Skip to main content

Hva er 3D-skriver? En studie av 3D-utskrift

Hva er 3D-skriver? En studie av 3D-utskrift

Geoffrey Carr

Vurder din egen mini-fabrikk som ikke krever noen lisens for å sette opp. Selvfølgelig har du sett mange hjemmebaserte produksjonsindustrier som ikke krever lisens. Du trenger ikke en lisens til å kjøpe og bruke en juicer. Hvis du ønsker å gå for kommersiell bruk av 3D-skriveren, fikk vi nyheter om at få produksjonsenheter søkte om lisens for bulk-salg. Det er imidlertid tilfellet for kommersiell produksjon og for utskrift av skriveren. Du trenger ikke en lisens til å eie en 3D-skriver og skrive ut ting for personlig bruk.

Hva er en 3D-skriver

3D-utskrift er prosessen med å konvertere dine digitale design til solide tredimensjonale objekter. Denne ideen kan virke roman for noen, men den ble faktisk utviklet i slutten av det nittende århundre og har blitt mye brukt til prototyping i flere bransjer. Selv om det som har endret seg er at denne teknologien endelig har åpnet seg for forbrukermarkedet, og er ikke lenger begrenset til produksjonsindustrien.

Hvordan fungerer en 3D-skriver

Et sett med enkle trinn må følges for å skrive ut en tredimensjonal prototype.

Det første trinnet er å digitalisere ideen din ved hjelp av hvilken som helst datamaskinstøttet design (CAD) programvare. Når en blåkopi er opprettet, bryter programmet ned i flere horisontale digitale tverrsnitt på en måte som skriveren kan forstå og reprodusere i de nøyaktig definerte spesifikasjonene. Det ferdige designet sendes deretter til 3D-skriveren.

Interessant nok, at 3D-utskrift faktisk bruker "additiv" produksjonsprosess betyr at det faste objektet opprettes ved å legge lag av råmaterialet i motsetning til "subtraktive" prosess som brukes i konvensjonell produksjon, hvorved en gjenstand bygges ved selektiv fjerning av råmateriale for å oppnå en forhåndsdefinert struktur.

Etter dette velges et materiale som skriveren vil bruke til å skrive ut objektet, dette kan velges fra en rekke alternativer, inkludert plast, gummi eller metall. Utskriftsprosessen består av å lage objektlaget ved påfølgende lag. Ulike skrivere bruker forskjellige teknikker for å lage disse lagene. Skriveren fortsetter å legge inn lag på toppen av laget til ferdigstillelsen. De forskjellige lagene blir automatisk sammensatt for å lage den tredimensjonale prototypen.

Utskriftsprosessen kan typisk ta overalt mellom noen få timer til hele dagen, avhengig av kompleksiteten og størrelsen på objektet som skal skrives ut.

Hva kan en 3D-skriver gjøre

Teoretisk sett kan alt som kan bli digitalt visualisert skrives ut. Den eneste begrensningen for tiden er begrensningen på størrelse og materiale som kan brukes til 3D-utskrift. Den brukes i stor grad til kunst, næringer, romforskning, helsevesen og over flere andre varierte næringer.

Her er noen eksempler på hva en 3D-skriver kan gjøre:

1. I helsevesenet har 3D-utskrift vært ansatt for å lage høreapparater, proteser og dental armaturer. Forskere jobber med å skrive ut menneskelige vev som kan transplanteres i menneskelige legemer.

2. NASA har ansatt 3D-utskrift for å bygge deler av raketter og romskip. Forskere jobber allerede med 3D-skrivere som kan brukes i null tyngdekraften for å bruke den på den internasjonale romstasjonen.

3. Bedrifter som Boeing bruker faktisk 3D-utskrift for å bygge deler for å bygge et faktisk fly. Bilforetakene bruker i stor grad 3D-utskrift for å bygge prototyper for motorer og andre deler av kjøretøyene.

4. Hobbyister og kunstnere bruker 3D-utskrift for å kreativt uttrykke seg og skape former og strukturer som tidligere ble ansett å være umulige å implementere. Leker, skulpturer, gaver og smykker er laget med 3D-utskrift i alle former og farger.

5. Forstyrrende nok har 3D-utskrift vært ansatt for å skape prototyper av våpen som er i stand til å skyte faktiske kuler. Den kan også brukes til smiing av smykker og kunst.

Fremtiden for (3D) utskrift

3D-utskrift er en forstyrrende teknologi som har potensial til å transformere flere aspekter av flere bransjer. Mulighetene for 3D-utskrift er ubegrensede. Innovasjon 3D-utskrift kan anspore i ingeniørfag, helsevesen, arkitektur, konstruksjon, forbrukerelektronikk og romforskning er oppsiktsvekkende.

Det er sant at 3D-utskrift kan benyttes for å skape våpen i bulk eller kan til og med brukes til å sminke kunst og smykker med høy verdi. En måte å inneholde ulovlig bruk på er å gjøre en produksjonslisens obligatorisk for de som kjøper 3D-skrivere. Men da er det flere bestemmelser på plass for anti-piratkopiering også.

BUNNLINJEN: Konstruksive applikasjoner (fordeler) av 3D-utskrift overveier langt de negative bruksmulighetene (ulemper og farer ved 3D-skrivere). Jeg overlater det til deg å bestemme hvordan bransjen kan brukes til mer bra enn dårlig.

Gi oss beskjed om ditt syn på 3D-skriverne i kommentarfeltene nedenfor.

Assistert av: Swagat Karnany.

Relaterte innlegg:

  • Løs Windows 10-skriverproblemer med skriverproblemer
  • Skriveren vil ikke skrive ut, Brukerintervensjon Kreves problem i Windows 10/8/7
  • Liste over 5 beste skrivere til hjemmebruk
  • Slettet skriver holder igjen i Windows 10/8/7
  • Tips om hvordan du velger en mobil skriver

Link
Plus
Send
Send
Pin