Skip to main content

Bruk et smart plug-in for å slå på ruten din uten å gå av sofaen

Bruk et smart plug-in for å slå på ruten din uten å gå av sofaen

Geoffrey Carr

Hvert nå og da vil ruteren hive og trenger litt rystelse for å få det til å fungere igjen. Vi kjenner alle følelsen av å måtte koble våre rutere, men med en smart plug kan du gjøre prosessen til et stykke kake.

Hvorfor Routere trenger Rebooting

Det er et irriterende problem som de fleste av oss takler for, men det er en av de tingene som vi aldri virkelig tenker på, fordi det er andre natur, til nå!

Vi har forklart før hvorfor rutere trenger omstart fra tid til annen, men her er kjernen:

Maybe a bug is causing a memory leak, maybe the CPU is overheating, or maybe a full blown kernel panic has taken down the entire system.

What’s the simplest fix for these sorts of computer problems? Turning it on and off again.

Ruteren din er ikke noe mer enn en enkel datamaskin, så når det begynner å ta på problemer, repareres problemet vanligvis ved å starte det på nytt. Og for det hele "vent 30 sekunder før du starter opp det," fordi routere har kondensatorer, som er som små batterier som kan fortsette å koble kritiske komponenter litt lenger, vanligvis hvor som helst fra 10-30 sekunder. Så ved å vente minst 30 sekunder før du starter opp ruteren, oppretter du det helt ned og alt eksisterende minne blir slettet.

Slik gjenoppretter du ruteren fra sofaen

Nå som vi har den kunnskapen ute av veien, er målet vårt nå å få muligheten til å starte vår router når som helst, hvor som helst, for det siste vi vil gjøre er å komme opp fra sofaen og rive med ruteren .

Det er her den trofaste smarte pluggen kan være til stor nytte. Du vil normalt bruke disse til å kontrollere lamper, vifter og andre små apparater, men for dette skal vi bruke en til å slå ruteren til en "smart" router av forskjellige slag, ved at du kan slå den av og på fra telefonen eller bruke stemmen din hvis du har en stemmeassistent satt opp.

Men ikke bare noen smarte plugg vil gjøre. Spesielt trenger du en Bluetooth-smartplugg (som denne fra GE), i stedet for den mer vanlige Wi-Fi-varianten. Dette skyldes at når du slår av ruteren din, vil en vanlig Wi-Fi smart pluggen gå ned med den, noe som betyr at du ikke vil kunne slå ruteren på igjen via smartpluggen. Med en Bluetooth-smartplugg er den helt skilt fra ruteren Wi-Fi, så det vil fortsette å fungere om ruteren er slått på eller ikke.

Alt du trenger å gjøre er å koble den smarte kontakten til et gratis uttak og sette det opp for å bruke det med telefonen. Deretter kobler du ruteren til smartpluggen, og du er i løpet av løpene. Vær imidlertid oppmerksom på at ruteren din må ha en fysisk på / av-bryterbryter for at dette skal fungere - hvis ruteren bare har en elektronisk knapp (som strømknappene på datamaskiner) og ikke slås på automatisk, t arbeider, dessverre.

Hvis du er vant til å trekke strømledningen på ruteren for å tilbakestille den, eller hvis du vet at ruteren kommer på igjen automatisk etter strømbrudd, bør du være god til å gå.

En dyrere, men smartere mulighet

Hvis du er i markedet for en helt ny ruter, kan du likevel velge et trådløst Wi-Fi-system, som følger med alle slags smarts, inkludert muligheten til å starte systemet på nytt fra telefonen din når som helst.

Mesh Wi-Fi-systemer er bare et sett av rutere som du sprer over hele huset ditt, og de kommuniserer med hverandre for å dekke hele huset med et konsistent Wi-Fi-signal. De er enkle å sette opp og er gode for de som ikke vil bryte seg med avanserte routerinnstillinger.

Vi har diskutert Eero og Google Wi-Fi før, begge er gode alternativer, og de støtter både ekstern omstart. Men du kan også enkelt se hvilke enheter som er på nettverket, hvor mye båndbredde de bruker, og til og med sette opp foreldrekontroll for å begrense bestemte enheter.

Bilde av Ksander / Shutterstock

Link
Plus
Send
Send
Pin