Skip to main content

Slik tester du nettverks- eller harddiskhastighetene med en Dummy-fil i MacOS

Slik tester du nettverks- eller harddiskhastighetene med en Dummy-fil i MacOS

Geoffrey Carr

Overføringshastigheter kan variere sterkt fra enhet til enhet. Det samme gjelder for nettverksoverføringer og opplastinger. En av de beste måtene å teste disse hastighetene på Macen din er å lage dummyfiler med Terminal.

La oss si at du har installert en rask, ny solid state-stasjon i datamaskinen, og vil se hvor fort de egentlig er. Eller kanskje har du endelig oppgradert hele oppsettet til gigabit ethernet eller trådløst AC, og du vil vite om det fungerer så godt som det lover. Eller kanskje noe bare overfører langsommere enn du tror det burde, og du vil teste sin virkelige hastighet (i stedet for de teoretiske hastighetene på boksen).

En dummyfil er bare en falsk, tom fil av hvilken som helst størrelse. Dummy-filer har en klar fordel i forhold til ekte filer når du tester harddisk eller nettverkshastigheter, fordi du umiddelbart kan lage en fil med en hvilken som helst størrelse. På den måten trenger du ikke søke på datamaskinen din for filer med tilsvarende størrelse, og når du er ferdig med testing, kan du bare slette dem.

Slik lager du Dummy-filer på macOS

For å opprette en dummyfil, åpne Terminal. Hvis du ikke har terminalen festet til Dock din, kan du finne den i Programmer> Verktøy eller ved å utføre en Spotlight-søk ved å bruke hurtigtastkommandoen Kommando + Space.

Når du åpner terminalen, starter den deg ut i din hjemmekatalog. Når du oppretter dummyfiler, er det en god idé å først endre katalogen til et lett tilgjengelig sted, for eksempel skrivebordet, slik at de automatisk opprettes der.

Du kan se hvilke kataloger som er tilgjengelig ved å kjøre ls kommando, men vi skal bruke skrivebordet for dette eksempelet. For å endre kataloger til skrivebordet, kjør:

cd Desktop

Husk at, uansett katalog du velger, er navnet kassen følsom, så vær oppmerksom på hvordan katalognavnet er stavet hvis du velger å cd andre steder.

Nå som du er i skrivebordskatalogen, kan du opprette dummyfiler rett fra det samme terminalvinduet. Din kommando vil se slik ut:

mkfile filename.ext

Bare erstatt med et nummer etterfulgt av en størrelsesenhet. g representere gigabyte, så 4g ville gi deg en 4GB-fil. Du kan også bruke m for megabyte, k for kilobytes og b for bytes.

Erstatte filename.ext med hvilket filnavn du vil etterfulgt av en utvidelse, enten det er .dmg, .txt, .pdf eller noe annet.

Hvis jeg for eksempel ville lage en 10 000 MB tekstfil med navnet dummyfile, ville jeg kjøre:

mkfile 10000m dummyfile.txt

Filen vil vises på skrivebordet.

For å sjekke størrelsen på din dummyfil, høyreklikk den og velg "Få info".

Ifølge størrelsen er vår nye dummyfil 10.485.760.000 byte. Hvis vi sjekker dette nummeret og konverterer til megabyte (megabyte = byte ÷ 1.048.576), er det akkurat 10.000 megabyte.

Hvordan teste overføringshastigheter ved hjelp av Dummy-filer

Når du har opprettet en dummy-fil, kan du bruke den til å teste overføringshastigheter, enten den bruker en USB-minnepinne, dele en fil over hjemmenettverket eller noe annet.

I dette tilfellet skal vi teste hvor lang tid det tar å overføre vår 10.000 MB-fil til en USB 2.0-flash-stasjon og til en USB 3.0-flash-stasjon for å sammenligne hastighetene. (Vi kan teste med mindre filer, men vi vil virkelig ha en ide om hastighetsforskjellen, så bruk av en større fil kommer til å gi en mer uttalt forskjell enn en mindre fil.)

Den eneste andre tingen du trenger er en stoppeklokke-den på telefonen din skal fungere bra.

Med din dummy-fil på skrivebordet klikker du og drar den til den nye stasjonen (i vårt tilfelle, vår flash-stasjon) og starter stoppeklokken når du slipper museknappen.

Vent til filen er ferdig med å kopiere på enheten, og klikk så på "Stopp" -knappen på stoppeklokken så snart den kommer. Det er ingen grunn til å være super presis, dette er bare for å få en god ide om overføringstider, ikke et nøyaktig ned-til-millisekund nummer.

Gjenta deretter prosessen med den andre enheten (i vårt tilfelle den andre flash-stasjonen), og sammenlign resultatene.

Som du kan se, er USB 3.0-filoverføringen (til venstre) betydelig raskere enn USB 2.0-overføringen (høyre).

 

Hvis du vil slå disse verdiene inn eller MB / s, må du bare dele filens størrelse med antall sekunder i overføringstiden. I vårt tilfelle kan USB 3.0-stasjonen skrive filer på rundt 41 megabyte per sekund (10000 MB / 244 sekunder). USB 2.0-stasjonen skriver filer rundt 13 megabyte per sekund (10000 MB ÷ 761 sekunder).

Dette er et enkelt, ikke-vitenskapelig eksempel, og bør ikke forveksles med noen form for offisiell benchmarking. Men det gir deg en klar ide om hvordan du kan teste overføringshastigheter med dummyfiler.

Du kan bruke dem til å teste forskjellen mellom din kablede Ethernet-nettverkstilkobling og trådløs Wi-Fi-tilkobling, sammenligne skygtjenester, eller få en anstendig idé om Internett-tilkoblingens praktiske opplasting og nedlastingsytelse.

Link
Plus
Send
Send
Pin