Skip to main content

Hvordan skrive til NTFS-stasjoner på en Mac

Hvordan skrive til NTFS-stasjoner på en Mac

Geoffrey Carr

Apples macOS kan lese fra Windows-formaterte NTFS-stasjoner, men kan ikke skrive til dem ut av esken. Her er noen løsninger for å få full lese / skrive tilgang til NTFS-stasjoner.

Dette kan være nyttig hvis du vil skrive til en Boot Camp-partisjon på din Mac, da Windows-systempartisjoner må bruke NTFS-filsystemet. Men for eksterne stasjoner, bør du sannsynligvis bruke exFAT i stedet. macOS kan nativt lese og skrive til exFAT-stasjoner, akkurat som Windows kan.

Tre alternativer

Det er flere alternativer for dette, og du må velge en:

  • Betalt tredjeparts drivere: Det finnes tredjeparts NTFS-drivere for Mac som du kan installere, og de fungerer ganske bra. Disse er betalte løsninger, men de er enkle å installere og bør tilby bedre ytelse enn de gratis løsningene nedenfor.
  • Gratis drivere fra tredjepart: Det er en gratis NTFS-driver med åpen kildekode du kan installere på en Mac for å aktivere skrivestøtte. Dessverre, dette tar litt ekstra arbeid å installere, spesielt på Mac-maskiner med den nye System Integrity Protection-funksjonen, lagt til i 10.11 El Capitan. Det er tregere enn betalte løsninger, og automatisk montering av NTFS-partisjoner i read-write-modus er en sikkerhetsrisiko.
  • Apples eksperimentelle NTFS-Write Support: MacOS-operativsystemet inneholder eksperimentell støtte for skriving til NTFS-stasjoner. Det er imidlertid avstengt som standard og krever at noen ringer rundt i terminalen for å aktivere den. Det er ikke garantert å fungere skikkelig og kan potensielt føre til problemer med NTFS-filsystemet. Faktisk har vi hatt det korrupte data før. Vi anbefaler ikke å bruke dette. Det er deaktivert som standard for en grunn.

Vi anbefaler på det sterkeste å betale for en tredjeparts NTFS-driver hvis du trenger å gjøre dette, da de andre løsningene ikke fungerer også, og det er mer arbeid å sette opp.

Den beste betalte tredjepartsdriveren: Paragon NTFS for Mac

Paragon NTFS for Mac koster 19,95 dollar og tilbyr en ti-dagers gratis prøveversjon. Den installerer rent og enkelt på moderne versjoner av MacOS, inkludert MacOS 10.12 Sierra og Mac OS X 10.11 El Capitan. Det gjør egentlig "bare arbeid", så det er det beste alternativet hvis du er villig til å betale en liten sum penger for denne funksjonen.

Du trenger heller ikke å snikle med terminalkommandoer for å manuelt montere partisjoner, usikkert montere partisjoner automatisk, eller håndtere potensiell korrupsjon som du vil med ledig drivere nedenfor. Hvis du trenger denne funksjonen, betaler du for programvare som gjør det riktig, er det verdt det. Vi kan ikke stresse dette nok.

Hvis du eier en Seagate-stasjon, vær oppmerksom på at Seagate tilbyr en gratis nedlasting av Paragon NTFS for Mac, slik at du ikke trenger å kjøpe noe ekstra.

Du kan også kjøpe Tuxera NTFS for Mac, som koster $ 31 og tilbyr en fjorten-dagers gratis prøveversjon. Men Paragon NTFS gjør det samme og er billigere.

De beste gratis drivere fra tredjepart: FUSE for macOS

Denne metoden er gratis, men det krever en god del arbeid, og er mindre sikker. For å få Macen til automatisk å montere NTFS-partisjoner i read-write-modus, må du midlertidig deaktivere System Integrity Protection og erstatte en av Apples innebygde verktøy med en binær som er mer utsatt for angrep. Så denne metoden er en sikkerhetsrisiko.

Du kan imidlertid bruke FUSE til å montere NTFS partisjoner i read-write modus manuelt hvis du ikke har noe imot å bruke Terminal. Dette er sikrere, men det er mer arbeid.

Først last ned FUSE for macOS og installer det. Bruk standardalternativene når du installerer det.

Du må også ha Apples kommandolinjeutviklerverktøy installert for å fortsette. Hvis du ikke har installert dem enda, kan du åpne et Terminal-vindu fra Finder> Programmer> Verktøy og kjøre følgende kommando for å gjøre det:

xcode-select --install

Klikk på "Installer" når du blir bedt om å installere verktøyene.

I tillegg må du laste ned og installere homebrew hvis du ikke allerede har installert det på din Mac. Homebrew er en "pakkebehandling" for Mac OS X. Kopier-lim inn følgende kommando i et Terminal-vindu og trykk Enter for å installere det:

/usr/bin/ruby -e '$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)'

Trykk Enter og oppgi passordet ditt når du blir bedt om det. Skriptet vil automatisk laste ned og installere Homebrew.

Når du har installert utviklerverktøyene og Homebrew, kjør følgende kommando i et Terminal-vindu for å installere ntfs-3g:

brew install ntfs-3g

Du kan nå manuelt montere NTFS-partisjoner i lese / skrive-modus. Fra et terminalvindu, kjør følgende kommando for å opprette et monteringspunkt på / Volumer / NTFS. Du trenger bare å gjøre dette en gang.

sudo mkdir /Volumes/NTFS

Når du kobler en NTFS-stasjon til datamaskinen, kjører du følgende kommando for å liste eventuelle diskpartisjoner:

diskutil list

Du kan deretter identifisere enhetens navn på NTFS-partisjonen. Bare se etter partisjonen med Windows_NTFS filsystemet. I skjermbildet nedenfor er det/dev/disk3s1 .

NTFS-partisjonen ble sannsynligvis automatisk montert av Mac, så du må først avmontere den. Kjør følgende kommando, erstatt/dev/disk2s1 med enhetens navn på NTFS-partisjonen din.

sudo umount /dev/disk2s1

For å montere stasjonen, kjør følgende kommando, bytt ut/dev/disk2s1 med enhetens navn på NTFS-partisjonen din.

sudo /usr/local/bin/ntfs-3g /dev/disk2s1 /Volumes/NTFS -olocal -oallow_other

Du vil se filsystemet montert på / Volumer / NTFS. Det vises også på skrivebordet som en vanlig montert stasjon. Du kan skille ut det normalt når du vil koble den fra.

Hvis du er fornøyd med å montere partisjoner manuelt med de ovennevnte instruksjonene, behøver du ikke fortsette.

Hvis du vil at Macen automatisk skal montere NTFS-stasjoner du kobler til i skrivebeskyttet modus, må du deaktivere System Integrity Protection.

AdvarselDu vil sannsynligvis ikke gjøre dette! Programvarens offisielle instruksjoner advarer om at dette er en sikkerhetsrisiko. Du vil erstatte NTFS-monteringsverktøyene i din Mac med verktøyene ntfs-3g, som vil kjøre som rotbruker. På grunn av måten Homebrew installerer programvare på, kan skadelig programvare som kjører på Mac, overskrive disse verktøyene. Det fungerer sannsynligvis ikke risikoen, men vi vil forklare hvordan du gjør hvis du vil ta risikoen.

Start Macen på nytt og hold Command + R mens den startes. Det vil starte opp i et spesielt gjenopprettingsmodus.

Start en terminal fra Verktøy-menyen i gjenopprettingsmodus og kjør følgende kommando:

csrutil disable

Når du har, start datamaskinen på nytt normalt.

Fra Mac-skrivebordet åpner du et terminalvindu igjen og kjører følgende kommandoer for å gjøre ntfs-3g-funksjonen:

sudo mv /sbin/mount_ntfs /sbin/mount_ntfs.original sudo ln -s /usr/local/sbin/mount_ntfs /sbin/mount_ntfs

Til slutt, aktiver aktiveringssystembeskyttelse. Start Macen på nytt og hold Command + R mens den starter opp for å gå inn i gjenopprettingsmodus. Start en terminal i gjenopprettingsmodus og kjør følgende kommando:

csrutil enable

Når du har, start datamaskinen på nytt. NTFS-skrive-støtte skal fungere nå.

Hvis du vil angre endringene og avinstallere alt, må du først deaktivere System Integrity Protection. Etter at du har gjort, kjør følgende kommandoer:

sudo rm /sbin/mount_ntfs sudo mv /sbin/mount_ntfs.original /sbin/mount_ntfs brew uninstall ntfs-3g

Du kan deretter avinstallere FUSE for macOS fra panelet i System Preferences-vinduet og aktivere System Integrity Protection igjen.

Du kan se hvorfor vi anbefaler alternativet $ 20 i stedet nå, va?

Apples eksperimentelle NTFS-skrivingstøtte: Ikke gjør dette, Seriøst

Vi anbefaler ikke metoden nedenfor, fordi den er minst testet. Dette kan ikke fungere riktig, så ikke klandre oss eller Apple hvis du opplever problemer. Det er fortsatt ustabil som med MacOS 10.12 Sierra, og det kan aldri være fullt stabilt. Dette er egentlig bare her for pedagogiske formål.

Først må du være sikker på at stasjonen din har et praktisk enkeltord etikett. Hvis ikke, endrer du etiketten. Dette vil gjøre denne prosessen enklere.

Du må først starte en terminal. Naviger til Finder> Programmer> Verktøy> Terminal eller trykk på Kommando + Mellomrom, skriv Terminal, og trykk Enter.

Skriv inn følgende kommando i terminalen for å åpne filen / etc / fstab for redigering i nano tekstredigeringsprogrammet:

sudo nano /etc/fstab

Legg til følgende linje i nano, erstatt "NAME" med etiketten på NTFS-stasjonen:

LABEL=NAME none ntfs rw,auto,nobrowse

Trykk Ctrl + O for å lagre filen når du er ferdig, og trykk deretter Ctrl + X for å lukke nano.

(Hvis du har flere NTFS-stasjoner du vil skrive til, legg til en annen linje for hver.)

Koble stasjonen til datamaskinen - koble den fra og koble den til igjen hvis den allerede er tilkoblet - og du vil se den under katalogen "/ Volumer". I et Finder-vindu kan du klikke på Gå> Gå til mappe og skrive "/ Volumer" i boksen for å få tilgang til det. Det kommer ikke automatisk opp og vises på skrivebordet, slik at stasjoner normalt gjør det.

For å angre denne endringen senere, gjentar du bare fremgangsmåten ovenfor for å åpne filen / etc / fstab i nano. Slett linjen du la til filen, og lagre endringene dine.


De fleste Mac-brukere vil bedre kunne formatere eksterne stasjoner med exFAT, slik at de fungerer bra både på Windows og Mac OS X uten ekstra arbeid. hvis du må skrive til en NTFS-stasjon, vil en av de betalte, tredjepartsdriverne være det enkleste alternativet med den beste ytelsen og minst mulig risiko for filkorrupsjon.

Link
Plus
Send
Send
Pin