Skip to main content

Hvordan diagnostisere bilens sjekk motorlys (uten å gå til en mekaniker)

Hvordan diagnostisere bilens sjekk motorlys (uten å gå til en mekaniker)

Geoffrey Carr

Kontrollmotorens lys på bilen er både nyttig og irriterende. Du vet at noe er galt (som er bra!), Men du vet ikke hva. I stedet for å ta bilen helt ned til din mekaniker, kan du få en fin ide om hva som er galt med bilen din med en enkel OBD-II-adapter.

Hver bil som selges i USA etter 1996, har en OBD-II-port som du kan bruke til å koble din bil til telefonen. Dette er den samme porten som en mekaniker vil koble til for å finne ut hva som er galt med bilen din når kontrollmotorens lys kommer på. I lang tid behøvde du spesiell maskinvare for å bruke den, men billige Bluetooth OBD-II-adaptere (og mobiltelefonen) har gjort det enkelt å gjøre det selv.

Det er flere måter å diagnostisere sjekken motoren lys, men vi skal bruke en app kalt Dash. Denne appen lar deg lagre viktig informasjon om bilen din, spore kjøringen din og, som en bonus, diagnostisere sjekk motorlampene. Den er tilgjengelig for Android og iOS, så last den ned før du går videre. Hvis du aldri har brukt en OBD-II adapter før, ta en titt på vår guide her for å få satt opp.

Slå på bilen din og la OBD-II adapterparet ditt til telefonen. Åpne Dash-appen din og trykk på bilikonet nederst for å åpne garasjen din.

Rull til å finne bilen du er koblet til akkurat nå (hvis du har mer enn én), klikk så på den.

Under bildet av bilen din (hvis du har en), trykk på motorvarsler-knappen.

Hvis Dash oppdager en feilkode den kan diagnostisere, vil den vise informasjon om den her. Det vil også gi deg et anslag på hvor mye det vil koste for å fikse det. Det vil også søke etter mekaniker butikker i ditt område som du kan ta bilen til.

Noen feilkoder som en kontrollmotor kan kaste kan indikere flere problemer, så dette er ikke en idiotsikker metode. Noen ting du kanskje kan fikse deg selv, for eksempel hvis du mister bensinhetten, får du en sjekk motorlampe, men det er enkelt å fikse å bytte ut en gassdeksel. Hvis det er en komplisert eller delikat reparasjonsjobb, kan du være bedre å ta den til en profesjonell. I så fall kan Dash i det minste hjelpe deg med å handle og finne en rimelig pris for jobben.

Link
Plus
Send
Send
Pin