Skip to main content

Slik legger du 360 graders bilder til Facebook

Slik legger du 360 graders bilder til Facebook

Geoffrey Carr

Hvis du noen gang har rullet gjennom ditt Facebook-feed og lagt merke til at noen postet et 360-graders bilde, brukte de nok ikke et spesielt 360-kamera, men bare deres telefon. Slik kan du ta dine egne 360 ​​bilder med smarttelefonen og legge dem til Facebook for alle å nyte.

Det er flere forskjellige måter du kan ta 360-graders bilder. Du kan bruke et spesialisert 360-kamera som tar et enkelt bilde ved hjelp av en rekke flere kameraer (som Samsung Gear 360), eller du kan bare bruke smarttelefonen og ta en rekke forskjellige bilder som blir sydd sammen for å lage et 360 bilde . Hvis du bruker smarttelefonen, er det en håndfull programmer som lar deg gjøre dette. Google Street View er en av de mest populære, og den er tilgjengelig for både iOS og Android-enheter.

Så, la oss se på hvordan du tar et 360-bilde med Street View og legger det til Facebook.

Ta en 360-bilde

Når du har Google Street View-appen lastet ned til telefonen, åpner du den og trykker på kameraknappen nederst til høyre på skjermen.

Flere alternativer vil dukke opp. Velg "Kamera".

Nå begynner du å lage ditt 360-graders bilde. Begynn med å lagre den hvite sirkelen med den oransje sirkelen. Når du gjør dette, vil det automatisk ta et bilde. Derfra beveger du telefonen rundt for å ta flere bilder, som går opp med oransje sirkler når du går.

Når du er ferdig med å fange scenen, trykker du på merketasten nederst. Husk at du ikke trenger å lage et helt 360 graders bilde. Det kan være et enkelt panorama hvis du vil.

Bildet ditt vil ta litt tid å behandle og sy sammen. Når det er gjort, ser du en melding som lyder: "1 klar til å publisere." Du kan trykke, holde og trekke opp meldingen for å åpne bildet.

Når bildet er åpent, sveip du opp fra bunnen av skjermen, og klikk deretter på delingsknappen.

Du kan få en popup-melding som varsler deg om flathet i private delte bilder. Vi vil ikke publisere bildet til Street View uansett, så vi er ikke bekymret for det. Bare trykk "Del privat."

Velg hvordan du vil dele bildet. Du kan dele direkte til Facebook eller andre tjenester som støtter 360 bilder - eller lagre bildet i telefonens kameravals for senere deling. I dette eksemplet skal vi gjøre sistnevnte ved å lagre bildet først.

Del 360-fotografiet ditt til Facebook

Når du er klar til å dele bildet ditt til Facebook, åpner du Facebook-appen og klikker på "Foto".

Velg 360 bildet du tok. 360 bilder har et lite jordikon på dem for å hjelpe deg å minne deg om hvilken type bilder de er. Når du har valgt bildet du vil ha, trykker du på "Ferdig" øverst til høyre.

Deretter drar du bildet rundt for å velge startpunktet.

Deretter skriver du inn en status og andre detaljer hvis du vil, og deretter trykker du på "Post" øverst til høyre.

Når 360-bildet er lagt ut, vil dine Facebook-venner kunne vippe og flytte telefonen rundt for å se den. Hvis de er på en datamaskin, vil de kunne klikke og dra musen rundt i stedet.

Link
Plus
Send
Send
Pin