Skip to main content

Slik sporer du rutinemessig bilvedlikehold med Dash

Slik sporer du rutinemessig bilvedlikehold med Dash

Geoffrey Carr

Din bil trenger mye rutinemessig vedlikehold, fra å endre oljen din til å rotere dekkene dine, og en masse ting i mellom det du glemmer til de begynner å bryte. Heldigvis gjør Dash det lettere å holde styr på når du trenger å utføre grunnleggende vedlikehold. Slik setter du opp det.

Vi har tidligere nevnt Dash som en praktisk måte å holde oversikt over grunnleggende informasjon om bilen din, som din lisens tallerken, VIN og kilometerteller leser ut. Dash kan også minne deg om når du trenger å gjøre regelmessig vedlikehold. Hvis du bruker en OBD-II-adapter for å koble telefonen til bilen din, kan Dash til og med spore kjørelengde og påminn deg når det har vært 5000 kilometer siden din siste oljeskifte. Vi antar at du allerede har lagt til biler i garasjen din i Dash, men hvis du ikke har det, sjekk ut vår guide her. Du kan også laste ned appen for Android og iOS her.

For å konfigurere varsler fra Dash, åpne appen og klikk på bilikonet nederst til venstre på skjermen.

Deretter klikker du på bilen du vil få varsler for i listen over biler du tidligere har lagt til på Dash.

Trykk på vedlikeholdsfanen under bildet av bilen din (hvis du har lagt til en).

Deretter kan du bla gjennom en liste over anbefalt vedlikehold for din bil. Du kan aktivere varsler for hver enkelt individuelt. For eksempel, hvis du trenger en påminnelse om å kontrollere ballens ledd, men du er dekket av å få oljen din forandret, kan du bare aktivere den tidligere. Trykk på Legg til i varslinger for å bli påminnet om hver type vedlikehold.

En boks vises som viser siste kjente kjørelengde hvis du har koblet bilen til Dash med en OBD-II adapter. Dette blir hvor Dash begynner å spore, så du bør endre det til hva odometeren din var sist du fikk denne typen vedlikehold. Så for eksempel, si du sporer en oljeskift, og du har 94.000 miles på bilen, men du endret forandret oljen din på 92.000. Skriv inn 92 000 i boksen. Dash vil da minne deg på 97.000 miles at du trenger en oljeforandring. Forutsatt at du regelmessig kobler bilen til Dash, selvfølgelig.

De fleste typer vedlikehold av bil kreves etter X, 000 miles eller Y måneder. Hvis du helst vil spore den etter antall måneder (eller hvis du ikke har en OBD-II-adapter), klikker du på Bruk kalender i stedet. Dette åpner kalenderappen din og lar deg legge til en påminnelse for fremtiden. Selvfølgelig kan du bare gjøre dette fra kalenderen din direkte, men Dash vil i det minste gi deg beskjed med hvilke intervaller du trenger for å utføre vedlikehold.

Hvis du bruker en OBD-II-adapter, bør du koble bilen din hver gang, så Dash kan oppdatere kilometertallet. Du trenger ikke å bruke den for hver tur, men minst nok til at du ikke kjører i tusenvis av miles uten å la Dash vite. Hvis du ikke vil bruke en OBD-II-adapter, kan du også oppdatere kilometeret manuelt. Igjen, dette er bare nyttig for å spore vedlikeholdet ditt hvis du gjør det ganske regelmessig.

Link
Plus
Send
Send
Pin