Skip to main content

Script Defender: Sikkerhetsutvidelse for en tryggere Chrome

Script Defender: Sikkerhetsutvidelse for en tryggere Chrome

Geoffrey Carr

Å velge de beste og sikreste Chrome-utvidelsene har alltid vært usikkert. Jeg personlig velger Chrome-utvidelsen på grunnlag av sine rangeringer og antall brukere, men når jeg ser nylig rapporter om Chrome-utvidelser som injiserer adware i websider, kan man aldri helt sikkert være sikker på hvilken utvidelse som bærer det inn i Windows-PCen din.

Script Defender Chrome forlengelse

Script Defender er en utvidelse for Google Chrome-nettleseren som lar deg blokkere uønskede skript, plugins og andre irriterende sideelementer og dermed beskytte nettleseren din mot skadelig adware. Du kan nå bestemme hvilke skript som skal kjøre på nettleseren din og som ikke vil.

Script Defender grensesnitt er enkelt, ganske grunnleggende. Et blå skjermikon vises øverst til høyre i nettleseren din så snart du laster ned og installerer denne utvidelsen av Google Chrome. Innstillingssiden åpnes rett etter at du har installert utvidelsen i Chrome-nettleseren din. Den viser to seksjoner "Hviteliste" og "Liste". Seksjonen "Lister" er for standard nettlesingsøkter mens "Hviteliste" inneholder permanent oppføring. Google.com og YouTube.com er som standard standardliste av programmet. Hvis du vil legge til

Du kan opprette en hviteliste på nettsteder som vil få lov til å kjøre et skript i nettleseren din. Med denne innstillingen kan du bare tillate at Flash, JavaScript, Silverlight og Java kjøres for pålitelige domener etter eget valg. Videre kan du også blokkere de motsatte bildene og iframesene fra siden Innstillinger. Andre innstillingsalternativer inkluderer - Skriptinnstillinger, Plugin Settings, Image Settings og Cookie Settings.

Med disse alternativene kan du kontrollere innstillingene for bestemte nettsteder eller domener. Noen vertsnavn håndheves av utvidelsen, men du kan kontrollere oppførselen til innstillingene for andre domener. Du kan legge til av fjerne vertsnavnmønstrene i følgende trinn:

Klikk på "Vertsnavn mønster" feltet og skriv inn domenenavnet som du vil opprette et unntak for.

For å lage unntak for et helt domene, sett inn [*.] Før domenenavnet (for eksempel [*.] Google.com. Dette vil samsvare med drive.google.com og calendar.google.com).

Du kan også angi en IP-adresse, en IPv6-adresse eller en ikke-http-URL.

Bruk rullegardinmenyen til å velge den eksakte oppførselen for nettstedet eller domenet: Tillat eller Blokker.

Du kan også fjerne unntak ved hjelp av denne dialogen. Bare sving over nettstedet eller domenet, og klikk på X som vises, og klikk deretter Ferdig.

Script Defender kan irritere deg i utgangspunktet ved å blokkere alle nettstedene du besøker, men du kan endre innstillingene umiddelbart ved å klikke på skjermikonet som ligger øverst til høyre i nettleseren din. Du kan deretter tillate eller blokkere bilder, skript, plugin, iFrame og vert. Du kan tillate eller blokkere alt med bare ett klikk på de respektive knappene i popup-vinduet.

Dette vinduet gir deg også mulighet til å legge til et nettsted til hvitelisten direkte. Vel, jeg kan også se en "PAUSE" -knapp her i dette popup-vinduet som hjelper deg å tillate alle nettsteder globalt, noe som betyr at det stopper utvidelsen og tillater domenet å kjøre i nettleseren din.

I et nøtteskall fungerte Script Defender Chrome Extension bra for meg, og det gjør det som det hevder. Du kan laste ned denne Script Defender-utvidelsen her.

Takk, Dan, for å gi oss beskjed om denne fantastiske Chrome-utvidelsen. Det ser ut til å være en fin sikkerhetsutvidelse for Chrome-brukere.

Du vil kanskje også sjekke ut ExtShield, en Chrome extensionz som advarer deg om ondsinnede utvidelser.

Link
Plus
Send
Send
Pin