Skip to main content

Slik løser du en blokk med tekst som er i alle kapsler

Slik løser du en blokk med tekst som er i alle kapsler

Geoffrey Carr

IKKE HATTE DET DER HVIS DU UHELGT HIT CAPS LOCK?

ahem. Unnskyld. La meg prøve det igjen.

Hater du ikke det når du ved et uhell rammer Caps Lock? Hvis du ikke er helt oppmerksom, kan du skrive et helt avsnitt før du skjønner feilen din. Du kan enkelt endre saken med tekst i Microsoft Word, men hvis du skrev i nettleseren din eller en annen redaktør, kan det hende du synes det er på tide å skrive om alt.

Ikke hvis du har Smart Caps Lock for Windows eller MacOS, skjønt. Dette enkle programmet gir Caps Lock-nøkkelen alle slags nye krefter, slik at du kan markere tekst og deretter trykke på Caps Lock for å endre tekst fra "UPPER CASE" til "små bokstaver" raskt.

Det er grunnleggende brukstilfelle, og for de fleste brukere er dette nok. Men dette er ikke det eneste trikset Smart Caps Lock tilbyr, og for å lære mer, må vi grave inn i innstillingene litt.

Programmet lever i systemstatusfeltet eller menylinjen. På en Mac, dette ikonet avslører om caps lås er på eller ikke: solid svart betyr på, svart omriss betyr av. På Windows, dessverre, ser ikonet alltid det samme ut.

Trykk på ikonet, og du vil avdekke en tilpassbar liste over hurtigtastene, alt utløst ved å holde inne modifikasjonstaster før du trykker på Caps Lock.

På en Mac er de tilgjengelige modifiseringsnøklene Command, Option, Control, Shift og Fn. Windows-brukere kan bruke Windows-tasten, Kontroll og Skift modifikatorer.

Brukere kan sette disse modifikatorene sammen med Caps Lock for å utløse fem forskjellige tilfeldige tilstander.

Hva betyr dette? Her er en rask oversikt, etterfulgt av "Dette er et eksempel setning" i den oppgitte saken tilstand.

  • Omvendt sak gjør en til en erstatning av ett tilfelle til et annet. "DET ER EN EKSEMPEL SENTENCE." Dette er perfekt for tekstblokker du tilfeldigvis skrev med Caps Lock slått på.
  • Stor bokstav gjør alle bokstaver hovedsak uavhengig av om de var før eller ikke. "Dette er et eksempel." Dette er perfekt når du ikke skjønte hvor sint du er før du er ferdig med å skrive.
  • Nedre sak gjør alle bokstaver små og mellomstore, uansett om de var tidligere. "Dette er et eksempel setning."
  • Kapitalisert sak gjør det første bokstaven i hvert ord et stort brev, og resten små bokstaver. "Dette er en eksempel setning."
  • Setningssak gjør første bokstav i første ord til en hovedstad, og alle andre bokstaver små bokstaver. "Dette er et eksempel setning."

Det er en god sjanse for at du ikke trenger alle disse, men de fleste brukere vil ha tilgang til minst en, så konfigurer ting som du vil. Det er et enkelt program, men hver gang det kommer til å gjøre livet enklere.

Hvis du hellere vil unngå Caps Lock helt, kan du deaktivere eller omfordele Caps Lock-nøkkelen, eller til og med gjøre den til en søkeord for Chromebook-stil. Men hvis du ønsker å beholde Caps Lock rundt, gjør dette verktøyet det mye lettere å rydde opp messer som det kan føre til.

Fotokreditt: Al R

Link
Plus
Send
Send
Pin