den du vil bruke, godta å legge til dataene i registret ditt, og start deretter PCen på nytt.

Deaktiver Hacks for automatiske driveroppdateringer

Disse hackene endrer bare innstillingen vi dekket over. Hacken "Deaktiver automatisk driveroppdateringer" legger til verdien til registeret ditt, og "Aktiver automatisk driveroppdateringer" -filen slettes. Du kan høyreklikke noen .reg-fil og velge "Rediger" for å se nøyaktig hva de gjør. Hvis du liker å lure med registret, kan du lage dine egne registerhacker.

Pro- og bedriftsbrukere: Stopp driveroppdateringer med lokal gruppepolicyredigerer

Hvis du bruker Windows 10 Professional, Enterprise eller Education, er den enkleste måten å endre denne innstillingen, ved hjelp av lokal gruppepolicyredigerer. Det er et ganske kraftig verktøy, så hvis du aldri har brukt det før, er det verdt å ta litt tid å lære hva det kan gjøre. Også, hvis du er i et bedriftsnettverk, gjør alle en tjeneste og sjekk med adminen din først. Hvis arbeidsdatamaskinen din er en del av et domene, er det også sannsynlig at det er en del av en domenegruppepolicy som i stedet vil erstatte den lokale gruppepolitikken.

For å åpne gruppepolicyredigereren, trykk Windows + R, skriv "gpedit.msc" i dialogboksen Kjør som vises, og trykk deretter på "Enter".

Naviger til den følgende banen i venstre rute i vinduet Lokalt gruppepolicyredigeringsprogram:

Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows Update

Dobbeltklikk på "Ikke inkluder drivere med Windows-oppdateringer" i høyre rute.

Sett alternativet til "Aktivert" og klikk "OK". Du må kanskje starte datamaskinen på nytt før denne innstillingen trer i kraft.

Hvis du vil gjenopprette standardoppførelsen i fremtiden, returner du her og angi alternativet til "Ikke konfigurert" eller "Deaktivert".

Slik blokkerer du alle driveroppdateringer for en enhet

Windows 10 lar deg også hindre Windows fra å installere nye drivere for en bestemt maskinvareenhet. Dette forhindrer deg i å manuelt installere en driveroppdatering for en enhet, så du må først deaktivere policyen hvis du vil installere en oppdatering. Dette vil imidlertid også hindre Windows Update fra å installere nye drivere for en enhet.

Slik blokkerer du en bestemt driveroppdatering

I stedet for å blokkere alle driveroppdateringer, kan du i stedet velge å avinstallere en feil driveroppdatering og blokkere Windows 10 fra å installere den i fremtiden. Dette vil hjelpe hvis Windows insisterer på å installere en ødelagt driver. Windows Update vil imidlertid prøve å installere den neste versjonen av driveroppdateringen automatisk når den er tilgjengelig, selv om du blokkerer en bestemt driveroppdatering.

Link
Plus
Send
Send
Pin