Skip to main content

Slik feilsøker du Internett-tilkoblingsproblemer fra Chrome

Slik feilsøker du Internett-tilkoblingsproblemer fra Chrome

Geoffrey Carr

Nettverksproblemer kan være vanskelig å finne ut, men hvis du har Chrome installert (eller en Chromebook), kan du enkelt kjøre en grundig diagnose rett fra nettleseren din, som kan hjelpe deg med å finne ut hva som kan gå galt.

For å gjøre dette bruker vi en Chrome-app som kalles-få dette-Diagnostikk for Chrome-tilkobling. Jeg liker en enkel app som vet hva det er. Gå videre og installer den fra Chrome Nettmarked for å komme i gang.

Når du er installert, kan du skyte den opp ved å hoppe inn i Chrome's app-meny og finne Chrome Connectivity Diagnostics. Hvis du bruker Chrome-nettleseren på Windows, Linux eller MacOS, kan du åpne appemenyen ved å klikke på "Apps" i bokmerkelinjen.

På en Chromebook kan du enten klikke på menyknappen nederst i venstre hjørne og finne appen, eller bare trykke på søkeknappen og skrive "Chrome Connectivity Diagnostics."

Uansett, disse er to midler til samme ende.

Så snart appen starter, vil det gjøre ting. Det tar noen minutter å løpe gjennom alle tester, men en fremdriftslinje vil gi deg beskjed om hvor langt det er.

Når det er ferdig, vil det gi en sammenfatning av alt det som ble funnet. Hvis alt er bra, som det er i min test sak her, ser du bare et hav med grønne merker. Gratulerer.

Hvis ikke, vil imidlertid Chrome Connectivity Diagnostics gi deg beskjed om hvor det er et problem. Uansett om testen har gått eller feilet, kan du klikke på hver for å få mer info. Ved mislykkede tester, bør dette i det minste hjelpe deg med å finne en potensiell løsning.

Det er også noen få innstillinger for å justere i appen, som kan gjøres ved å trykke på tannhjulikonet øverst til høyre. Det viktigste som du kanskje vil sjekke her er resultatet "Skjul bestått test". Dette vil i utgangspunktet fjerne resultatene med mindre det er et problem som kan gjøre det raskere og enklere å begynne å diagnostisere problemer. Personlig liker jeg å se alle de gode greiene, så jeg lar dette alternativet stå alene.

Selv om Chrome Connectivity Diagnostics er et super nyttig verktøy, er det ikke så nyttig hvis du venter til du har problemer for å prøve å installere den. På det tidspunktet kan det være for sent. Jeg anbefaler å gå videre og installere den nå, så den er klar til å gå når du har problemer. Det er alltid en god ide å være proaktiv!

Link
Plus
Send
Send
Pin