Skip to main content

Aldri kjøpe $ 40 HDMI-kabler: De er ikke bedre enn de billige

Aldri kjøpe $ 40 HDMI-kabler: De er ikke bedre enn de billige

Geoffrey Carr

Når det gjelder å sette opp mediasenteret ditt hjemme, må du være beskjeden TV med en lydlinje eller et 60 "4K HDTV-monster med premium surround-lyd, splash alle pengene du vil ha på TVen og høyttalerne, men ikke bruk en dollar mer enn nødvendig på HDMI-kabler.

HDMI-standarden har vært ute siden 2002, og mens mye har endret seg, kan HDMI-kabler nå bære flere data, vise høyere oppløsning, og til og med styreutstyr over HDMI-CEC-det er en ting som ikke har: kabelprodusenter og elektronikk forhandlere er mer enn glade for å fleece helvete ut av deg med høy pris kabler. De samme store boksbutikkene som selger $ 50 HDMI-kabler for ti år siden, er glade for å selge $ 50 kabler i dag til enhver suger villig til å betale for dem.

Duabsolutt bør ikke betale de slags oppblåste pseudopremiepriser, men fordi 99,99% av tilfellene er et kabel på $ 9 like bra som et $ 19, $ 99 eller $ 299-kabel. Tvilsomme? La oss plukke ut nøyaktig hvorfor den premium-kabelen er en rip off og deretter markere de svært få og langt mellom tilfeller der du faktisk vil betale mer enn noen få dollar for en kabel.

HDMI-standarden: Vi er alle biter på innsiden, baby

Når HDMI først kom ut, var det lett å tilgi folk for å bli lurt av noen av kravene om tidlig HDMI-kabler. Vei tilbake i den teknologiske middelalderen av 2002 var vi alle fortsatt en stamme av stort sett analoge folk, og kabelprodusenter låste seg på konseptene og overtroene rundt analoge kabling for å selge sine HDMI-varer. I mange år har folk (for det meste feilaktig) kjøpt ideen om at du trenger superfargede høyttalerkabler som var oksygenforseglet, gullbelagt, dyppet i enhjørningsblod og lufttørket i den rene luften av skandinaviske fjellstokker for å oppnå den beste lyden.

Med det i tankene, da HDMI-produsenter (og selgerne i blå og røde polo skjorter som selger disse kablene) sa at gullbelegg og andre pseudopremiefunksjoner var viktige, trodde de fleste det.Helt klart Det var en grunn at alle HDMI-kablene i butikken var $ 30 + (og hver ekstra få meter var en annen $ 10 +, naturlig).

Her er tingen, skjønt: ingen av det betyr noe. HDMI er en helt digital standard, med en rekke feilkontroll og korrigerende tiltak innebygd rett inn. Når det gjelder HDMI, fungerer kablene enten, eller det gjør det ikke. Enten bitstrømmen flyter riktig eller ikke. Det er ikke som dagene til analog TV, hvor det var mulig å få et delvis, galskapssignal med fuzz, statisk og så videre. Med digitale signaler får du enten et bilde, eller du får ikke et bilde. Ingen mengde gullbelegg eller enhjørningsblod vil gjøre det bedre eller verre.

For nesten alle situasjoner er det beste alternativet å kjøpe de billigste kablene fra et pålitelig selskap som smussene til billige AmazonBasics-kabler eller dem fra Monoprice. De vil utføre like godt som de $ 40 kablene de selger på Best Buy.

Hvis du kjøper en HDMI-kabel og det ikke virker, utelukker noen alvorlige problemer med maskinvaren du kobler sammen med kabelen, så er kabelen defekt. Returner den eller erstatt den.

Betal en (liten) Premium for Building Code Compliance og Vinklede Kabler

"Men sikkert," sier du "det må værenoen eksempel hvor det er verdt å betale ekstra? "Det er sant. Det er en rekke få og langt mellom forekomster hvor det er verdt å betale en litt Ekstra penger. Og det er sant: men det handler ikke om bildekvalitet.

Den første og viktigste situasjonen der du skal betale ekstra for kablene dine, er å få kabler som er skikkelig brannverdierte for bruk i veggen og i luften. In-wall kabler vil bli betegnet med uttrykket "CL2" eller "CL3". Disse to betegnelsene indikerer, ifølge US National Electric Code, at kablene er vurdert til å ha henholdsvis 150 volt og 300 volt (noe som reduserer risikoen for en brann i veggen hvis ditt hjemmeunderholdningssystem har en katastrofal elektrisk svikt) og at de er belagt med plast som frigjør mindre giftig forbindelse ved brenning (så bør en brann starte, røyken er mindre farlig for deg). Du finner også kabler som er "plenum" vurdert. Disse kablene har et jevnere sikrere belegg på dem og er designet for bruk i luftrom. For eksempel hvis du bruker kaldluftsreturen bak mediasenteret for å kjøre en HDMI-kabel ned i kjelleren der AV-racket ditt er, er det ikke bare det smarte å gjøre for å bruke sikrere plenumkabler, men det er også nødvendig av byggekode i nesten alle jurisdiksjoner. Sikkerhet først!

Når det gjelder å kjøre en kabel en lengre avstand til et skjult AV-rack, er det en annen forekomst der det er verdt å betale litt ekstra. Mens forskjellen mellom en 3-fots-kabel fra et ikke-navngitt selskap og en 3-fots-kabel fra et premium-selskap er praktisk talt uløselig, gjør små feil i produksjonsmaterialer eller lavere kvalitetsmaterialer en forskjell i svært lang kjøring av HDMI-kabling. Å betale et par dollar ekstra for god kvalitetskontroll og bedre skjerming på kabelen er verdt når kjøringen ikke er en fot ned på baksiden av TVen din, men 20 meter over kjelleren din på rommet.

Til slutt, gitt hvor tynne TV-er har fått og hvor tett avstanden mellom TV-en og veggen kan være, kan det hende du finner det også verdt å betale litt ekstra for HDMI-kabler med vinklede stikkontakter som lar deg klemme i tilkoblingene på baksiden eller siden av TVen uten å bøye kabelen alvorlig (som kan spenne både kabelen og HDMI-porten på TVen din). Du finner disse kablene i tre typer: "90 grader", "270 grader" og "rett vinkel".

De to første er vanligvis brukt på baksiden av en enhet (og du velger den ene eller den andre basert på portens orientering og hvilken retning kabelen går, opp eller ned). Rettvinklede kabler brukes til sideporter hvor du vil unngå at den stive HDMI-kabelen stikker ut forbi kanten av TV-kabelen. (Hvis dette er et problem du har for øyeblikket, men du ikke vil kjøpe en helt ny HDMI-kabel, kan du alltid kjøpe billige adaptere som passer over enden av den eksisterende kabelen.)

Igjen vil vi understreke ordet "svakt" fra tittelen på denne delen. Hvis du trenger disse premiumoppgraderingene, er det greit. Menbare betale litt ekstra for dem. Faktisk, i mine tilfeller trenger du ikke engang å betale mer! Prisforskjellen mellom AmazonBasics vanlige 15 fot HDMI-kabel ($ 10,99) og AmazonBasics CL3-klassifisert HDMI-kabel ($ 9,99) er faktisk en dollar mindre til fordel for CL3-kablene.


Kort sagt, den beste HDMI-kabelen for jobben er den billigste mulige kabelen som fungerer. Hvis det overfører signalet, er det alt som betyr noe. Kjøp billig, returner om nødvendig for en annen billig kabel hvis du får problemer, og bruk dine hardt opptjente penger på filmer for å se på ditt søte HDTV-oppsett.

Link
Plus
Send
Send
Pin