Skip to main content

Slik bruker du Plex Media Server uten Internett-tilgang

Slik bruker du Plex Media Server uten Internett-tilgang

Geoffrey Carr

Internett-tilkobling er hjertet av Plex Media Server-opplevelsen, men det betyr ikke at det er tider (som under lokale utbrudd eller mens du fer på ferie fra pålitelig internettilgang), må du gå uten Plex. Les videre som vi viser deg hvordan du kan tilpasse ting (og hvorfor det er viktig å sette opp tingfør du trenger offline tilgang).

En av de tingene folk elsker mest om Plex, er hvor strømlinjeformet opplevelsen er - og at strømlinjen er sentrert rundt sine Plex-kontoer, tilgang til den eksterne Plex-sentral-serveren, og hvordan binder alle innstillingene og brukeropplevelsen sammen. Men for den erfaringen å jobbe, trenger datamaskinen din å ringe hjem til Plex og godkjenne. Hvis det ikke kan, vel, slår hele systemet til slutt.

Heldigvis er det to enkle måter rundt problemet: tweaking hvordan Plex bruker autentiseringssystemet og, i spesielle tilfeller, faller tilbake på DLNA-systemet som en sikkerhetskopi. Vi anbefaler at du setter begge deler opp, som beskrevet i seksjonene nedenfor, for å sikre at du aldri blir høy og tørr.

Før vi går videre, er det to svært viktige forbehold. Først og fremst, Du må gjøre disse endringene på forhånd. Du må være online og logget inn på din Plex-konto for å gjøre endringer i din lokale Plex Media Server. Det er ingen vei rundt dette. Hvis du vil ha tilgang til din Plex Media Server når Internett er nede, vil du Gjør endringene nå før serveren er offline.

For det andre, Hvis du bruker Plex Home-systemet, en premium-funksjon som følger med Plex Pass som gir deg mulighet til å konfigurere brukerprofiler for folk i ditt hjem, er det ikke mulig å bruke dette systemet offline med en Plex-klient. Du kan bare bruke DLNA-klienter (som beskrevet i den andre delen nedenfor) i tilfelle en nettbrudd, så hopp ned til disse instruksjonene.

Trick One: Deaktiver Plex-godkjenning på ditt lokale nettverk

Den første rekkefølgen er å hoppe inn i din Plex Media Server via det webbaserte kontrollpanelet, som som standard finnes på https://[your local servers IP]:32400 . Klikk på skiftenøkkelikonet øverst til høyre for å få tilgang til Innstillinger-menyen.

I Innstillinger-menyen klikker du på "Server" -fanen og i tillegg klikker du på knappen "Vis avansert" hvis du ikke allerede har aktivert den avanserte visningen tidligere.

Velg "Nettverk" fra venstre navigeringslinje.

Rull ned på siden "Nettverk" -innstillinger til du ser oppføringen for "Liste over IP-adresser og nettverk som er tillatt uten auth".

Du kan fylle boksen med to forskjellige typer oppføringer. Du kan legge inn individuelle IP-adresser adskilt med kommaer, eller du kan angi en hel blokk med IP-adresser ved hjelp av en nettmaske. Vi vil anbefale å bruke det individuelle IP-adressetrykket, med mindre du har en presserende grunn til å gjøre det, da det krever at alle enheter på nettverket ditt som du ønsker å gi frakoblet tilgang til Plex, har en statisk IP-adresse og at du skriver inn alt dem her.

En mye enklere måte å nærme seg er å bruke en nettmaske, som ganske enkelt er en måte å angi flere adresser på. For eksempel, hvis ditt lokale nettverk bruker IP-adresser med formatet 10.0.0.x, vil du gjerne skrive inn:

10.0.0.1/255.255.255.0

Dette sier, i nettmaske lingo, "alle adresser fra 10.0.0.1 til 10.0.0.254", som vil omfatte alle tilgjengelige adresser på ditt lokale nettverk.

Hvis ditt lokale nettverk bruker 192.168.1.x, vil du legge inn:

192.168.1/255.255.255.0

..og så videre.

Pass på at du lagrer endringene, og du er innstilt. Din lokale Plex-server vil være åpen for forretninger selv uten en aktiv internettforbindelse til telefon hjemme.

Trick Two: Bruk DLNA Apps som en tilbakebetaling

I tillegg til å deaktivere lokal autorisasjon, som vi gjorde i det siste avsnittet, er det et ekstra triks vi vil dra nytte av. Det er noen Plex-klienter som til tross for våre endringer på Plex-serveren, fortsatt ikke vil fungere uten autorisasjon fra hovedplex-serveren. I følge denne opplæringen er et av de mer fremtredende eksemplene på dette problemet den offisielle Plex-appen for Apple TV-selv om du konfigurerer IP-konfigurasjonen som vi nettopp har, fjerner Apple TV-klienten ut hvis den ikke får tilgang til internett .

For å spille det ekstra,ekstra, trygt, vi kommer til å tappe inn i et bra fallback-system: DLNA. DLNA er en eldre standard som gjør det mulig for lokale enheter på nettverket å koble til hverandre for tilgang til media. Som standard bør Plex ha DLNA slått på, men la oss bekrefte bare for å spille det trygt. I de samme "Server" -innstillingene vi åpnet i forrige seksjon, se etter "DLNA" i sidefeltet og velg det.

I DLNA-delen, kontroller at "Aktiver DLNA-serveren" er merket av.

Selv om du bruker Plex Media Server som en DLNA-server, gir du ikke hele Plex-opplevelsen, det gir deg tilgang til alle media. En hvilken som helst DLNA-kompatibel mediespiller eller klient på ditt lokale nettverk vil automatisk oppdage Plex-serveren din, og du får tilgang til mediene dine.

Hvis du for eksempel har en Apple TV, og du er frustrert over at hovedplex-appen ikke virker uten internettilgang, kan du fortsatt få tilgang til filmene og viser på din Plex-server med en DLNA-kompatibel app, som VLC.Faktisk, i vår veiledning om bruk av VLC med Apple TV, kan du til og med se vår Plex media server i noen av skjermbildene, med tillatelse til DLNA-integrasjonen.

Når du har sjekket for å sikre at DLNA er på, ta et øyeblikk til å gå gjennom favorittappene dine og til og med håndbøkene for smart TV og mediemottakere for å se etter omtale av "DLNA" eller "UPnP". Les opp hvordan disse funksjonene fungerer og test dem ut med din Plex Media Server, så når internett går ut, vil du være klar til å gå.


Det er alt der er til det: med to små tweaks til Plex Media Server-programvaren, er du ikke klar til å få tilgang til mediene, selv om Internett er nede eller du har pakket hele Plex-installasjonen til en hytte langt fra sivilisasjonen.

Link
Plus
Send
Send
Pin