Skip to main content

Slik forbedrer du HDTV-antennemottaket

Slik forbedrer du HDTV-antennemottaket

Geoffrey Carr

Hvis du er heldig, kan du plassere din TV-antenne hvor du vil, og få krystallklare HD-kanaler over luften gratis. Men mesteparten av tiden må du gå gjennom en liten prøve og feil for å få alt som fungerer riktig.

Det er mange faktorer som påvirker en TV-antenns signal, så hvis det ser ut til at TV-en din konstant glir og slenger, vil du sannsynligvis måtte foreta noen justeringer.

Bruk høyre antenne

Først vil du forsikre deg om at du har riktig antenne for jobben, og du vil sørge for at den har nok rekkevidde for å nå TV-signalene i utgangspunktet.

For eksempel, hvis antennen din har en 25-mils rekkevidde, men sendesignalene er 30 miles unna, vil antennen ikke kunne gripe noen kanaler uansett hva du gjør. Hvis du ikke er sikker på hvor langt unna utsendingssignalene er, kan du bruke TV Fools signal locator for å finne ut denne informasjonen. Derfra kan du se om antennen din er sterk nok til å nå disse signalene.

Videre må du sørge for at antennen kan ta de riktige frekvensene. Broadcast-signaler overføres over to forskjellige frekvenser: Meget høyfrekvens (VHF) og Ultra High Frequency (UHF), så det er viktig at antennen du ender med, støtter frekvensen som de fleste kanalene bruker. Denne informasjonen kan også bli funnet ved hjelp av TV Fools signalleder.

Du kan sjekke ut vår antenneguide for mer informasjon om å finne den riktige antennen, men hvis den første ikke virker, returner du den og prøv en annen. Noen ganger tar det noen få forsøk før du finner den perfekte antennen for din plassering.

Plassering, plassering, plassering

Jo færre hindringer, jo bedre, det er derfor plasseringen av antennen betyr noe. Ideelt sett må det være en direkte synsfelt mellom antennen og kringkastingstårnene, men dette er vanligvis ikke mulig.

Med det sagt, prøv å i det minste holde antennen i et vindu eller montere den på en vegg et sted rundt omkretsen av huset ditt. På den måten får du minst mulig innblanding fra ting rundt huset ditt. Hvis du monterer antennen et sted dypt inne i huset ditt, er det større sjanse for at vegger og husholdningsobjekter vil blokkere signalveien.

Pek den i riktig retning

Hvis du plasserer antennen i et tilfeldig vindu gjør tricket, da er det bra. Men hvis du fortsatt har problemer med å få et klart signal, må du kanskje også tenke på å peke antennen din i retning av at kringkastingssignalene kommer fra, som du også kan finne ut av bruk av TV-dumme.

Dette betyr at hvis kringkastingssignaltårnene ligger nordøst for din plassering (vist på bildet ovenfor), vil du plassere antennen i det nordøstlige hjørnet av huset ditt og peke antennen i den retningen (hvis det er en retningsantenn ).

Noen ganger kan dette alene gjøre en stor forskjell, spesielt hvis din opprinnelige plassering var på motsatt side av huset fra hvor den må være.

Monter det så høyt som mulig

Hvis du har en innendørs antenne og et to-etasjes hus, prøv å plassere antennen i andre etasje slik at den er så høy som mulig. Igjen vil du at antennen skal ha så direkte en synsvidde med kringkastingssignaltårnene som mulig, og dette kan bidra til å oppnå det.

Hvis det fortsatt ikke fungerer, vil du kanskje vurdere å få en utendørs antenne og montere den enten på taket eller en skorsteinstabel. Ikke bare vil dette få din antenne så høyt som mulig, men det vil heller ikke være noen forstyrrelser fra vegger og andre husholdningsobjekter.

Vurder en forsterker eller forsterker

Hvis du bor ute i et landlig område der kringkastingssignaler er langt borte, kan du vurdere å få en antenne som følger med en forsterker (som denne), som øker antennens styrke for å nå ut enda lenger og gripe signaler som er en langt unna.

Vær imidlertid oppmerksom på at hvis kringkastingssignaler er i nærheten, vil en forsterker ikke nødvendigvis gjøre signalet sterkere, men i stedet kan overstyre signalet og gjøre det verre. Så vær sikker på at du bare bruker en forsterker hvis du absolutt trenger det.

Når det gjelder en forforsterker (som denne), brukes disse når koaksialkabelen mellom antennen og TVen er for lang - signalet nedbrytes jo lenger kabelen er. En forsterker gir signalet en liten boost før den beveger seg gjennom koaksialkabelen slik at kvaliteten fortsatt er god når den når fjernsynet. Disse er flotte å bruke hvis kabelen er over 50 fot eller så, og de fleste utendørsantenner vil ha dem innebygd.

Bilder fra Daniel Oines / Flickr, ajmexico / Flickr

Link
Plus
Send
Send
Pin