Skip to main content

Q-Dir: Quad Explorer erstatning freeware for Windows

Q-Dir: Quad Explorer erstatning freeware for Windows

Geoffrey Carr

Er du en av de som holder flere Windows Explorer tilgjengelig for å flytte filer rundt for å organisere filer og mapper på en bedre måte da Q-Dir er til deg. Q-Dir er en Quad Explorer, basert på Windows Utforsker som i utgangspunktet gir deg quad-visning av filer på exploreren din. Det er ikke bare quad-view, men det lar deg bla gjennom filer på fire forskjellige steder samtidig.

Windows File Explorer-erstatning

Når du først installerer freeware, kan du velge om du vil ha en installert versjon eller bærbar versjon. Hvis du bruker en eldre versjon av Windows, for eksempel Windows XP eller Windows Vista, må du trekke ut oppsettet først fra zip-filen, og installer den deretter. Siden den har en bærbar versjon, gjør det det enklere å teste programmet uten å bekymre seg for filer og oppføringer som går inn i registeret eller andre steder. Også for folk som liker å bære noen nyttige verktøy i deres USB, vil Q-Dir være et utmerket tillegg.

Når vi snakker om utseendet på applikasjonen, kan Q-Dir tilpasses på mange måter uten å miste essensen av tradisjonell Windows Explorer. Når jeg sier det ikke mister essensen av Windows Explorer, betyr det at ikonene, kontekstmenyen etc. er de samme slik at du vant. Jeg føler at du jobber i et helt annet miljø. Siden du har quad-visning, har du mange eiendommer å jobbe med, og det er forskjellige visninger du kan velge som Quad View, 3-Dir, 2-Dir, 4 fliser Vertikalt, 3 fliser Vertikalt, 4 fliser Horisontalt , etc.

Det er en RUN-knapp som har et par Windows-verktøy som er innebygd i det som Regedit, Notisblokk, DxDiag etc. Se på skjermbildet for å se den komplette listen over snarveier som er tilgjengelige.

Den beste delen av denne funksjonen er at den er helt tilpassbar. Gå til Extras-menyen, og klikk på Flere alternativer. Du får skjermbildet Alternativer hvor du kan definere egne snarveier, det kan enten være en EXE eller en Batch-fil. Så hvis du er systemadministrator, IT Pro eller bare en strømbruker, kan dette alternativet være svært nyttig.

Dette er bare et tips på isfjellet. Det er mange flere alternativer som muligheten til å eksportere listen over filnavn med størrelse og annen info fra explorer til en tekstfil. Du har også muligheten til å skrive ut den nåværende visningen, det er en veldig fin måte. De fleste visningsrelaterte alternativene finnes under Ekstra-menyen som standardvisning av Q-Dir, deretter Tree view, Listevisningsalternativer etc.

Til slutt er Q-Dir en fin liten applikasjon som er ekstremt nyttig med meget mindre fotavtrykk. Hvis du er ute etter en explorerutskift, bør du teste Q-Dir ut. Sammenlignet med andre Windows Explorer-utskiftninger og alternativer, kan den stå ganske bra.

Q-Dir gratis nedlasting

Du kan laste ned Q-Dir fra her.

Link
Plus
Send
Send
Pin