Skip to main content

Hvordan sjekke om HP-bæreren har Conexant Keylogger

Hvordan sjekke om HP-bæreren har Conexant Keylogger

Geoffrey Carr

Mange HP bærbare datamaskiner utgitt i 2015 og 2016 har et stort problem. Lyddriveren som er levert av Conexant, har feilsøkingskode aktivert, og den logger enten alle tastetrykkene dine til en fil eller skriver dem ut til systemfeilloggen, der malware kan snoop på dem uten å se for mistenkelig. Slik kontrollerer du om PCen din er berørt.

Hvorfor er min HP-laptop logg på tastetrykkene mine?

HP sier at den ikke har tilgang til disse dataene, og den aktuelle keyloggeren ser ikke ut til å være skadelig. Det er ingen bevis på at keyloggeren faktisk gjør noe med tastetrykkene det fanger utover å lagre dem til PCen din. Dette kan imidlertid være farlig, da den sensitive loggen av tastetrykk vil være tilgjengelig for skadelig programvare og kan lagres i sikkerhetskopier. Med andre ord er det ikke ondskap - bare inkompetanse.

Dette ser ut til å være feilsøkingskode i Conexant-lyddriveren, koden som skulle ha blitt fjernet av Conexant før føreren sendte på PCer. Den delen av driveren som lytter til hurtigtastene, logger automatisk på tastene du ser at du trykker på. Det ble oppdaget av forskere fra Modzero.

Slik sjekker du om Keylogger er aktiv

Det ser ut til å være forskjellig oppførsel på forskjellige HP bærbare datamaskiner, avhengig av hvilken versjon av lyddriveren de inkluderer. På mange bærbare datamaskiner skriver keyloggeren tastetrykk til C:UsersPublicMicTray.log fil. Denne filen er slettet ved hvert oppstart, men det kan bli fanget og lagret i systembackups.

Navigere til C:UsersPublic og se om du har en MicTray.log-fil. Dobbeltklikk det for å se innholdet. Hvis du ser informasjon om tastetrykk, har du installert problemstasjonen.

Hvis du ser data i denne filen, vil du slette filen MicTray.log fra eventuelle systembackups det kan være en del av for å sikre at postene dine tastetrykk blir slettet. Du bør også slette MicTray.log-filen herfra for å slette oversikten over tastetrykkene dine.

Selv om du ikke ser filen MicTray.log, kan HP-bæreren din tidligere ha registrert tastetrykk på denne filen før den lastet ned en automatisk oppdatering som stoppet den. Du bør undersøke eventuelle sikkerhetskopier som er opprettet av PCen din, og fjern filen MicTray.log, hvis du ser den.

På vår HP Specter x360 så vi MicTray.log-filen, men den var 0 KB i størrelse. Selv om ingen data skrives ut til denne filen, kan hver tastetrykk du skriver, bli skrevet ut via Windows OutputDebugString API. Ethvert program som kjører i den nåværende brukerkontoen, kan se denne feilsøkingsinformasjonen og fange opp hvert tastetrykk du skriver, uten å gjøre noe som synes å være mistenkelig for antivirusprogrammer.

For å sjekke om dette skjer, last ned og kjør Microsofts DebugView-program. Se på DebugView-programmet og trykk på noen av tastene på tastaturet.

Hvis Conexant-lyddriveren fanger tastetrykk og skriver ut dem som feilsøkingsmeldinger, ser du mange "Mic target" -linjer, hver med en skannekode. Informasjonen på hver linje identifiserer nøkkelen du trykket på, slik at denne informasjonen kan dekodes for å fange opp hver tast du trykker i rekkefølgen du trykker på dem, hvis et program lyttet inn i feilsøkingsloggen på PCen.

Hvis du ikke ser en MicTray.log-fil med tastetrykk i den, og du har ingen "Mic target" -utgang synlig i DebugView, gratulerer. Systemet har ikke lydprogramvare for buggy installert og kjørt.

Hvordan stoppe Keylogger

Hvis du ser MicTray.log-filen som er fylt med data, eller du kan se feilsøkingsutdataen "Mic target" synlig i DebugView, har du den farlige keylogging-lyddriveren installert, og du bør deaktivere eller fjerne den.

Løsninger på dette problemet kommer via Windows Update på de berørte bærbare PCene. En løsning for bærbare datamaskiner utgitt i 2016 ble lagt til i Windows Update den 11. mai, mens en løsning for bærbare datamaskiner utgitt i 2015 er satt til å ankomme 12. mai. Gå til Innstillinger> Oppdater og sikkerhet> Windows Update for å sikre at du har de nyeste oppdateringene.

Hvis fikseringen ikke er utgitt ennå, eller du ikke kan kjøre Windows Update av en eller annen grunn, kan du fjerne programvaren som forårsaker problemet. Du må slette filen MicTray.exe eller MicTray64.exe. Dette forhindrer at noen mediefunksjonstaster på tastaturet fungerer, men det er en midlertidig liten pris å betale for sikkerhet.

Først åpner du oppgavebehandling ved å høyreklikke på oppgavelinjen og velge "Oppgavebehandling". Klikk på "Flere detaljer", klikk på "Detaljer" -fanen, finn enten MicTray64.exe eller MicTray.exe i listen, høyreklikk den og velg "Sluttoppgave".

Deretter finner du MicTray-kjørbar fil på systemet ditt og slettet den. Forskerne indikerer at denne filen ofte finnes på enten C:Windowssystem32MicTray.exe eller C:Windowssystem32MicTray64.exe . Men på vårt system fant vi det på C:Program FilesCONEXANTMicTrayMicTray64.exe .

Når Windows Update installerer en oppdatert driver i fremtiden, bør den installere en ny MicTray-kjørbar som vil løse problemet og aktivere tastaturets funksjonstaster.

Fotokreditt: Amanz Network / Flickr

Link
Plus
Send
Send
Pin