Skip to main content

Slik fjerner du manuelt Photoshops massive tempefiler

Slik fjerner du manuelt Photoshops massive tempefiler

Geoffrey Carr

Adobe Photoshop tar opp mer plass enn du tror. Men Photoshop bruker også massive midlertidige hurtigbufferfiler, mange over en gigabyte hver, som ikke alltid går bort som de burde når du lukker programmet.

Photoshop er allerede et stort program, med en anbefalt installasjonsstørrelse på 1,6 GB (ikke inkludert en annen 6-10 GB eller så hvis du har resten av Creative Suite). Men det berører ikke engang rommet som Photoshops tempfiler kan spise opp. Større og hyppigere prosjekter forverrer problemet; Jeg har sett mine egne Photoshop Temp-filer spiser over 50 GB plass. Og det verste er at programmet gir ingen indikasjon på hvor mye søppel det akkumulerer. Du må manuelt søke etter filene (eller bruke et verktøy som SpaceSniffer) for å oppdage den virkelige effekten på lagringen. Heldigvis er problemet lett å rette opp.

Hva er Temp Files?

Photoshop er et program som fungerer med mye data på en gang, og ikke alle dataene kan lagres i datamaskinens minne alene. Så Photoshop sparer mye arbeid for lokale "skrap" -filer. Disse filene tjener to formål: de tillater Photoshop å fungere uten å stole utelukkende på RAM, og de lager en de facto backup-fil i tilfelle programmet eller datamaskinen din krasjer. Filene skal slettes automatisk når du lukker Photoshop.

Dessverre er Photoshop litt gal på filbehandling, og tempfiler kan ofte holde seg fast når programmet er stengt. Hvis du ofte jobber med store Photoshop-prosjekter, betyr det at filene kan være store i både størrelse og nummer. Noen brukere kan fylle opp hele harddisken med tempfiler uten å innse det. Hvis dette er et problem for deg - eller hvis du bare vil gjøre en rask rengjøring - følg trinnene nedenfor.

Du kan bli kvitt noen tempfiler, inkludert de fleste Photoshop-filer, med Windows 'Diskopprydding-verktøy. Men for en raskere og mer praktisk tilnærming (og se på hvor store noen av disse filene egentlig er), anbefaler vi den manuelle metoden.

Første trinn: Lagre arbeidet ditt

Før vi går videre, åpner Photoshop og sørger for at du ikke har noen nåværende prosjekter som du ikke har lagret til en lokal fil. Gjør det nå: Vi skal fjerne alle midlertidige filer som Photoshop bruker for å sikre at det ikke mister noe av arbeidet ditt. Lagre filene i den vanlige arbeidsmappen din, og lukk deretter programmet.

Du kan også åpne File Explorer til vinduet "This PC", som gir deg et raskt blikk på hvor full hver stasjon er. Det vil være nyttig å se hvor mye lagringsplass du har ryddet når du er ferdig.

Trinn 2: Lukk alle Adobe-programmer

Lukk Photoshop, samt Adobe Bridge, Illustrator og andre Adobe-programmer du kanskje har kjørt. Å ha dem åpne kan føre til konflikter med filtilgang som hindrer deg i å slette en eller flere av tempfiler. Kontroller oppgavebehandling for å se om bakgrunnsprogrammer som Service Manager kjører, og lukk dem manuelt.

Trinn 2: Naviger til Temp-mappen

Åpne et annet File Explorer-vindu, og naviger deretter til tempdatamappen, som vanligvis finnes her:

C:UsersYour UsernameAppDataLocalTemp

Hvis du bruker macOS, åpner du Terminal-programmet (enten fra Finder eller i Verktøy-mappen), skriv deretter "open / tmp" og trykk Enter.

I denne mappen finner du ganske mange ting - muligens tusenvis av filer og mapper hvis du har brukt datamaskinen i lang tid. Filene du leter etter er kalt "Photoshop Temp" etterfulgt av en streng med ti semi-tilfeldige tall. Legg merke til de store filstørrelsene i min tempmappe nedenfor.

Trinn 3: Slett filene

Fremhev filene og slett dem. Hvis du får noen "Denne handlingen kan ikke fullføres", har du forlatt et Adobe-program som er åpent et sted. Merk oppgavebehandling for å lukke dem manuelt og prøv å slette dem igjen.

Når du er ferdig, må du tømme papirkurven eller papirkurven for å gjenvinne lagringsplassen, og deretter sjekke for å se hvor mye plass du har lagret.

Neste gang du har lite lagringsplass, sjekk etter disse enorme filene, og kontroller at PCen din ikke henter en samling av tempfiler du ikke trenger.

Link
Plus
Send
Send
Pin