Skip to main content

Hvordan lage Windows Vis filutvidelser

Hvordan lage Windows Vis filutvidelser

Geoffrey Carr

Windows viser ikke filutvidelser som standard, men du kan endre en enkelt innstilling og få Windows 7, 8 eller 10 til å vise deg hver fils full filtype.

Hvorfor du bør vise filutvidelser

Hver fil har en filtype som forteller Windows hvilken type fil som er. Filutvidelser er vanligvis tre eller fire siffer lange, men kan være lengre. For eksempel har Word-dokumenter filtypen .doc eller .docx. Hvis du har en fil som heter Example.docx, vet Windows at det er et Word-dokument, og åpner det med Microsoft Word.

Det er mange forskjellige filutvidelser. For eksempel kan lydfiler ha en filtype som .mp3, .aac, .wma, .flac, .ogg eller mange andre muligheter, avhengig av hvilken type lydfil de er.

Innstilling av Windows for å vise filtillegg er nyttig for sikkerhet. Eksempelvis er .exe filutvidelsen en av mange filutvidelser som Windows kjører som et program. Hvis du ikke kan se hva filens utvidelse er, er det vanskelig å fortelle om det er et program eller et sikkert dokument eller en mediefil på et øyeblikk.

For eksempel kan du ha en fil med navnet "dokument" som har ikonet for den installerte PDF-leseren din. Med filutvidelser skjult, er det ingen rask måte å fortelle om dette er et legitimt PDF-dokument eller egentlig er et skadelig program ved hjelp av PDF-leserens ikon som en forkledning. Hvis du hadde Windows sett til å vise filtillegg, kan du se om det er et trygt dokument med navnet "document.pdf" eller en farlig fil med et navn som "document.exe". Du kan se filens egenskaper vindu for mer informasjon, men du trenger ikke å gjøre det hvis du har aktivert filutvidelser.

Slik viser du filutvidelser i Windows 8 og 10

Dette alternativet er lett tilgjengelig i File Explorer på Windows 8 og 10.

Klikk på "Vis" -fanen på båndet. Aktiver boksen "Filnavnutvidelser" i Vis / skjul-delen for å slå filutvidelser av eller på. Filutforsker vil huske denne innstillingen til du deaktiverer den i fremtiden.

Slik viser du filutvidelser i Windows 7

Dette alternativet er litt mer skjult på Windows 7, der det er begravet i vinduet Mappevalg.

Klikk på "Organiser" -knappen på Windows Utforskerens verktøylinje, og velg "Mappe og søkealternativer" for å åpne den.

Klikk på "Vis" -fanen øverst i vinduet Mappevalg. Deaktiver avmerkingsboksen Skjul utvidelser for kjente filtyper under Avanserte innstillinger. Klikk på "OK" for å endre innstillingene dine.

Dette valgvinduet er også tilgjengelig på Windows 8 og 10, bare klikk på "Alternativer" -knappen på verktøylinjen Vis. Men det er raskere å raskt bytte filtyper på eller av via båndet.

Dette vinduet er også tilgjengelig via kontrollpanelet på en hvilken som helst versjon av Windows. Gå til Kontrollpanel> Utseende og tilpassing> Mappevalg. I Windows 8 og 10 heter det "Fil Explorer Explorer" i stedet.

Link
Plus
Send
Send
Pin